ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΠΚ: «Απομακρύνει τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους του νέο υγειονομικό πλαίσιο»

Ο ΣΕΠΚ με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ΚΥΑ που ακόμα δεν έχει αλλάξει και αφορά τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.
ΣΕΠΚ: «Απομακρύνει τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους του νέο υγειονομικό πλαίσιο»

Η ΚΥΑ δεν άλλαξε κι έτσι τα παιδιά των ακαδημιών ηλικίας 12 έως 15 ετών θα πρέπει να κάνουν μια φορά την εβδομάδα PCR ή Rapid Test. Ο οικογενειακός προϋπολογισμό δύσκολα μπορεί να το αντέξει αυτό και τα παιδιά απομακρύνονται από τον αθλητισμό. Αυτό τονίζει και ο ΣΕΠΚ στην ανακοίνωσή του:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδέσμου προπονητών:

«Με απόλυτο σεβασμό δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ο ΣΕΠΚ θα ήθελε να σταθεί στο νέο υγειονομικό πλαίσιο που θεσπίζεται για τη λειτουργία ανοιχτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες.

Σύμφωνα με αυτό, οι αθλητές των τμημάτων υποδομής από 12 έως 15 ετών που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο αντιγόνου για κορονοϊό (PCR ή Rapid Test) τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να έχουν δικαίωμα εισόδου στους αθλητικούς χώρους και κατ’ επέκταση άθληση

Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης θεωρεί ότι αυτή η προϋπόθεση δύναται να απομακρύνει ακόμη περισσότερο τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους, αφού το κόστος για μία οικογένεια μπορεί να αποδειχθεί απαγορευτικό σε βάθος χρόνου.

Σε μια περίοδο που υπάρχει η έναρξη της σχολικής χρονιάς, θεωρούμε δέον να τηρούνται τα ίδια υγειονομικά κριτήρια ανάμεσα σε εκπαίδευση και αθλητισμό, ήτοι να μπορούν οι νεαροί αθλητές να προπονούνται και να εισέρχονται σε αθλητικούς χώρους με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν στο σχολείο.

Ο αθλητισμός αποτελεί κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας χιλιάδων παιδιών και ως τέτοιο θα πρέπει να λογίζεται και αξιολογείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FIBA Hall of Fame: Υποψήφιοι Χριστοδούλου, Κολοκυθάς, Νησιώτης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΕΠΚ: «Απομακρύνει τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους του νέο υγειονομικό πλαίσιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