ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποκλίνεται η χώρα στον Ρομπέν των Φτωχών Άδωνι: «Δεν μειώνουμε τον ΕΦΚ για να μην ευνοηθούν όσοι έχουν Porsche»

Συγκλονίστηκε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του αντικαπιταλιστή Άδωνι, που δεν μειώνει τον ΕΦΚ για να μην πάρουν αέρα οι πλούσιοι με τις Cayenne.
Υποκλίνεται η χώρα στον Ρομπέν των Φτωχών Άδωνι: «Δεν μειώνουμε τον ΕΦΚ για να μην ευνοηθούν όσοι έχουν Porsche»

ΕΦΚ: Δωρεάν μαθήματα κοινωνικής πολιτικής παρέδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην χθεσινή εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», όπου αποκάλυψε τον λόγο που δεν σταματά τη φορομπηχτική πολιτική στα καύσιμα η κυβέρνηση.

Μιλώντας απέναντι σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) γιατί έτσι θα ωφεληθούν όσοι έχουν «Porsche, Jaguar» και λοιπά αυτοκίνητα της high society. Και ασφαλώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει επιτρεπτό κάτι τέτοιο, μιας και αν κάτι χαρακτηρίζει το Μαξίμου, αυτό είναι η φιλολαϊκή πολιτική του, και η λυσσαλέα σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο σύντροφος Γεωργιάδης, συνέχισε να στηρίζει το αποκριάτικο μανιφέστο του, αναφωνώντας πως αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «κοινωνικά ευαίσθητοι» και στηρίζουν τους φτωχούς.

Και κάπως έτσι οι τηλεθεατές κατάλαβαν πως θα πρέπει να αποθεώσουν για μια ακόμη φορά αυτούς τους μεγάλους προστάτες των φτωχών. Μπορεί ο μεροκαματιάρης να μην μπορεί να βάλει για βενζίνη ούτε όση χρειάζεται για να σβήσει το λαμπάκι καυσίμου, άλλα θα σκέφτεται πως και ο πλούσιος με την Καγιέν δεν θα αγοράζει φθηνότερη βενζίνη, και θα αγαλλιάζει η ψυχή του από ανακούφιση.

Μπορεί ο βιοπαλαιστής να μην έχει λεφτά να βγάλει ούτε τη μέρα και ο εύπορος να έχει χρήματα να αγοράσει ολόκληρο το βενζινάδικο και να το πάρει πακέτο σπίτι του, άλλα όλα κι όλα, υπάρχει δικαιοσύνη.

Εντωμεταξύ η οριζόντια μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, θεωρείται αδικία από την κυβέρνηση, άλλα το οριζόντιο χαράτσι των εκατό ευρώ στους ηλικιωμένους (πλούσιους και φτωχούς), θεωρείται απολύτως θεμιτό μέτρο. Εκατό ευρώ πρόστιμο πληρώνει ο συνταξιούχος των 2.500 ευρώ, εκατό και αυτός που παίρνει 400 ευρώ, άλλα εδώ ο σύντροφος Γεωργιάδης δεν βλέπει καμία ανισότητα.

Όταν έχουμε να κάνουμε με μείωση φορολογίας η… «οριζοντιότητα» απορρίπτεται ως ηθικά απαράδεκτη, άλλα όταν έχουμε να κάνουμε με επιβολή προστίμων, η «οριζοντιότητα» είναι καλή.

Εκτός του ότι διδαχθήκαμε πως η κυβέρνηση με το να μη ρίχνει φόρους βοηθά τη φτωχολογιά, ο κ. Γεωργιάδης μας εξήγησε και πως προέκυψε η έκρηξη ακρίβειας στην Ελληνική αγορά. Φταίει η τραγική διαχείριση της πανδημίας; Φταίει το ξεπούλημα της ΔΕΗ; Φταίει ο «εξορκισμός» του λιγνίτη; Φταίει η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος; Φταίει ο ανύπαρκτος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης που και ο τελευταίος πολίτης εδώ και μήνες έβλεπε πως ερχόταν; Μα όχι βέβαια, τι είναι αυτά τα πράγματα;

Για όλα φταίνε οι «κακοί Ρώσοι» είπε ο κ. Γεωργιάδης, δηλώνοντας πως : «Η αύξηση στις τιμές έχει έρθει από τον Νοέμβριο γιατί οι αγορές προεξοφλούσαν την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και ανέβαζαν τις τιμές. Το ελληνικό νοικοκυριό πληρώνει τον πόλεμο που κάνει ο Πούτιν».

Οπότε από δω και πέρα η νοικοκυρά που θα μπαίνει στο σούπερ μάρκετ και θα βλέπει άδειο το καλάθι της, θα ξέρει ότι θα πρέπει να αρχίσει τις κατάρες στον Πούτιν και όχι βέβαια στον – πλήρη κοινωνικής ευαισθησίας – Άδωνι Γεωργιάδη. Γιατί είπαμε, ο Άδωνις είναι ο νέος Ρομπέν των Φτωχών και ήδη όσοι έχουν Καγιέν έχουν αρχίσει να τρέμουν σύγκορμοι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποκλίνεται η χώρα στον Ρομπέν των Φτωχών Άδωνι: «Δεν μειώνουμε τον ΕΦΚ για να μην ευνοηθούν όσοι έχουν Porsche»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.