Την 20η επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Ντιάνα, ένας από τους Γάλλους πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο του τροχαίου αποκάλυψε τα τελευταία λόγια της στην πρώτη συνέντευξη του σε εφημερίδα.

«Το αυτοκίνητο ήταν σε άσχημη κατάσταση και το αντιμετωπίσαμε σαν οποιοδήποτε τροχαίο ατύχημα», δήλωσε ο Xavier Gourmelon όταν η ομάδα του έφτασε στη σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για diana princess death

«Πήγαμε κατευθείαν για να δούμε ποιος χρειαζόταν βοήθεια και ποιος ήταν ζωντανός. Η Νταϊάνα μου είπε: «Θεέ μου, τι συνέβη;».

Σύμφωνα με τον Xavier Gourmelon , η πριγκίπισσα είχε τις αισθήσεις της και είχε τα μάτια της ανοιχτά όταν την έβγαλε από τη Mercedes.

«Κουνιόταν πολύ λίγο και μπορούσα να δω ότι ήταν ζωντανή.. Μπορούσα να δω ότι είχε ένα ελαφρύ τραυματισμό στον δεξιό ώμο της, αλλά, εκτός από αυτό, δεν υπήρχε τίποτα σημαντικό. Δεν υπήρχε καθόλου αίμα πάνω της».

Αποτέλεσμα εικόνας για diana princess death

Όταν ο Xavier Gourmelon  και άλλοι την σήκωσαν από το πίσω κάθισμα και σε ένα φορείο, υπέστη καρδιακή ανακοπή.

«Της έκανα ανάνηψη και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ανέπνευσε και πάλι», είπε. «Για να είμαι ειλικρινής, σκέφτηκα ότι θα ζήσει. Από όσο ήξερα όταν βρισκόταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα πως θα ζήσει. Αλλά ανακάλυψα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήμουν πολύ αναστατωμένος.»

Ο πλέον συνταξιούχος πυροσβέστης είπε ότι εκείνη την εποχή, δεν συνειδητοποίησε ότι η γυναίκα που είχε τραβήξει από τα συντρίμμια ήταν η πριγκίπισσα Ντιάνα. (Είπε ένας από τους παραϊατρικούς του είπε αφού είχε ήδη φορτωθεί στο ασθενοφόρο.)

«Ήμουν τόσο συγκλονισμένος», είπε. “Ήξερα ποια ήταν, αλλά δεν γνώριζα όλη τη βασιλική οικογένεια.Πήγα στο ασθενοφόρο και κοίταξα ξανά και εκείνη τη στιγμή την αναγνώρισα. ”

Ο Xavier Gourmelon υπενθύμισε επίσης πως ο σωματοφύλακας της Diana, Trevor Rees-Jones, προσπαθούσε να φτάσει στην πριγκίπισσα από το μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, αν και τραυματισμένος.

«Συνέχισε να ζητάει την πριγκίπισσα, λέγοντας:« Πού είναι; Πού είναι εκείνη; », είπε. «Αλλά η ομάδα μου του είπε να παραμείνει ήρεμος και να μην μιλάει. Του είπα ότι κανένας από τους άντρες μου δεν μιλούσε αγγλικά, οπότε ήταν καλύτερα για αυτόν να παραμείνει σταθερός και να μην κινηθεί. Του είπα να μην ανησυχεί κι ότι φροντίσαμε όλους.»

Δείτε το βίντεο: