Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, έφυγε από την ζωή στις 13 Οκτωβρίου και το απόγευμα της Παρασκευής (2/11) πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο του στο Καθεδρικό Ναό της Notre Dame στη Λωζάνη. Το παρόν, εκτός από πολλά μέλη της αθλητικής οικογένειας από όλες τις γωνιές του κόσμου, έδωσε αντιπροσωπεία της FIBA ​​αποτελούμενη από στελέχη και προσωπικό...

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, έφυγε από την ζωή στις 13 Οκτωβρίου και το απόγευμα της Παρασκευής (2/11) πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο του στο Καθεδρικό Ναό της Notre Dame στη Λωζάνη.

Το παρόν, εκτός από πολλά μέλη της αθλητικής οικογένειας από όλες τις γωνιές του κόσμου, έδωσε αντιπροσωπεία της FIBA ​​αποτελούμενη από στελέχη και προσωπικό της Ομοσπονδίας. συνάδελφοι της ΔΟΕ και αξιωματούχοι της GAISF.

Ο Πρόεδρος της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο Δήμαρχος της Λωζάνης Γκρεγκουάρ Ζινό, ο σύμβουλος του καντονιού Βο, ο Φιλίπ Λεμπά και ο Γκι Παρμελάν, μέλος του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και Υπουργός Αθλητισμού έβγαλαν πολύ συγκινητικούς λόγους ενθυμούμενοι τον συνάδελφο και φίλο τους.

Ο κ. Μουρατόρε δήλωσε: “Για μένα, πάνω απ ‘όλα, ήταν ένας φίλος, ένας πραγματικός φίλος στον οποίο πάντα μπορούσα να υπολογίζω. Ηταν επίσης σύζυγος και πατέρας, για τον οποίο η οικογένεια ήταν πρωταρχικής σημασίας. Οπως πάντα έλεγε ο Πάτρικ: “Θα είμαστε πάντα ένα ομαδικό σπορ”. Αυτό ισχύει πραγματικά βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Η λέξη “ομάδα” σημαίνει ότι για να πετύχουμε κάτι, πρέπει να συνεργαστούμε. Χωρίς τον Πάτρικ, το μπάσκετ δεν θα ήταν ένα άθλημα με τόσο μεγάλη παγκόσμια εμβέλεια, όπως είναι σήμερα. Το πάθος του, η συνεχής αφοσίωσή του, η εργατικότητά του, σε συνδυασμό με την θαυμάσια προσωπικότητά του, άφησαν το σημάδι του Πάτρικ στην ιστορία της FIBA ​​και του παγκόσμιου μπάσκετ. Ο Πάτρικ ήταν ένας άνθρωπος που ένιωσε πολύ έντονα ότι ο αθλητισμός είχε τη δύναμη να αλλάξει ζωές”.

 

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο