Καιρός: Έρχεται ήλιος με δόντια την Πέμπτη (27/01)

Ηλιοφάνεια με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας

Καιρός: Μετά την επέλαση του χιονιά, έρχεται ο ήλιος την Πέμπτη (27/01). Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα συνοδευτούν από χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας θα σημειωθεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών ή χιονόνερου στις Κυκλάδες και στα παραθαλάσσια της Κρήτης, καθώς επίσης τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και της Ανατολικής Εύβοιας.

Βέβαια, από το μενού δεν θα λείπει και παγετός, ο οποίος θα εκδηλωθεί τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, που στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στη Δυτική Μακεδονία ολικός.

Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Καιρός: Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • Από -5 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 0 βαθμούς)
  • Από -1 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα
  • Από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -4 έως 6 βαθμούς)
  • Από 0 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη
  • Από -2 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, στο Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.