ΜΠΑΣΚΕΤ

Η ύψιστη τιμή για τον Αντώνη Φώτση

Το κλειστό του Ζωγράφου θα πάρει το όνομα του πρώην διεθνή φόργουορντ
Η ύψιστη τιμή για τον Αντώνη Φώτση

Έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, στον Ηλυσιακό. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα που έφτασε μέχρι το ΝΒΑ. Ο Αντώνης Φώτσης, πριν κατεβάσει… ρολά ως παίκτης στο μπάσκετ, επέστρεψε στην ομάδα που πρωτοξεκίνησε, τον Ηλυσιακό και ο Δήμος Ζωγράφου αποφάσισε φέτος να τον τιμήσει με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί φιλικό ματς με τις Εθνικές ομάδες του 2005, 2006 και 2009, αλλά και συμπαίκτες του Φώτση από τον Ηλυσιακό και μετά τη λήξη του φιλικού, θα γίνει η τελετή μετονομασίας του κλειστού του Ηλυσιακού, σε κλειστό «Αντώνης Φώτσης».

Τεράστια τιμή για τον «Batman», με την Δήμαρχο της πόλης, Τίνα Καφατσάκη-Βλάχου, να μιλά στην έντυπη έκδοση του Sportime και την Μαντώ Καψάλη, για την απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου.

«Η πρωτοβουλία μας αυτή ξεκίνησε από το γεγονός ότι ο Αντώνης Φώτσης είναι ένα παιδί γέννημα θρέμμα της περιοχής. Ξεκίνησε από την ομάδα του Ηλυσιακού, έκανε αυτή τη διεθνή πορεία στον χώρο του μπάσκετ, υπήρξε ένας εξαιρετικός αθλητής. Εκτός αυτού τελειώνοντας την πορεία αυτή επέστρεψε στην ομάδα του Ηλυσιακού.

Επειδή είχε αυτή την πορεία και με αφορμή τα 70 χρόνια του δήμου Ζωγράφου σκεφτήκαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε το όνομα του Αντώνη στο Δημοτικό Γυμναστήριο των Ιλισίων, εκεί που παίζει η ομάδα του. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την τιμή στο πρόσωπο ενός μεγάλου αθλητή και ενός εξαιρετικού ανθρώπου που επέστρεψε στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε.

Αυτό το εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα έλαβε αυτήν την απόφαση. Ο Αντώνης Φώτσης είναι το καμάρι μας και γι’ αυτό ακριβώς κάνουμε αυτή την εκδήλωση και δίνουμε το όνομα του στο κλειστό γυμναστήριο», ανέφερε η δήμαρχος, που συμπλήρωσε πως μόλις έγινε γνωστή στον Φώτση η απόφασή τους, αυτός συγκινήθηκε πολύ.

«Ο Αντώνης είναι ένα υγιές αθλητικό πρότυπο  για τη νεολαία και ο ίδιος αφού αποδέχθηκε αυτή την τιμή, μας είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γύρισε και αγωνίζεται ξανά στον Ηλυσιακό και στη γειτονιά του είναι ακριβώς για να προσελκύσει τα νέα παιδιά να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο. Να μπουν στα γήπεδα και να έχουν την ίδια αθλητική συμπεριφορά. Εμείς κάνουμε αυτή τη γιορτή στις 9 Ιουνίου της ονοματοδοσίας και καλούμε όλα τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους και τα σχολεία να έρθουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να λάβουν αυτό το μήνυμα», συμπλήρωσε η δήμαρχος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ύψιστη τιμή για τον Αντώνη Φώτση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.