Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Άγγελος Τσάμης: Ο άνθρωπος… ορχήστρα του Απόλλωνα Πάτρας

Σαν το παλιό καλό κρασί. Αυτή ακριβώς η έκφραση πρέπει να μπει φέτος δίπλα στο όνομά του. Βλέπεται ο Άγγελος Τσάμης, περί ου ο λόγος, στα 38 είναι από τις πιο σταθερές αξίες στη φετινή Α2. Και αν κάποιος έχει αμφιβολία, μην αρκεστεί να δει μόνο την εξωπραγματική του εμφάνιση το Σάββατο (21/12) στη νίκη...
Άγγελος Τσάμης: Ο άνθρωπος… ορχήστρα του Απόλλωνα Πάτρας

Σαν το παλιό καλό κρασί. Αυτή ακριβώς η έκφραση πρέπει να μπει φέτος δίπλα στο όνομά του. Βλέπεται ο Άγγελος Τσάμης, περί ου ο λόγος, στα 38 είναι από τις πιο σταθερές αξίες στη φετινή Α2.

Και αν κάποιος έχει αμφιβολία, μην αρκεστεί να δει μόνο την εξωπραγματική του εμφάνιση το Σάββατο (21/12) στη νίκη του Απόλλωνα με το Ψυχικό, αλλά όλη του την παρουσία φέτος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα… ανάποδα. Χθες το βράδυ, στην Περιβόλα, ο Απόλλων Πάτρας υποδέχθηκε το Ψυχικό για τη 12η αγωνιστική της Α2, και ο Άγγελος Τσάμης έκανε απλώς… τα πάντα. Έμεινε στο παρκέ για 35 λεπτά και τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους -έχοντας 3/6 τρίποντα, 7/16 δίποντα και 3/6 βολές- 15 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ. Και κάπως έτσι το triple double έγινε γεγονός!

Στα 38 του χρόνια είναι ο ηγέτης του Απόλλωνα που φέτος έκανε… επιστροφή στις ρίζες και δικαιώνεται καθώς φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογία πίσω από το Μεσολόγγι και τον Διαγόρα.

Το είχε πλησιάσει ξανά!

Ένα triple double είναι από μόνο του μια τεράστια επίδοση, ωστόσο φέτος ο Τσάμης το είχε πλησιάσει άλλες δύο φορές. Σε δύο ακόμα περιπτώσεις είχε φτάσει κοντά στο να το πετύχει. Αρχικά στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τον Αμύντα όταν και είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Και στη συνέχεια πριν από τρεις εβδομάδες στην Καρδίτσα όταν και σταμάτησε στους 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή…

Στα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογιστούν και δύο ακόμα εντυπωσιακές επιδόσεις. Εκείνη της πρεμιέρας με 17 πόντους και 12 ασίστ αλλά και αυτή την 5ης αγωνιστικής όταν είχε 19 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Άγγελος Τσάμης: «Μπαίνω μέσα και το ευχαριστιέμαι!»

Στα 38 του ο Τσάμης έχοντας πίσω μια τεράστια καριέρα, έχοντας φορέσει φανέλες όπως της Λιμόζ και της ΑΕΚ, έχοντας αποτελέσει σημαία του Κολοσσού αλλά και κομμάτι της… γιγάντωσης του Προμηθέα, φτάνει προς το τέλος της καριέρας του και όπως ο ίδιος λέει, ευχαριστιέται το παιχνίδι περισσότερο!

Ο Πατρινός γκαρντ μιλώντας στο Sportime.gr σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος πρώτα για τη νίκη και μετά για τη δική μου εμφάνιση. Δεν το κυνηγούσα. Όταν είσαι μέσα στο παιχνίδι θες να βοηθήσεις την ομάδα σου να νικήσει. Μου βγήκε… Στο τέλος μου είπαν τι συνέβη. Είναι ωραίο συναίσθημα, αλλά το πιο ωραίο είναι η πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας. Κανείς δεν μας περίμενε και πλέον υπάρχει μια παραδοχή στην πορεία μας».

Και συνέχισε: «Όπου κι αν βρίσκομαι θέλω να κάνω πρωταθλητισμό. Και πίστεψα από την αρχή σε εμάς. Και ως χαρακτήρες και ως ταλέντο. Η ομάδα έχει δέσει και πάμε αρκετά καλά».

Όσο για τον πραγματικό στόχο του Απόλλωνα σημείωσε: «Για εμάς στόχος πέρα από τους αγωνιστικούς μας στόχους, θέλουμε να ξανακερδίσουμε τον κόσμο. Να έρθουν και πάλι παιδιά στο γήπεδο και σταδιακά να βρεθεί ξανά εκεί που ανήκει. Στην Α1. Αλλά με σωστό πλάνο ώστε η ομάδα να μπορέσει».

Στην Πάτρα αυτή τη στιγμή… πρώτο όνομα είναι ο Προμηθέας. Ωστόσο… «Σαν Άγγελος που ήμουν κομμάτι του Προμηθέα χαίρομαι πολύ για την ομάδα. Είμαι περήφανος για τον κόουτς Γιατρά και τον κύριο Βαγγέλη Λιόλιο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οικογένειά μου. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ίχνος αντιπαλότητας ανάμεσα στις ομάδες. Αλλά να παραδειγματιζόμαστε από εκείνον που πάει καλύτερα. Ο κόσμος της Πάτρας οφείλει να στηρίζει όλες τις ομάδες της πόλης και πρέπει να δίνουμε τα συγχαρητήρια εκεί που αξίζουν».

Τέλος για το δικό του στυλ παιχνιδιού και τα όσα κάνει πάνω στο παρκέ, που αποτυπώνονται και στα νούμερά του (φέτος έχει μέσο όρο 17,3 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ) είπε πως: «Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, είχα άλλο στυλ παιχνιδιού, με πρότυπο τον Βασίλη Σπανούλη. Όταν όμως βρέθηκα στην Α1 έπρεπε να αλλάξω πράγματα στο παιχνίδι μου για να μπορέσω να μείνω σε αυτό το επίπεδο. Έπρεπε να παίζω άμυνα, να πασάρω σωστά, να κατέβω και μία θέση, να παίζω δηλαδή και στον άσο. Τελικά αυτό το παιχνίδι -τύπου Δημήτρη Διαμαντίδη- είναι που μου ταίριαζε περισσότερο. Οπότε προσπαθούσα και τον κάνω και τώρα, να είμαι επιθετικός και απειλητικός σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Το βασικότερο είναι πως το ευχαριστιέμαι. Και επειδή τα παιχνίδια μου… τελειώνουν, μου αρέσει ακόμα περισσότερο».

Η… ιστορία των triple double

Η προηγούμενη φορά που κάποιος παίκτης είτε στην Α1 είτε στην Α2 τελείωσε «τριπλός» δεν… χάνεται στα βάθη του χρόνου, καθώς και στις δύο κατηγορίες υπήρξε ανάλογη επίδοση, μέσα στο 2019.

Στις 20 Απριλίου, στη νίκη του Ιωνικού επί του Εθνικού με 197-116, ο Φώτης Βασιλόπουλος τελείωσε έχοντας 22 πόντους, 23 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Δέκα ημέρες νωρίτερα, ο Άντονι Χίκι  είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 12 ασίστ στην αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τον Κολοσσό.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άγγελος Τσάμης: Ο άνθρωπος… ορχήστρα του Απόλλωνα Πάτρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.