ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Άδωνις έχει κάνει την κοροϊδία – επιστήμη: Δεν θα επιστραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους γιατί «πάντα κάποιοι αδικούνται»!

Ο Άδωνις «συμφιλιώθηκε» με τους ανεμβολίαστους, για να τους ενημερώσει κατόπιν ότι δεν θα επιστραφεί ούτε δεκάρα απ' τα πρόστιμα!
Ο Άδωνις έχει κάνει την κοροϊδία – επιστήμη: Δεν θα επιστραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους γιατί «πάντα κάποιοι αδικούνται»!

Και εκβιαστικά και καταχρηστικά και αγύριστα είναι τελικά τα άθλια πρόστιμα που επέβαλλε η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους άνω των 60, στον καιρό της πανδημίας, σύμφωνα με τα όσα είπε εσχάτως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για να τονώσει τον ρυθμό εμβολιασμών που «σέρνεται» κυριολεκτικά (αφού οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους λόγω των ατελείωτων ψεμάτων που ειπώθηκαν στην πανδημία), ο Άδωνις Γεωργιάδης έτεινε έναν δήθεν «κλάδο ελαίας» για να συμφιλιωθεί με εκείνους που η κυβέρνηση εκβίασε και στιγμάτισε.

Είπε ότι ως κίνηση «καλής θέλησης», θα σβηστούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ωστόσο απέφυγε να ξεκαθαρίσει στην αρχή, αν θα επιστραφούν τα ποσά που έδωσαν όσοι τα πλήρωσαν. Στη συνέχεια ο Άδωνις είχε μια σύγκρουση με τον καλό του φίλο, Άρη Πορτοσάλτε, όταν ο δημοσιογράφος διαφώνησε έντονα με τις διαγραφές των προστίμων και ζήτησε τουλάχιστον να επιστραφούν τα ποσά σε όσους πλήρωσαν. Τότε ο Άδωνις αποκάλεσε… «Σόιμπλε» τον Άρη Πορτοσάλτε, υπονοώντας ότι ο δημοσιογράφος παραείναι αυταρχικός.

Τελικά όμως, ο πραγματικός «Σόιμπλε» είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και αυτό διότι ο υποτιθέμενος «κλάδος ελαίας» δεν συνοδεύεται από αποζημίωση του ληστρικού προστίμου, σε όλους εκείνους τους εκβιαζόμενους συνταξιούχους που μετρούσαν τις τελευταίες τους πενταροδεκάρες για να το πληρώσουν. Όσοι πλήρωσαν – πλήρωσαν και επιστροφές δεν υπάρχουν.

Το χειρότερο είναι ο τρόπος που προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτήν ελεεινή απόφαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν τα χρήματα αναφέροντας ότι «Στις ΗΠΑ ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα φοιτητικά δάνεια. Όσοι έχουν πληρώσει τα φοιτητικά δάνεια θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω; Πρόστιμα βάζουν όλα τα κράτη. Τα πρόστιμα δεν μπήκαν για εισοδηματικούς λόγους, αλλά ως πίεση για να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί».

Εδώ έχουμε ένα τελείως άτοπο επιχείρημα. Δεν μπορεί να συγκριθεί ένα δάνειο, με ένα πρόστιμο που μάλιστα ήταν και εκβιαστικής φύσεως. Το δάνειο είναι κάτι προαιρετικό, όποιος θέλει το παίρνει. Το πρόστιμο που επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν υποχρεωτικό και οριζόντιο, σε όλους τους άνω των 60 ετών. Και όχι απλά ήταν υποχρεωτικό, αλλά ήταν και καταχρηστικό, αφού παραβίαζε το δικαίωμα του πολίτη για συναίνεση σε μια ιατρική πράξη, όπως είναι ο εμβολιασμός.

Αυτό το πρόστιμο λοιπόν ήταν εξ’ αρχής αντισυνταγματικό και κατάπτυστο. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο πρόστιμο άλλης χώρας, αφού πουθενά αλλού στον κόσμο δεν τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο πολίτες, επειδή δεν εμβολιάζονταν. Δυστυχώς είχαμε παγκόσμια πρωτοτυπία σε αυτό το μέτρο ολοκληρωτισμού.

Συνεχίζοντας τα ατυχέστατα επιχειρήματά του, ο Άδωνις είπε ακόμα ότι: «Σε κάθε απόφαση του Κράτους που διορθώνει μια άλλη απόφαση, κάποιοι αδικούνται. Ο κυριότερος λόγος για την διαγραφή των προστίμων ήταν επειδή ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι φεύγουμε από την εποχή της σύγκρουσης και πρέπει να μπούμε στην εποχή του τακτικού εμβολιασμού. Mου έφεραν την λίστα και είδα ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που χρωστούσαν τα πρόστιμα ήταν άνω των 80 ετών. Να προχωρήσουμε να κάνουμε αναγκαστική είσπραξη σε ανθρώπους άνω των 80 ετών για το πρόστιμο των 100 ευρώ συν τους τόκους; Ως Άδωνις Γεωργιάδης δεν θα μπορούσα να το κάνω».

Με λίγα λόγια, οι γέροντες πρέπει να λένε και… ευχαριστώ στον Άδωνι που είχε τη «μεγαλοψυχία» να μην τους αρπάξει την πενιχρή τους σύνταξη, επειδή δεν πλήρωσαν ένα εκβιαστικό πρόστιμο που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα οθωμανικά χαράτσια…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Άδωνις έχει κάνει την κοροϊδία – επιστήμη: Δεν θα επιστραφούν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους γιατί «πάντα κάποιοι αδικούνται»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.