ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η κακοκαιρία «δοκιμάζει» την Ελλάδα – Τεράστια προβλήματα (vid)

Ο άστατος καιρός δοκιμάζει την Ελλάδα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα!
Καιρός: Η κακοκαιρία «δοκιμάζει» την Ελλάδα – Τεράστια προβλήματα (vid)

Καιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται σήμερα σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τη χώρα και να δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Όπως διαβάσατε από το Sportime, δέκα μποφόρ και επικίνδυνες βροχές απειλούν σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου την χώρα προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση σε πολλές περιοχές στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική.

Μάλιστα, η κακοκαιρία έχει οδηγήσει στην υπερχείλιση των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα στην Ήπειρο. Όσον αφορά τον πρώτο ποταμό, η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίθετα, στον Αχέροντα έχει διαμορφωθεί μια δύσκολη κατάσταση καθώς ο ποταμός έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην Γλυκή και την Αμμουδιά.

Καιρός: Μεγάλα προβλήματα σε Θεσσαλία και Αιτωλοακαρνανία

Δυσκολίες όμως έχουν φέρει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Θεσσαλία με τα περισσότερα να αφορούν τον νομό Τρικάλων εκεί όπου με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η βροχή στο οδικό δίκτυο του νομού.

Μάλιστα, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με μήνυμα στο 112 καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα είναι το γεγονός της εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο.

Ο Δήμος Αγρινίου προχώρησε σε αυτή την απόφαση εξαιτίας της ανοδικής πορείας που παρατηρήθηκε στη στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχία.

Η σφοδρή βροχόπτωση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές και στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Η κακοκαιρία «δοκιμάζει» την Ελλάδα – Τεράστια προβλήματα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.