ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μόνος στόχος τα πρόστιμα και όχι η προστασία των πολιτών

Τα νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός αποδεικνύουν πως μόνος στόχος είναι τα πρόστιμα και όχι η προστασία των πολιτών.
Κορονοϊός: Μόνος στόχος τα πρόστιμα και όχι η προστασία των πολιτών

Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και κάνει την ζωή των πολιτών δύσκολη. Δύσκολη όμως κάνει την καθημερινότητα τους και η Ελληνική Κυβέρνηση καθώς τα νέα μέτρα μαρτυρούν τον πραγματικό στόχο της.

Οι αποφάσεις τις οποίες πήραν οι κυβερνώντες και ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης αποδεικνύουν πως ο ξεκάθαρος στόχος δεν είναι η προστασία των πολιτών αλλά τα πρόστιμα.

Κάτι τέτοιο, επιβεβαιώνει η απόφαση της επιστράτευσης 8.000 αστυνομικών προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα καταστήματα  και να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, 8.000 αστυνομικοί, με 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης θα βγούνε στους δρόμους από το ερχόμενο Σάββατο (06/11) για να εντοπίσουν παραβάσεις και να κόψουν τσουχτερά πρόστιμα.

Μάλιστα αυτές οι αποφάσεις, έχουν φέρει τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών που βλέπουν τα πρόστιμα να διπλασιάζονται και να επιβαρύνουν την ήδη βεβαρημένη οικονομική τους κατάσταση.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, μόνος στόχος της κυβέρνησης αναφορικά με τα νέα δήθεν μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού, είναι η επιβολή προστίμων στις επιχειρήσεις που θα κάνουν λάθος στους ελέγχους των πελατών τους καθώς επίσης και η κερδοφορία των κέντρων που κάνουν διαγνωστικά τεστ.

Δεν θα γίνει το παραμικρό ώστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην είναι οι πολίτες ο ένας πάνω στον άλλον και φυσικά δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση στελέχωσης των νοσοκομείων με νέες προσλήψεις προσωπικού.

Κερασάκι στην τούρτα…οι αστυνομικοί που επιστρατεύονται….για να κάνουν ελέγχους στους εμπόρους που με το έτσι θέλω από την κυβέρνηση…. μέσα σε μια μέρα θα μετατραπούν σε υγειονομικούς αστυνομικούς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μόνος στόχος τα πρόστιμα και όχι η προστασία των πολιτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.