ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα ημέρας: «Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης»

Μήνυμα ημέρας (2ο Φεβορυαρίου). Το μήνυμα της ημέρας από το Sportime.gr. «Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης:
Μήνυμα ημέρας: «Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης»

Μήνυμα ημέρας (2ο Φεβορυαρίου). Το μήνυμα της ημέρας από το Sportime.gr. «Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης: αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρό και αδύναμο, το συγκρατεί· αν όμως πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, σκίζει τον ιστό και φεύγει».

Με αφορμή της Παγκόσμιας ημέρας κοινωνικής δικαιοσύνης, ας θυμηθούεμ τι είχε πει  ο Σόλων (630-560 π.χ.) για τους νόμους και το δικαιο. Ο Αρχαίος Αθηναίος νομοθέτης και φιλόσοφος είπε: «Τους δε νόμους τοις αραχνίοις ομοίους. και γαρ εκείνα, εάν μεν εμπέση τι κούφον και ασθενές, στέγειν· εάν δε μείζον, διακόψαν οίχεσθαι».

Δηλαδή πως: «Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης: αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρό και αδύναμο, το συγκρατεί. Αν όμως πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, σκίζει τον ιστό και φεύγει.»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μήνυμα ημέρας: «Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.