Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την σωστή διαχείριση του Καρυπίδη να στηρίξει τη δεδομένη στιγμή τον προπονητή και ο Μάντζιος τον δικαιώνει.

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει ότι σωστά ο Μάντζιος στηρίχθηκε από τον Καρυπίδη τη δεδομένη στιγμή και εξηγεί γιατί ο 51χρονος τεχνικός δεν έχει πιάσει ακόμη το «ταβάνι» του.

Ο Άκης Μάντζιος δεν είναι ο… Γιούργκεν Κλοπ, όμως πρέπει να του αποδοθεί αυτό που του αξίζει. Βάσει αποτελεσμάτων, μπάλας που παίζει ο Άρης και συνθηκών που επικρατούν ειδικά τη δεδομένη στιγμή στο αρρωστημένο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι δεδομένα επιτυχημένος.

Η μεγάλη πλειοψηφία του Αρειανού κόσμου το αναγνωρίζει, υπάρχει όμως και μια ηχηρή μειοψηφία που είτε επειδή έχει τη νοοτροπία της μίρλας, είτε επειδή ο 51χρονος προπονητής είναι Έλληνας (είτε και τα δυο μαζί), περιμένει στη γωνία για να κράξει.

Τη στιγμή που ο Άρης κάνει βήματα προόδου, τη στιγμή που ο Καρυπίδης τον παγιώνει στα ψηλά και κυρίως, τη στιγμή που η ομάδα δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο.

Προσοχή, δεν μιλάω για σωστή και με επιχειρήματα κριτική. Σε αποτελέσματα όπως το 0-5 από τον ΠΑΣ, ή «ασθενικές» εμφανίσεις όπως με Ιωνικό και Απόλλων ο κόσμος θα κράξει και καλά θα κάνει.

Δεν μπορες όμως να μην αναγνωρίζεται από κάποιους η περσινή εξαιρετική σεζόν και να περνάει στο έτσι. Όταν 40 χρόνια δεν έχεις καν προσεγγίσει τέτοια αγωνιστική εικόνα. Δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει κάποιος την σπουδαία εμφάνιση στην Τούμπα και την άνετη νίκη μετά από τόσα χρόνια.

Ακόμη και στο 1-4 ο Άρης του 1998 τόσο «ξεκούραστα» δεν πέρασε από τη έδρα του ΠΑΟΚ για όσους θυμούνται το ματς.

Στα συν του Έλληνα τεχνικού πιστώνεται και η διαχείριση της κρίσης μετά την «5άρα». Οπως φυσικά είχε και ευθύνη για το κάκιστο πρόσωπο με τον ΠΑΣ.

Μέσα όμως σε μια εβδομάδα κατάφερε να «αλλάξει» το μυαλό των παικτών του, να στήσει την ομάδα του εξαιρετικά και να της δώσει αυτό που χρειαζόταν όταν κλείστηκε στα καρέ της (όχι πάντως με εντολή που έδωσε ο Μάντζιος) στο πρώτο 20λεπτο του Β’ μέρους.

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την σωστή διαχείριση του Καρυπίδη να στηρίξει τη δεδομένη στιγμή τον προπονητή και ο Μάντζιος τον δικαιώνει.

Για να μιλήσουμε γενικότερα για το θέμα προπονητής στον Άρη. Δεν έχω καμιά πρεμούρα να μείνει σώνει και καλά ο Μάντζιος και ο κάθε Μάντζιος. Ο Άρης να πηγαίνει καλά θέλουμε.

Όμως υπάρχουν κάποια δεδομένα. Αν μπορεί ο κύριος Καρυπίδης να φέρει έναν τεχνικό επίπεδου Κούπερ δίνοντας 1,5 εκατομμύριο ας το κάνει! Μαζί σας. Τότε όμως εκείνος ο τεχνικός θα ζητήσει και ανάλογο μπάτζετ 15 εκατομμυρίων.

Αν λοιπόν δεν μπορεί να το κάνει (και το σεβόμαστε απόλυτα για ήδη έχει δώσει πολλά λεφτά) τότε 1.000 φορές Μάντζιος. Ένας άνθρωπος που έχει αγωνιστεί στην ομάδα και την ξέρει καλά, που έχει τεράστιο κίνητρο για να πετύχει (καθώς ο Άρης είναι η ευκαιρία της καριέρας του) και που ως Έλληνας γνωρίζει τι ισχύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είδαμε και τους προπονητές που έχουν ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Σας αρέσει η εικόνα των ομάδων τους οι οποίες έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ και εξωαγωνιστικές αβάντες; Προφανώς όχι. Άλλωστε ο προπονητής του Άρη τους νίκησε και τους τρεις στο γήπεδο.

Βάσει των παραπάνω ο Άκης Μάντζιος κάνει υπερβάσεις ως τώρα. Πέρσι σε είχε 2ο στο μεγαλύτερο διάστημα με βασικό στόπερ Δεληζήση και επιθετικό τον Μάνο.

Ο Μάντζιος δεν έχει πιάσει ακόμη το ταβάνι του. Εγώ θα τον κρίνω πιο αυστηρά όταν του δοθεί μπάτζετ 20-30 εκατομμυρίων όπως έχουν άλλοι και όταν δεν υπάρχει το -6. Για να μη βάλω την καμιά 10αριά βαθμούς που κλέβουν από την ομάδα κάθε χρόνο και τα ύπουλα προγράμματα που σε βάζουν να παίξεις σε γήπεδα πισίνες και να ταξιδεύεις δυο φορές στην Τρίπολη σε δυο 24ωρα για να παίξει με τον Αστέρα.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων πόσο καλύτερα πιστεύετε θα τα πήγαινε ένας άλλος προπονητής;

Μπράβο και στον Καρυπίδη που σε μια δύσκολη στιγμή λειτούργησε ψύχραιμα και δεν προχώρησε αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου και έτσι ήρθε η μεγάλη νίκη στην Τούμπα.

Μπράβο σε αμφότερους που χειρίστηκαν ψύχραιμα τις περιπτώσεις του Κουέστα (σταθερά καλός πλέον), Σούντγκρεν (σταθερά στους 2-3 κορυφαίους της ομάδας).

Σε κάθε περίπτωση ο Μάντζιος και η ομάδα θα κριθούν στο τέλος της σεζόν και ο μεγαλομέτοχος θα κρίνει αν θα συνεχίσει τη συνεργασία τους ή θα πάει σε κάτι άλλο.

Μέχρι τότε όμως ας είμαστε δίκαιοι με προπονητή και παίκτες. Άλλωστε ο στόχος των οπαδών είναι κοινός. Να πηγαίνει καλά ο Άρης….

ΥΓ: Ναι ο Μάντζιος έχει τα «κολλήματά» του και μερικές φορές δεν διαχειρίζεται σωστά κάποια πράγματα. Από την άλλη όμως δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι κάποιοι παίκτες γιατί δεν είμαστε στις προπονήσεις. Και το ποδόσφαιρο δεν είναι βιντεοπαιχνίδι.