ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μάνταλος άλλαξε την ΑΕΚ! Σιγά την είδηση…

Το 3-4-3 που επέλεξε ο Καρέρα δε λειτουργούσε. Η αρχή γινόταν από την άμυνα
Ο Μάνταλος άλλαξε την ΑΕΚ! Σιγά την είδηση…

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο πάλεψε με τους δαίμονές της. Το 3-4-3 που επέλεξε ο Καρέρα δε λειτουργούσε. Η αρχή γινόταν από την άμυνα.

Η τριάδα των Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Χνιντ δεν μπορούσε να συνεννοηθεί σε φάσεις που δεν ήταν και πολύ δύσκολες. Αδυνατούσε όμως να παίξει ψηλά και αναγκαζόταν να κάνει φάουλ.

Ο Χνιντ φάνηκε πως έχει μάθει σε διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Πιο δυναμικό, που όμως στην Ευρώπη δεν είναι συμβατό με το μη καταλογισμό καρτών.

Το μοναδικό κέρδος της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερά και ξεκάθαρα ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος.

Ενας παίκτης, που κάποιοι νόμιζαν πως έχει φύγει ή τέλος πάντων θα φύγει και ο οποίος πέρασε το προηγούμενο 6μηνο στην Γκόρνικ και στην Πολωνία.

Ο Καρέρα τον έβαλε στην 11άδα αλλά όχι ως δεξιός μπακ που είναι ή έστω δεξί εξτρέμ.

Τον τοποθέτησε σε ρόλο 8αριού ουσιαστικά δίπλα στον Σιμόες.

Ο Βασιλαντωνόπουλος δεν μπορούσε να προωθήσει την μπάλα με τον τρόπο που θα έκανε ένα 8άρι είχε όμως κάτι άλλο, που σε βάθος 90λεπτου φάνηκε πιο χρήσιμο.

Πάθος, είχε «τιμόνι» να κρατήσει και τους άλλους σε πνεύμα αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο σα να άλλαξε το τσιπάκι από όλους. Το πιο σημαντικό ήρθε με την κίνηση του Καρέρα να αλλάξει τον Μάνταλο με τον Χνιντ.

Η ΑΕΚ πήγε σε 4-2-3-1 ουσιαστικά με τον  Ανσραριφάρντ δεξιά.

Ο Ιρανός χρειάζεται και αυτός ιδιαίτερη μνεία. Πρώτο παιχνίδι σε ένα νέο κλαμπ αν και γνωρίζει το πρωτάθλημα αλλά είναι σίγουρα διαφορετικό να παίζεις με άλλη ομάδα.

Ηταν κινητικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο με την είσοδο του Μάνταλου κόλλησε περισσότερο στην ανάπτυξη της ΑΕΚ.

Εξαιρετικός, βγαίνουν αληθινά τα reports από τα Σπάτα που θέλουν τον Ανσαριφάρντ να έχει μεγάλη όρεξη που επέστρεψε στην Ελλάδα και βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία για πολλά γκολ και σπουδαία σεζόν.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2: Των Αγίων… Μάνταλου και Τσιντώτα!

ΑΕΚ: Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Η αλλαγή του Μάνταλου ήταν η στιγμή του αγώνα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ που με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλός, με τον Παναιτωλικό ήταν ο game changer και εκείνος που ευθύνεται για το γεγονός πως η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ έγινε πιο κινητική, πιο ουσιαστική, βγήκαν καλύτερες συνεργασίες.

Εκλεισε περισσότερο τον Παναιτωλικό κοντά στον Κνετ και το γκολ «μύριζε». Ηρθε μάλιστα με στημένη φάση, ένα κόρνερ που ο Λιβάια τοποθετήθηκε καλά και σκόραρε.

Στημένες φάσεις που τόσο πολύ μπήκαν στο στόχαστρο μετά τα 14 κόρνερ και τα τόσα φάουλ που πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτα στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Μάνταλος ήταν εκείνος που άλλαξε την εικόνα του αγώνα αλλά δε θα κέρδιζε αν δεν υπήρχε ο Τσιντώτας. Εκανε το εκπληκτικό να πιάσει και πάλι πέναλτι και να κερδίσει πόντους ύψους στη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Η προσπάθεια να μπει στα παπούτσια του Μπάρκα, μέχρι τώρα κρίνεται επιτυχημένη για τον Τσιντώτα.

Αν και μετά από νίκες δεν είναι πολύ to the book να υπάρχει η γκρίνια, η ΑΕΚ έχει ακόμα να προσπαθήσει πολύ.

Είναι πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αλλά η σεζόν μόλις άρχισε.

Το πρώτο ημίχρονο πρέπει να… χτυπήσει καμπανάκια.

Ο Ολιβέιρα με τον Λιβάια έδειχναν λες και ήταν στο τέλος της χρονιάς και είχαν ξενερώσει ενώ ο Παουλίνιο όσο τίμιος και να είναι, δεν μπορεί για ΑΕΚ. Και να σκεφτεί κανείς πως κάποιο ακόμα και πέρυσι προσπαθούσαν να τον περάσουν προς τα έξω λες και είναι ο Ντάνιελ Αλβες.

Ο Χνιντ έχει ακόμα πολύ καιρό για να μάθει τακτικά και τρόπο παιχνιδιού στην Ελλάδα και ειδικά στην Ευρώπη ενώ η έλλειψη και άλλου στόπερ δίπλα στον Τσιγκρίνσκι είναι εμφανής.

Κέρδος πάντως οι Ανσαριφάρντ, Βασιλαντωνοπουλος, ο Μάνταλος, ο Τσιντώτας και το γεγονός πως ο Καρέρα διόρθωσε τα λάθη τα δικά του από το πρώτο ημίχρονο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μάνταλος άλλαξε την ΑΕΚ! Σιγά την είδηση…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).