Το να καταφέρεις να αρέσεις σε όλους έκτος από πρακτικά ακατόρθωτο, είναι κυρίως ψυχοφθόρο και στρεσογόνο!

Η αλήθεια είναι πως σαν άνθρωποι έχουμε, ευτυχώς όχι όλοι, μία ακατανίκητη θέληση να είμαστε αρεστοί.

Αυτό δεν είναι πάντα καλό φυσικά, καθώς το να καταφέρεις να αρέσεις σε όλους έκτος από πρακτικά ακατόρθωτο, είναι κυρίως ψυχοφθόρο και στρεσογόνο!

Βέβαια, αν είναι κάποια επιτακτική ανάγκη, όπως συνέντευξη για δουλειά και θέλεις οπωσδήποτε να σε συμπαθήσουν, τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για φραγκλίνος

Πρόκειται για τη λεγόμενη μέθοδο του Βενιαμίν Φραγκλίνου και βασίζεται στην τεχνική να ζητάς χάρες προκειμένου να γίνεις συμπαθής.

Μάλιστα υπάρχουν αρκετές αναφορά για τον εθνοπατέρα των ΗΠΑ, ο οποίος ήθελε να κερδίσει τη συμπάθεια ενός άνδρα που τον αντιπαθούσε.

Ζήτησε λοιπόν από τον άνδρα αυτό, να του δανείσει ένα σπάνιο βιβλίο και τον ευχαρίστησε θερμά.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν φίλοι με τον Φραγκλίνο και ο ίδιος έλεγε πως:

«Αυτός ο οποίος σου είχε κάποτε κάνει μια χάρη, θα είναι πιο έτοιμος να σου κάνει μία ακόμη, απ’ ό,τι αυτός στον οποίο έχεις ο ίδιος υποχρεωθεί».

Η θεωρία αυτή δοκιμάστηκε φυσικά και από επιστήμονες οι οποίοι ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να  βαθμολογήσουν τους ερευνητές σχετικά με το πόσο συμπαθείς τους φαίνονται.

Από τα μέλη της μιας ομάδας, οι ερευνητές είχαν ζητήσει προσωπικές χάρες και εν τέλει η ομάδα αυτή βαθμολόγησε υψηλότερα τους ερευνητές που είχαν ζητήσει χάρες.

Άρα ζήτα ένα ποτήρι νερό, όταν θα πας για τη συνέντευξη!!