ΑΠΟΨΕΙΣ

Σπουδαία ενίσχυση της εθνικής άμυνας τα Rafale, αρκεί να υπάρχουν τα «κότσια» να χρησιμοποιηθούν αν πρέπει

Η απόκτηση των Rafale αποτελεί αναμφισβήτητα μια τεράστια αναβάθμιση στις ένοπλες δυνάμεις. Όμως υπάρχει πολιτικό τσαγανό για να εκμεταλλευτούμε σωστά την αποτρεπτική τους δύναμη;
Σπουδαία ενίσχυση της εθνικής άμυνας τα Rafale, αρκεί να υπάρχουν τα «κότσια» να χρησιμοποιηθούν αν πρέπει

Κανένας Έλληνας πολίτης που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα (έξι πρώτα) Rafale που έφτασαν στην Ελλάδα αποτελούν σπουδαία προσθήκη στην αποτρεπτική δύναμη της χώρας.

Σε καμία περίπτωση δεν αρκεί όμως να έχεις ένα καθοριστικής σημασίας εργαλείο στο οπλοστάσιο σου. Βασικές προϋποθέσεις για να «πιάσει τόπο» το απόκτημα, είναι να το χρησιμοποιείς σωστά και κυρίως να έχεις το πολιτικό σθένος να το εκμεταλλευτείς, όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Ο τρόπος που επικοινώνησε η κυβέρνηση την άφιξη των Rafale, δεν αφήνει περιθώρια για πολλούς πανηγυρισμούς, διότι προξενεί αρκετούς προβληματισμούς. Η αρχή έγινε με το ανεκδιήγητο σποτάκι των Rafale που ανάρτησε ο πρωθυπουργός, όπου στο τέλος του εμφανιζόταν το σήμα – όχι της Ελληνικής – άλλα της… Νέας Δημοκρατίας. Λες και αγοράστηκαν τα αεροσκάφη με χρήματα του καταχρεωμένου κόμματος, και όχι με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Εξ’ αρχής, μια μέρα που θα έπρεπε να προσφέρει μόνο εθνική ανάταση σε κάθε Έλληνα, χρησιμοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν κομματική φιέστα για να μας υπενθυμίσει πως τα τελευταία χρόνια μας έχει εγκαταλείψει η δημοκρατία, έχοντας αντικατασταθεί από την πρωθυπουργοκρατία.

Τα Rafale δεν αρκούν από μόνα τους, για την προστασία της χώρας

Στο λόγο που έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη βάση της Τανάγρας, έδωσε ένα στίγμα της πρόθεσης του να λειτουργούν τα Rafale ως… διακοσμητικά αποτρεπτικά αντικείμενα δηλώνοντας πως θα εξασφαλίσουν «ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό αύριο, για όλη την περιοχή» και πως «για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνας της, αποτελεί προβολή ειρήνης».

Ασφαλώς κανένας σώφρων άνθρωπος δεν επιθυμεί τον πόλεμο, άλλα πως προεξοφλείς πως η απόκτηση των Rafale αποσκοπεί στο να «προβάλουν» μόνο την ειρήνη; Την ειρήνη την προβάλλει ένα λευκό περιστέρι, όχι ένα μαχητικό πολλαπλού ρόλου, 4ης γενιάς.

Και εδώ φτάνουμε στο μεγάλο ερωτηματικό που μπαίνει στη πολιτική βούληση. Υπάρχει αυτή ή κυριαρχεί η προτίμηση να χρησιμοποιηθούν τα Rafale ως πανάκριβα «καθρεφτάκια» που θα στρέφονται σε εσωτερικό και εξωτερικό; Τα δείγματα που δίνει ως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πως δυστυχώς εμμένει στη κατευναστική πολιτική.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να παρενοχλούν, να αμφισβητούν, να παραβιάζουν, να προπαγανδίζουν. Έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν την κυριαρχία κατοικημένων νησιών, διαπράττουν έναν άτυπο Αττίλα 3 στα Βαρώσια, έχουν κάνει το Ελληνικό Αιγαίο – θάλασσα διερχόμενων drone (που δεν καταρρίπτονται), και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ΕΛΚ, αναφέρθηκε σε μια… «έτοιμη δέσμη ΠΙΘΑΝΩΝ περιοριστικών μέτρων που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να χρησιμοποιηθούν εάν η Τουρκία επιστρέψει σε μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Λοιπόν, τι μπορούν να σου προσφέρουν ακριβώς τα Rafale, όταν υπάρχει τέτοια εθελοτυφλία και τέτοιος απροκάλυπτος ενδοτισμός;

Και ας πάμε και παραπέρα. Ποιους ακριβώς καλούνται να προστατέψουν τα Rafale; Πως γίνεται από τη μία να κομπάζεις για τη προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και από την άλλη να προωθείς ολόκληρη αντικατάσταση πληθυσμού;

Να θυμηθούμε (και για λόγους συμβολισμού) πως ένα μήνα πριν τη σημερινή φιέστα Μητσοτάκη, είχε λάβει χώρα μια άλλη φιέστα – πακιστανική! Πρωτοχρονιάτικο «ποδαρικό» με κατάληψη χιλιάδων ατόμων στην πλατεία Συντάγματος ενώ για τους Έλληνες ίσχυε απαγόρευση εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους. Ισλαμικό «πάρτι» με προκλητική παραβίαση των μέτρων, υψωμένες πακιστανικές σημαίες και απεριόριστη ανοχή από την κυβέρνηση!

Να θυμηθούμε επίσης πως αυτήν την περίοδο οι κάτοικοι του Έβρου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ετσιθελική επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο, όπου ο Νότης Μηταράκης θέλει να δημιουργήσει μια «Ισλαμούπολη», μια κανονική ωρολογιακή βόμβα για την εθνική μας ασφάλεια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα Rafale μπορεί να βρίσκονται εντός των τειχών, άλλα η πληθυσμιακή αλλοίωση, η μάστιγα της υπογεννητικότητας, η βίαιη και άτακτη επέλαση της πολυπολιτισμικότητας, έχουν εισχωρήσει εντός των τειχών πολύ νωρίτερα, και όλα αυτά είναι «όπλα» στραμμένα προς τα μέσα και βάλλουν ήδη κατά της Ελλάδας.

Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα η σήψη που κατατρώει την εθνική μας υπόσταση, όσα Rafale και να αποκτηθούν δεν θα βρουν χώρα να προστατέψουν, άλλα μόνο χώρο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπουδαία ενίσχυση της εθνικής άμυνας τα Rafale, αρκεί να υπάρχουν τα «κότσια» να χρησιμοποιηθούν αν πρέπει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.