SPECIALS

Ο μεταγραφικός οδηγός της Super League

Το Sportime.gr καταγράφει σε ποιες θέσεις θα προσπαθήσει η κάθε ομάδα της κατηγορίας να ενισχυθεί
Ο μεταγραφικός οδηγός της Super League

Λίγο έμεινε για να ξεκινήσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Οι πρώτες προσθήκες, μάλιστα, έχουν ήδη ανακοινωθεί. Έτσι ο μεταγραφικός οδηγός της Super League είναι στο πιάτο σας προκειμένου να έχετε εικόνα για το τι ζητάει η κάθε ομάδα από τις 16 της κατηγορίας.

Σε κάποιες φυσικά αναμένεται να υπάρχει αρκετή κινητικότητα, σε άλλες μικρότερη. Εκείνο που θεωρείται σχεδόν για όλους δεδομένο είναι πως κάποιες μεταγραφές εξαρτώνται και από τις αποχωρήσεις. Θα πρέπει πρώτα να λύσουν τα συμβόλαιά τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και στη συνέχεια να αποκτηθούν άλλοι.

ΑΕΚ

Τα λάθη του καλοκαιριού θα επιχειρήσει να διορθώσει σε πρώτη φάση. Ήθελε οκτάρι και δεν πήρε, κυνηγούσε εξτρέμ και τελικά δεν απέκτησε. Στις συγκεκριμένες δύο θέσεις, λοιπόν, έχει πέσει το βάρος, συν αυτής του εξαριού. Από τη στιγμή που ο Σιμόες αποτελεί ξένο σώμα -και ίσως πουληθεί κιόλας-, πρέπει να καλυφθεί το κενό του. Αντιθέτως, δεν θα γίνει το ίδιο με τους Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Ειδικά στα στόπερ υπάρχει η άποψη εντός των τειχών πως η ομάδα έχει λύσεις. Παρεμπιπτόντως, με τους δύο Έλληνες υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των «κιτρινόμαυρων» ότι ίσως αλλάξει κάτι. Όλα δείχνουν πως ο Νέναντ Κρστίτσιτς θα είναι η πρώτη μεταγραφή.

ΑΕΛ

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… Μόρσι και Φριουί τελείωσαν από νωρίς, Γκέκας, Κούνιτς, Σαχίτι, Τριποτσέρης είναι στην πόρτα της εξόδου, ενώ σίγουροι δεν θεωρούνται ούτε οι Κάσσος, Μπέρτος και Λεοζίνιο. Οι περιπτώσεις τους διαφέρουν λίγο πάντως. Ο Αλέξης Κούγιας το έχει πάρει απόφαση για γενναίο ξεσκαρτάρισμα, απλά αρκετοί περιμένουν πρώτα να βρουν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη και στη συνέχεια να αποχωρήσουν. Έως τώρα αποκτήθηκαν οι Σικάβκα και Σεσέροβιτς, έχει συμφωνήσει ο Γιακιμόφσκι, ενώ οι «βυσσινί» είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και με τον Ρούντιτς. Εάν τελειώσουν θετικά αυτές οι περιπτώσεις, θα απομένουν… λεπτομέρειες. Σίγουρα ένας ακόμη επιθετικός και ίσως άλλη μία προσθήκη ενός μεσοεπιθετικού.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι πως οι άνθρωποί του δεν έχουν αποφασίσει εάν πρέπει να το παλέψουν μήπως και σωθεί η σεζόν ή εάν αρχίσουν από τώρα την ομαλή μετάβαση της ομάδας για την επόμενη σεζόν. Οι αποχωρήσεις είχαν ξεκινήσει ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν και οι τελευταίοι είναι οι Γκαρός, προς επιβεβαίωση του Sportime, και Ζοάο Πέδρο. Ίσως δοθεί δανεικός ο Βαφέας, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν 1-2 ακόμα. Ανάλογα με τις αποχωρήσεις, θα γίνουν και μεταγραφές. Μεσοεπιθετικά πέφτει το βάρος, αλλά ο Μπάμπης Τεννές δεν θα ήταν αρνητικός και σε απόκτηση στόπερ. Όσο για το σίριαλ του Σικαμπάλα, παίκτης και ομάδα ξεκαθαρίζουν πως θα πορευτούν μαζί ως το φινάλε της σεζόν.

