Λουράντος facebook hoax

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος έπεσε και αυτός θύμα του γνωστού Hoax για το facebook

Πάνε πολλά χρόνια τώρα από τότε που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το γνωστό πλέον μήνυμα που λέει πως «το facebook πλέον μπορεί να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες σας» αλλά αν κάνετε copy paste ένα κείμενο (που συνήθως δε βγάζει νόημα γιατί είναι αυτόματη μετάφραση από Αγγλικό) θα τη γλιτώσετε.

Το μήνυμα έχει κάνει το γύρο του internet τόσες πολλές φορές πια που θα έλεγε κανείς ότι το έχουν μάθει και οι πέτρες πως πρόκειται για ένα hoax που δεν ισχύει. Ακόμα όμως και αν το βλέπεις για πρώτη φορά καταλαβαίνεις πως μάλλον πρόκειται για κάποιου είδους αστείο. Σίγουρα όλοι μας έχουμε δει κατά καιρούς γνωστούς μας να πέφτουν στην παγίδα. Τι γινεται όμως στην περίπτωση που την πατάει ένα δημόσιο πρόσωπο;

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος , ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, σήμερα στις 12 Ιανουαρίου στις 6:02 έκανε το ακόλουθο ποστ στο profile του στο facebook.

Κωνσταντίνος Λουράντος

Τα προηγούμενα posts του κου Κωνσταντίνου Λουράντου ήταν στην πλειοψηφία τους αναρτήσεις σχετικές με τον κλάδο του. Ανακοινώσεις, γράμματα σε υπουργούς, καταγγελίες κλπ. Η ανάρτησή παραμένει online 6 ώρες μετά τη δημοσίευσή της. Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις. Γελάκια σαν reactions και σχόλια που ενημερώνουν για το λάθος αυτό.

reactions λουράντος facebook

Το θέμα μάλιστα έχει γίνει viral και στο twitter έχοντας μαζέψει εκατοντάδες likes

Κανείς προφανώς δεν έχει την απαίτηση από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου αττικής να είναι facebook expert. Όμως σε ένα profile που δημοσιεύονται σοβαρές καταγγελίες και ανακοινώσεις θα μπορούσε να προσέχει κανείς περισσότερο τι ανεβάζει. Μια απλή αναζήτηση και θα διέκρινε πως πρόκειται για hoax. Η διάκριση είναι ύψιστο αγαθό των ανθρώπων και ελπίζουμε να την έχουν και στα άλλα, τα σημαντικά ,που παιρνουν θέση καθημερινά