ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τελικά για τον Παναθηναϊκό τι είναι σημαντικότερο;

Στον αστερισμό του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και του Athens Alive.
Παναθηναϊκός: Ανοιχτές μεταγραφές μετά από 16 μήνες!

Το Athens Alive την Παρασκευή (6/7) ήρθε ξανά στο προσκήνιο, έπειτα από το ραντεβού που είχε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι οι συνεργάτες του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ολοκληρώθηκε το ραντεβού Γιαννακόπουλου-Τσίπρα για το Athens Alive

Στην προηγούμενη συνάντηση των δύο ανδρών τον Μάιο, είχαν ακουστεί ξανά ατάκες του τύπου «πράσινο φως από τον πρωθυπουργό» κτλ. Μόνο που σε διάστημα δύο μηνών από τότε, εξέλιξη χειροπιαστή δε συνέβη. Έστω, όμως, πως αυτή τη φορά υπάρχουν εγγυήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης για τη μεγαλεπήβολη επένδυση στο ΟΑΚΑ. Για τον Παναθηναϊκό τι μετράει περισσότερο;

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ προκηρύχθηκε μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 20.000.000 ευρώ, την οποία καλύπτοντας εξ’ ολοκλήρου ο Γιάννης Αλαφούζος θα στρώσει το δρόμο για την έλευση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Παράλληλα, με την εισροή αυτών των χρημάτων στα ταμεία της εταιρείας, ο σύλλογος θα μπορέσει να διευθετήσει μεγάλος μέρος των οφειλών και παράλληλα θα εξασφαλιστεί η αναγκαία ταμειακή επάρκεια του σωματείου.

Τελείωσε η ΓΣ, προκηρύχθηκε κανονικά η ΑΜΚ των 20 εκατ. ευρώ!

Τα πράγματα είναι απλά. Ανεξάρτητα από τον ποιον θέλει ο κανένας ν’ αναλάβει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη ημέρα (θεμιτή και σεβαστή κάθε προτίμηση), τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα. Και όταν παρατίθενται γεγονότα, δεν γίνεται στον αντίποδα να αντιπαρατίθεται απόψεις. Το Athens Alive είναι ένα πλάνο μακρόπνοο, λαμπρό μεν, που ωστόσο άμεση λύση για τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να δώσει. Στην Ελλάδα ζούμε κι όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει εθελοτυφλεί. Λες και δε γνωρίζουμε ότι κατοικούμε στην πιο γραφειοκρατική χώρα (ενδεχομένως) του πλανήτη! Εδώ η ΑΕΚ, με δική της έκταση, πέρασε τα πάνδεινα για να καταφέρει να βρει λύση στο γηπεδικό της ζήτημα. Μακάρι να προχωρήσει το πλάνο της κοινοπραξίας για το ΟΑΚΑ. Όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να εξαρτάται αυτή τη στιγμή από το Alive.

Η είσοδος του Παϊρόζ στο «τριφύλλι» βρίσκεται προ των πυλών, όχι επειδή το θέλει ο Πέτρος, ο Γιώργος ή ο Κώστας. Είναι προ των πυλών γιατί πλέον απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του deal. Ο Ταϊλανδός θα βάλει τέλος στην εποχή Αλαφούζου. Μία εποχή, που στην ιστορία του Παναθηναϊκού θα μνημονεύεται ως πλέον ζοφερή, τ΄αποτελέσματα της οποίας οδήγησαν το κλαμπ στο χείλος της καταστροφής. Κι αν δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ο Πιεμπονγκσάντ, ο Παναθηναϊκός ίσως τώρα να μην υπήρχε καν στην πρώτη κατηγορία. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ανοίγει την ατζέντα του ο Νταμπίζας

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