ΑΡΗΣ

Από πού να το πιάσεις; Και μόνο που τόσοι παίκτες είναι φευγάτοι, αντιλαμβάνεται κανείς πως θα χρειαστούν και αρκετές μεταγραφές. Από το Sportime ενημερωθήκατε πως Μαρτίνες και Μάβραϊ είναι στη μαύρη λίστα του Θόδωρου Καρυπίδη, ενώ νωρίτερα είχαμε αναφερθεί και στα… ζόρια που περνούν οι Ναζλίδης, Παυλίδης, Κολάσο, Ιντζόγλου και Τζανακάκης. Αν προσθέσουμε και τον Πέδρο Βίτορ φτάνουμε στους οκτώ! Σίγουρος δεν είναι ούτε ο Βαλεριάνος. Η απόκτηση φορ ήταν απόφαση που είχε κλειδώσει από τον Νοέμβριο. Στόπερ, χαφ, αριστερό και δεξί μπακ και υπό προϋποθέσεις αριστερό θέλουν οι Θεσσαλονικείς. Εννοείται πως αν τελικά το λύσει ο Μαρτίνες θα γίνει κίνηση και για επιτελικό μέσο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ξεκάθαρος ήταν ο Γιώργος Παράσχος τις τελευταίες φορές που ρωτήθηκε για το πώς θα κινηθεί η ομάδα του στις μεταγραφές. Ελεύθερους παίκτες ψάχνει, αλλά θεωρεί πως δεν θα είναι εύκολο να βρει αυτό που θέλει. Έναν εξτρέμ πρωτίστως τον νοιάζει να αποκτήσει και ενδεχομένως έναν ακόμη επιθετικό. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ δεν είναι μεγάλο για να υπάρξουν σημαντικές αποχωρήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν βοηθήσει έως τώρα, όπως ο Τασουλής, αλλά και 2-3 Αργεντινοί, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα του Αθανασιάδη. Στην Τρίπολη θα ήθελαν να τον πουλήσουν, αλλά πόσο εύκολο είναι τη στιγμή που μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του;

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Είναι από τις ομάδες που δεν καίγεται να κάνει κάτι. Και να μην υπήρχε μεταγραφική περίοδος, δεν θα είχε πρόβλημα. Δεν υπάρχουν, άλλωστε, κενά στο ρόστερ. Μία προσθήκη μεσοεπιθετικά μπορεί να γίνει, εάν βρεθεί κάτι αξιόλογο. Ωστόσο, ο Νταμίρ Κάναντι ικανοποιημένος είναι και με αυτούς που έχει. Ο Γιαννούλης φαίνεται πως θα μείνει μετά από ένα μίνι σίριαλ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει και καμία αποχώρηση. Από κάποιους παίκτες ο Αυστριακός τεχνικός περίμενε περισσότερα και γι’ αυτό ο ρόλος τους δεν είναι τόσο ενεργός. Ίσως γίνει κάποια μεταγραφή ανάλογα με το αν θα λυθούν τελικά κάποια συμβόλαια.

ΛΑΜΙΑ

Αν ήταν στο χέρι του, θα είχε ήδη διώξει τη μισή ομάδα ο Μάκης Χάβος. Είναι εμφανές πως δεν πιστεύει στους περισσότερους παίκτες του. Με κάποιους πρέπει να συμβιβαστεί, με άλλους απλά τα πηγαίνει καλά λόγω των… φίλων τους. Ο Μπούντνικ είναι ξένο σώμα από το καλοκαίρι, για τον Άντρονικ έχουμε ενημερώσει από τον Οκτώβρη, ενώ ο Μακεδόνας τεχνικός δεν πιστεύει ούτε τους Παπαργυρίου, Τσούκαλο, Ασίγκμπα, Μαστούρ, Καραγκούνη, Μπαντή και Πινιώτη. Ο Μπεχαράνο αποκτήθηκε και σειρά παίρνουν φορ και εξτρέμ. Ιδανικά ο Χάβος θα ήθελε τόσο στόπερ όσο και αριστερό μπακ. Θα έπρεπε, πάντως, να αδειάσουν αυτές οι θέσεις πρώτα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Το πρώτο ερώτημα είναι πόσοι θα μείνουν. Θα είναι σε αυτούς και ο Τζουζέπε Σανίνο ή ξαφνικά θα έρθει νέος προπονητής και συνεπώς θα μπουν άλλα δεδομένα; Με την υφιστάμενη κατάσταση οι Βοιωτοί ψάχνουν τερματοφύλακα, στόπερ, χαφ και εξτρέμ. Η διάθεση που υπάρχει είναι να αλλάξει η μισή ομάδα. Παίκτες όπως οι Σαβαντογκό, Όμο και Ντιόγκο βρίσκονται στον αέρα. Προβληματισμός υπάρχει και για άλλους, ενώ είναι στη μέση και τα συμβόλαια. Οι διοικούντες είναι «ευαίσθητοι» στο κομμάτι των ανανεώσεων και παίκτες που δεν βάζουν την υπογραφή τους, όπως ο Γιακουμάκης, ίσως έχουν πρόβλημα στην πορεία.

