ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Το μπάσκετ δεν έχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου

Η απόφαση για αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ στις 23 Μαϊου βάζει το μπάσκετ σε μια μεγάλη περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες όταν δεν έχει περιθώριο να χάνει μήνες δουλειάς.
Το μπάσκετ δεν έχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου

Η απόφαση για αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ στις 23 Μαϊου βάζει το μπάσκετ σε μια μεγάλη περιπέτεια με ανυπολόγιστες συνέπειες όταν δεν έχει περιθώριο να χάνει μήνες δουλειάς.

Το να προχωρήσει το οικοδόμημα του μπάσκετ (διότι αυτό είναι η Ομοσπονδία) με Διοίκηση Πρωτοδικείου για λίγους μήνες δεν είναι κάτι που την τιμά. Σε διάστημα όπου θα διεξάγονται πρωταθλήματα, θα γίνει το Κύπελλο και θα έπρεπε να υπάρχει προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο (τουλάχιστον). Φαντάζετε να συμβεί κάτι σοβαρό στην Α2; Ποιος θα πάρει απόφαση; Η Διοίκηση Πρωτοδικείου;

Το άθλημα παραμένει «κλειστό» εδώ και μήνες. Οι Ακαδημίες που αποτελούν τη ζωογόνο πνοή του μπάσκετ, είναι κλειδωμένες. Το ίδιο και οι περισσότερες ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών και κυρίως μετά την απροσδιορίστου συνεπειών απόφαση για… μαζικές ανόδους! Που «φόρτωσαν» τα πρωταθλήματα και τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει αλλά και πόσοι είναι σε θέση να συνεχίσουν.

Άνθρωποι που βάζουν λεφτά από την τσέπη για το χόμπι τους, μετά απ’ όλη αυτή την κατάσταση, είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν ή θα αποχωρήσουν απογοητευμένοι. Παράλληλα η Εθνική Γυναικών έχει Ευρωμπάσκετ και η Ανδρών αντίστοιχα Προολυμπιακό!

Αλήθεια όλα αυτά τα παραπάνω θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει μια διοίκηση που θα εκλεγεί τον Μάιο και θα πιάσει δουλειά στις 24 του μήνα;

Υπάρχει πολυτέλεια στο μπάσκετ (όπως και σε κάθε άλλο άθλημα) να χάνεται χρόνος;

Έχω απεριόριστο σεβασμό (και το γνωρίζει και ο ίδιος) στον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ουδέποτε απαξίωσα την παρουσία και το έργο του στο μπάσκετ, αν και είχα κριτική στάση απέναντί του. Δε συμφωνούσα πάντα με ό,τι και όσα έκανε αλλά έτσι συμβαίνει με τους άξιους ανθρώπους: Ποτέ δε σε αφήνουν αδιάφορο.

Εκτιμώ ότι με αυτή του την απόφαση (άλλωστε υπάρχουν ήδη αρκετές αντιδράσεις από μέλη του Δ.Σ.) δείχνει την εμπειρία και την ικανότητά του ώστε να προκαλέσει αναστάτωση. Γιατί γνωρίζει το πώς θα το κάνει. Και πιθανότατα μόνο ένας παράγοντας του βεληνεκούς του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα τολμούσε να το κάνει.

Όμως εδώ μιλάμε για το μπάσκετ. Για το άθλημα που ο Γιώργος Βασιλακόπουλος διοίκησε και υπηρέτησε ταυτόχρονα και με αυτή του την απόφαση μπαίνει σε περιπέτειες. Ένα άθλημα στο οποίο προσέφερε…

Τι θα αλλάξει μέχρι τις 23 Μαϊου; Τι μπορεί να αλλάξει; Ως προς τη διαδικασία από τίποτα ως ελάχιστα πράγματα. Ως προς το μπάσκετ όμως, με την παρούσα κατάσταση, κάθε μέρα που χάνεται είναι κρίσιμη.

Έτσι κι αλλιώς ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει δικαίωμα επανεκλογής. Κάτι στο οποίο προσωπικά διαφώνησα, αλλά δεν αλλάζει. Αυτό είναι…

Το ότι το μπάσκετ δε μπορεί να χάνει χρόνο για προεκλογικές διαδικασίες και «ζυμώσεις» το γνωρίζει άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Βασιλακόπουλος καλύτερα από εμένα κι από όλους μας.

Και κάτι τελευταίο…

Εδώ θα λέμε τη γνώμη μας. Κι αυτό προκαλεί αντιδράσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Την ώρα όμως που υπάρχουν τόσο σημαντικά ζητήματα θεωρούμε υποτιμητικό απέναντι στον εαυτό μας, στη δημοσιογραφία και φυσικά στον κόσμο να ασχολούμαστε με… τρία πουλάκια κάθονταν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μπάσκετ δεν έχει πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College