Τα πιο παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς


Sportime Team

Τα πιο παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς


Μία ανάσα πριν αποχαιρετήσουμε το 2018 και υποδεχτούμε το 2019 και είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα έχετε κάποιο συγκεκριμένο έθιμο στην οικογένειά σας το οποίο μπορεί να μην είναι και τόσο συνηθισμένο.

Αν ωστόσο ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν στην οικογένειά τους κάποιο παράξενο έθιμο μην ανησυχείτε.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο παράξενα έθιμα της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο και πρέπει να ομολογήσουμε πως μερικά είναι πράγματι πολύ παράξενα.

  1. Στις Φιλιππίνες την παραμονή Πρωτοχρονιάς έχουν ως έθιμο να φορούν ρούχα με βούλες και να τρώνε μονάχα στρογγυλά φαγητά και φρούτα. Έτσι θεωρούν πως έχουν αφθονία όλο το χρόνο καθώς το στρογγυλό σχήμα θυμίζει αυτό των νομισμάτων.
  2. Στη Νέα Ζηλανδία την παραμονή Πρωτοχρονιάς λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος Χτυπούν δυνατά τηγάνια Και κατσαρόλες.
  3. Στην Κολομβία την παραμονή Πρωτοχρονιάς Οι πωλητές έχουν το έθιμο να περπατούν το τετράγωνο της γειτονιάς τους με μία άδεια βαλίτσα ώστε καινούργιος χρόνος να τους φέρει πολλά ταξίδια.
  4. Στη Χιλή είναι μία κουταλιά φακές τα μεσάνυχτα έτσι ώστε να έχουν όλο το χρόνο δουλειά και χρήματα ενώ σκουπίζουν το σπίτι από μέσα προς τα έξω προκειμένου να διώξουν την αρνητική ενέργεια.
  5. Στη Ρωσία την παραμονή Πρωτοχρονιάς γράφουν μία ευχή σε ένα κομμάτι από χαρτί το καίνε το ρίχνουν μέσα σε ένα ποτήρι με σαμπάνια και το πίνουν πριν τις 12:01.
  6. Στην Ιρλανδία οι ελεύθερες γυναίκες την Πρωτοχρονιά βάζουν φυλακή κάτω από το μαξιλάρι τους προκειμένου να ονειρευτούν Αλλά και να βρουν τον άντρα που θα παντρευτούν.
  7. Στην Ισπανία σε κάθε χτύπημα του ρολογιού τα μεσάνυχτα τρώνε σταφύλι που συμβολίζει την ευημερία.
  8. Στη Βραζιλία φορούν άσπρα ρούχα για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα και πηδούν 7 κύματα ένα για κάθε μέρα της εβδομάδας προκειμένου να έχουν καλότυχη ολόκληρο το χρόνο.
  9. Στη Λευκορωσία οι ανύπαντρες γυναίκες ανταγωνίζονται προκειμένου να δουν ποια Θα παντρευτεί μέσα στη Νέα χρονιά πιο συγκεκριμένα τοποθετούν μπροστά τους ένα σωρό από καλαμπόκι και περνάνε κόκορα τον αφήνουν ελεύθερο μέχρι ο κόκορας να πάει μπροστά σε κάποια από τις γυναίκες με το σωρό από καλαμπόκι.
  10. Φυσικά παράξενα έθιμα έχουμε και στην Ελλάδα, ένα από αυτά είναι το έθιμο του χριστόξυλου. Πρόκειται για ένα κομμάτι ξύλο το οποίο βρίσκει ο νοικοκύρης κάθε σπιτιού και καίει όλο το δωδεκαήμερο των εορτών από τα Χριστούγεννα Μέχρι και τα φώτα στο τζάκι του σπιτιού.


Sportime Extras