Αρναούτογλου Καιρός

Ο Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει την πορεία του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Αρναούτογλου Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου περιγράφει την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη και θα έχουμε ηλιοφάνεια, ωστόσο θα επικρατήσει αρκετό κρύο-παγετός στα βόρεια κατά τόπους ακόμα και πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι από βοριάδες θα γίνουν πιο δυτικοί, πολύ πιο εξασθενημένοι στα 6 έως και τα 7 μποφόρ. Στις περιοχές, όπου χιόνισε χρειάζεται μεγάλη προσοχή λόγω του παγετού, που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια των νυχτερινών αλλά και των πρώτων πρωινών ωρών της Τετάρτης.

Επίσης, προσοχή χρειάζεται και στις υπόλοιπες ορεινές και βόρειες πεδινές περιοχές καθώς η εξασθένιση των ανέμων ίσως φέρει το φαινόμενο της πάχνης.

Τα σύννεφα θα πυκνώνουν τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα και δεν αποκλείεται να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο και σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ορεινά θα ξεκινήσει από τους -6 και -7 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά μήκος όλης της ηπειρωτικής χώρας ο υδράργυρος θα φλερτάρει με αρνητικές τιμές το πρωί.

Πολύ πιο αισθητή θα γίνει η πτώση της θερμοκρασίας στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, όπου τις προηγούμενες ημέρες η θερμοκρασία έφτανε κοντά στους 30 βαθμούς και την Τετάρτη αναμένεται να καταγραφούν μέγιστες τιμές στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Αρναούτογλου Καιρός – Αναλυτικά όσα λέει ο μετεωρολόγος στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3: