Χιονοπόλεμος: 10 τρόποι για να παίξουμε με ασφάλεια στο χιόνι

Με την κακοκαιρία Ελπίδα να έχει ντύσει στα λευκά τη χώρα ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τα πρώτα χιόνια της χρονιάς πάντα με προσοχή!

Χιονοπόλεμος και παιχνίδια στα χιόνια κυριαρχούν από το πρωί στους δρόμους της χώρας μετά τα πρώτα χιόνια της χρονιά τα οποία ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους!

Η κακοκαιρία Ελπίδα συνεχίζει το πέρασμά της από την Ελλάδα και φέρνει μαζί της ολικό παγετό για ένα εικοσιτετράωρο.

Με τη χώρα στη «κατάψυξη» τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους τις προηγούμενες ημέρες ενώ σήμερα τα φαινόμενα κορυφώνονται σύμφωνα με την ΕΜΥ. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται χιονόπτωση σε όλη τη χώρα!

Μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να χαρούν όσο μπορούν τα σπάνια καιρικά φαινόμενα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη χώρα. Χρειάζεται όμως προσοχή στις δύσκολες συνθήκες για ένα ευχάριστο παιχνίδι το οποίο δεν θα έχει άσχημες επιπτώσεις.

Χιονοπόλεμος: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι για ασφαλές παιχνίδια στο χιόνι

  1. Ντυνόμαστε με ρούχα και μπουφάν που έχουν όγκο, ώστε να είμαστε προστατευμένοι στα χτυπήματα. Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνουμε να παίξουμε χιονοπόλεμο με κοντομάνικα και καλοκαιρινή ενδυμασία καθώς αυξάνουμε τις πιθανότητες να χτυπήσουμε ή να κρυώσουμε.
  2. Φοράμε μπότες ή αθλητικά παπούτσια ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο του να γλιστρήσουμε και να πέσουμε.
  3. Φοράμε γάντια κατά προτίμηση αδιάβροχα, ώστε να μην παγώσουν τα άκρα των χεριών μας.
  4. Όταν φτιάχνουμε χιονόμπαλες προσέχουμε να μην έχουν μέσα χώματα και μικρές ή μεγάλες πέτρες
  5. Προσπαθούμε οι χιονόμπαλες να μην είναι σαν πέτρα, ώστε να μην τραυματίσουμε τους φίλους μας. Το καλύτερο είναι να τις φτιάχνουμε αφράτες . Έτσι κι αλλιώς νόημα έχει το παιχνίδι οχι το να τρέχουμε στα νοσοκομεία.
  6. Ποτέ δεν σημαδεύουμε και δεν πετάμε χιονόμπαλες στο κεφάλι, καθώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, καθώς επίσης και κρυώματος.
  7. Ποτέ δεν πάμε σε δύσβατα σημεία ή σε μέρη που δεν έχουμε πατήσει ξανά.
  8. Όταν πέφτουμε στο χιόνι για να κάνουμε αγγελάκι και να βγάλουμε φωτογραφίες και stories για το instagram ή videos για το TikTok ελέγχουμε αν το ύψος του χιονιού είναι αρκετά μεγάλο για να αντέξει την πτώση μας.
  9. Επειδή μπορεί όμως από κάτω να υπάρχει κάποιο εμπόδιο ή αντικείμενο, το καλύτερο είναι να πέφτουμε με το μαλακό στο χιόνι και έπειτα να κάνουμε αγγελάκι!
  10. Αν έχουμε αδιάβροχη θήκη για το κινητό μας τηλέφωνο, την βάζουμε για να το προστατέψουμε απο νερά ή πτώσεις.