ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης για κακοποίηση ζώων: «Εισηγούμαι να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Μακης Βορίδης μίλησε σχετικά με την κακοποίηση ζώων και την πρότασή του να μετατραπεί σε κακούργημα ο βασανισμός τους.
Βορίδης για κακοποίηση ζώων: «Εισηγούμαι να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια»

Η κακοποίηση των ζώων ήταν πάντοτε ένα πολύ σημαντικό θέμα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το κακό έχει παραγίνει καθώς παρατηρούμε συνεχή περιστατικά το ένα πιο αποτρόπαιο από το άλλο. Μάλιστα πλέον έχουμε φτάσει σε περιπτώσεις βασανισμών με αρρωστημένα μυαλά να βγάζουν τα απωθημένα τους σε αθώα ζωάκια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και τροφίμων Μακης Βορίδης μίλησε σε εκπομπή του «Mega» σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και την πρότασή του να μετατραπεί σε κακούργημα ο βασανισμός τους.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, διαπιστώθηκε ιδίως το τελευταίο διάστημα πως υπάρχουν αποτρόπαιες και άθλιες πράξεις εις βάρος ζώων. Αν και υπήρχε τιμωρητικό πλαίσιο δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα σε ηπιότερες και βαρύτερες προσβολές της ακεραιότητας των ζώων.

Συμπλήρωσε πως όταν έχουμε να κάνουμε με πρόθεση βασανισμού εναντίον των ζώων πρέπει να βαρύνει το νομικό πλαίσιο καθώς οι πλημμεληματικές ποινές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

«Για αυτό έλαβα την απόφαση να εισηγηθώ στο Κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο βασανισμός των ζώων θα αποτελεί πλέον κακούργημα και θα τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα χρόνια» είπε. Προφανώς, συμπλήρωσε, θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει μέσα στο 2020.

Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο ακτιβιστής κατά της κακοποίησης των ζώων Παναγιώτης Μήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Στο μεταξύ στο Σχιστό Περάματος, στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου φιλοξενείται ο Έκτορας, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλά ο κ. Θ. Καμπούρης ένας εκ των κτηνιάτρων που χειρούργησαν το άτυχο ζώο που μαχαιρωσαν ανελέητα. Όπως λέει ο κτηνίατρος, το ζώο είναι πολύ καλύτερα και αναρρώνει. Πάντως ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και είναι θαύμα που επέζησε.

Κακοποίηση των ζώων: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βορίδης για κακοποίηση ζώων: «Εισηγούμαι να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.