ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν – Τι θα γίνει με μάσκες και εμβόλια

Το μοντέλο προστασίας από τον κορονοϊό που επεξεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για τη νέα χρονιά.
Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν – Τι θα γίνει με μάσκες και εμβόλια

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές (12 Σεπτεμβρίου), με αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός θα συμβεί αυτή.

Όπως διαβάσατε στο Sportime η Κυβέρνηση παίρνει πίσω τα μέτρα μετά την κατακραυγή και έτσι το… comeback αναμένεται να γίνε με ένα νέο, πιο ήπιο πρωτόκολλο προστασίας από τον Covid-19.

Παρά το γεγονός ότι ο ιός και ιδιαίτερα οι μεταλλάξεις της Όμικρον έδειξαν να επιμένουν και μέσα στο καλοκαίρι, στο υπουργείο Υγείας θεωρούν ότι έχουν σημαντικά όπλα στη διάθεσή τους για να μετριάσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία.

Μάλιστα, πιστεύουν πως ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις, αν και αυξήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι, δεν προκαλούν μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, έχοντας παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Σχολεία: Τι θα γίνει με μάσκες και εμβόλια

Έτσι, το υπουργείο προσανατολίζεται σε μια διαφοροποιημένη προσέγγιση, που μετατοπίζει το κέντρο βάρους από την υποχρεωτικότητα στην υιοθέτηση μιας δέσμης μέτρων προστασίας τα οποία είναι ήπια, προσφέρουν όμως προστασία όταν εφαρμόζονται σε σταθερή βάση.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • Προαιρετική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή και σε εξωτερικούς με υψηλό συνωστισμό
  • Επικαιροποίηση εμβολιασμού και πραγματοποίηση εμβολιασμού
  • Παραμονή στο σπίτι με την παραμικρή υπόνοια συμπτωμάτων

Φυσικά, να σημειωθεί πως μετά από τρία σχολικά έτη όπου επιβλήθηκαν στους μαθητές οι μάσκες, τηλε – ειδικοί σήμερα ξαφνικά χαρακτηρίζουν «μη υγιή» την μόνιμη υποχρεωτικότητα της μάσκας στους μαθητές!

Από ‘κει και πέρα, η πιθανή επανεμφάνιση της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιών καθιστά αναγκαία την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου προστασίας, όπου τα τεστ δεν θα παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Όλα αυτά τη στιγμή που προκαλεί εντύπωση η επική κυβίστηση της Κυβέρνησης στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ενόψει των εκλογών, με τους ειδικούς να μιλάνε ήδη για την επόμενη μεγάλη έξαρση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Έτσι θα ανοίξουν – Τι θα γίνει με μάσκες και εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.