ΞΑΝΘΗ

Είναι από τις ομάδες που δύσκολα μαθαίνεις πολλά. Ο Κίκε αποχώρησε και αυτομάτως φέρνει… εξτρέμ. Ίσως να είναι και η μόνη μεταγραφή που θα γίνει. Ο Χρήστος Πανόπουλος, πάντως, δεν είναι ευχαριστημένος και από άλλους παίκτες. Επομένως, οι αποχωρήσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και συνεπώς θα χρειαστεί να βρεθούν και αντικαταστάτες. Ένα μικρό παράθυρο υπάρχει για την απόκτηση αμυντικού. Όλα αυτά φυσικά με το μπάτζετ να είναι αρκετά μικρό. Δεν είναι από αυτούς που ξεφεύγουν ο Πανόπουλος. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του δείχνει πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν θα κινδυνέψει στο τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που του λείπουν και αυτά τα κομμάτια θα προσπαθήσει να προσθέσει στο παζλ του. Προτεραιότητα αποτελεί ο επιθετικός. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί αρκετά. Ο πρωτοπόρος την κούρσα αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή τη στιγμή προβάδισμα έχει ο Σολδάνο. Η έλευσή του, μάλιστα, θα σημαίνει πιθανότατα και την αποχώρηση ενός εκ των φορ του υπάρχοντος ρόστερ. Οι Πειραιώτες ψάχνονται και για εξτρέμ παρόλο που έκαναν δικό τους τον Μασούρα. Και σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται να κουνήσουν μαντίλι κάποιοι που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση. Σεμπά, Πάρντο μοιάζουν δεδομένοι. Πιθανότατα και ο Βρουσάι μαζί με τον Ανδρούτσο που περιμένουν τον Πανιώνιο.

ΟΦΗ

Αν μπορούσαν να κάνουν αυτό που σκέφτονταν οι άνθρωποι της ομάδας, ίσως άλλαζε και το μισό ρόστερ. Ο Μιχάλης Μπούσης δεδομένα θα βάλει λεφτά, αλλά έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του πως δεν θέλει υπερβολές. Αποκτήθηκε ο Μπράουν, γίνεται προσπάθεια να κλείσει και ο Γιαννούλης, ενώ οι Κρητικοί ψάχνουν και στόπερ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι μεσοεπιθετικά. Γι’ αυτό και ο Νίκος Παπαδόπουλος θα ήθελε παίκτες σε όλες τις θέσεις μπροστά. Αυτό συνεπάγεται πως θα είναι αρκετές και οι αποχωρήσεις. «Δύσκολος» έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό πως είναι ο Αραβίδης, ενώ το Sportime αποκάλυψε πως φευγάτοι είναι και οι Κουτσιανικούλης, Κομεσίδης και Παπαστεριανός. Επίσης, όσο ο Νέιρα βγάζει τραυματισμούς, θα χάνει πόντους…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιώργος Δώνης είναι της άποψης πως δεν χρειάζεται να αποκτηθούν παίκτες απλά για να γίνουν μεταγραφές. Αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμό που υπάρχει και το χαμηλό μπάτζετ, αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το πώς θα κινηθούν οι «πράσινοι» τον Ιανουάριο. Θεωρητικά το «τριφύλλι» αναζητά στόπερ, χαφ και φορ, ενώ έκανε δικό του τον Παναγιώτη Αρμενάκα. Υπενθυμίζεται πως μπορεί να αποκτήσει μόνο Έλληνα και μόνο ένας μπορεί να είναι άνω των 23ων. Μία περίπτωση που σταθερά απασχολεί είναι ο Παναγιώτης Κονέ, ενώ ακούγονται ακόμη τα ονόματα του Μάριου Σιαμπάνη (τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που μένει ελεύθερος σε έξι μήνες) και Ντίνου Μαυροπάνου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αναφερθεί στις μεταγραφές που ψάχνουν οι Αγρινιώτες. Η μεγαλύτερη ανάγκη έχει εντοπιστεί στα χαφ, εκεί που οι Πάουλο και Έρικσον είναι εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα, αναζητείται φορ και εξτρέμ. Αλλά επειδή βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές, ίσως γίνει και μία… μίξη. Να αποκτηθεί, δηλαδή, παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα όσο και στην κορυφή της επίθεσης ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα. Τέλος, φαίνεται να έχουν μειωθεί οι πιθανότητες μεταγραφής στόπερ. Δεν θα έλεγε «όχι», πάντως, ο Τραϊανός Δέλλας. Ειδικά αν παρουσιαζόταν μία περίπτωση που άξιζε.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ας πάμε από τα βασικά. Θα ψηφιστεί η ρύθμιση για τις 120 δόσεις ώστε να πάρει φορολογική ενημερότητα η ΠΑΕ και να μπορεί να κάνει μεταγραφές; Αν όχι, όλα τσάμπα τα γράφουμε. Και τότε δύσκολα θα έχουμε και εκκαθαρίσεις. Κατά τα άλλα, αρκετούς παίκτες θα ήθελαν οι Νεοσμυρνιώτες, αλλά με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν δύσκολα θα κάνουν κινήσεις πέρα από δανεικούς και κάποιον φθηνό ξένο. Ανδρούτσος και Βρουσάι ήταν στο deal για τον Μασούρα, ενώ ίσως αποκτηθεί ένα ακόμη εξτρέμ. Ιδανικά θα ήθελαν ακόμα στην Πλατεία φορ πίσω από τον Ντουρμισάι, χαφ –ειδικά όσο δεν ξεκαθαρίζει του Κεϊτά– και στόπερ σε περίπτωση που τεθεί θέμα Μπανανά.

ΠΑΟΚ

Ταβάνι φαίνεται να είναι οι τρεις μεταγραφές για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η μία, μάλιστα, είναι πάντα σε συνάρτηση με τον Χατσερίδη. Εάν αποχωρήσει εκείνος, τότε θα γίνει η κίνηση για στόπερ. Από εκεί και πέρα, ο σοβαρός τραυματισμός του Βέρνμπλουμ έχει κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να ψάχνουν για χαφ. Αυτό που λένε είναι πως δεν καίγονται. Εάν παρουσιαστεί, όμως, κάτι ενδιαφέρον, θα το κυνηγήσουν. Ιδανικά στον «Δικέφαλο» θα ήθελαν και ένα δεξί μπακ για τα ρεπό του Μάτος. Δεν υπολογίζεται ο Κίτσιου και πρόθεσή τους είναι να τον παραχωρήσουν δανεικό. Δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν και κάποιοι ακόμα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Από τις ομάδες που έχουν αρχίσει τις προσθαφαιρέσεις. Ο Κακούμπα μας χαιρέτησε πρώτος και λίγο μετά ο Μυστακίδης, προς επιβεβαίωση του Sportime, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι όπως έχουμε ενημερώσει. Κάστρο, Λουκίνας είναι με τις βαλίτσες στο χέρι. Καλά δεν πρέπει να αισθάνεται ούτε ο Κούζικ. Από την ΠΑΕ ξεκαθαρίζουν πως θα γίνουν τρεις προσθήκες. Πρόκειται για αριστερό μπακ, οκτάρι και εξτρέμ. Τα χρήματα που δίνουν λίγα, αλλά για τον χαφ ίσως γίνει η εξαίρεση. Εκεί έχουν πειστεί πως πρέπει να πάρουν παίκτη που θα δώσει το κάτι παραπάνω. Ο Στραντ είναι πολύ κοντά σύμφωνα με τους Σουηδούς, ενώ για το οκτάρι οι περιπτώσεις είναι αρκετές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο μεταγραφικός οδηγός της Super League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.