Σωτήρης Μανωλόπουλος

Μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπούμπουρα, ο Ήφαιστος δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Basket League της ερχόμενης περιόδου. Αποτέλεσμα; Μια ακόμα επαρχιακή ομάδα… κατέβασε ρολά. Κάμποσοι παίκτες στο κενό. Όπως και ο προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει και μια παράξενη ιστορία που τον συνοδεύει. Και αποδεικνύει την ποιότητα του χαρακτήρα  και τις ηθικές...

Μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπούμπουρα, ο Ήφαιστος δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Basket League της ερχόμενης περιόδου. Αποτέλεσμα; Μια ακόμα επαρχιακή ομάδα… κατέβασε ρολά. Κάμποσοι παίκτες στο κενό. Όπως και ο προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος μάλιστα έχει και μια παράξενη ιστορία που τον συνοδεύει.

Και αποδεικνύει την ποιότητα του χαρακτήρα  και τις ηθικές αξίες που έχει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος κατά μια έννοια.

Τρελός ή… παλικάρι; Οι φίλοι του, πάντως έχουν… μοιρασμένες απόψεις περί του ζητήματος. Άλλοι του είπαν «είσαι θεότρελος» και τον μούντζωσαν. Άλλοι πάλι, του είπαν «μπράβο φίλε, είμαι υπερήφανος για εσένα». Δυϊστανται οι απόψεις, με λίγα λόγια.

Θα σας βάλουμε αμέσως στο θέμα και θα καταλάβετε.

Πριν καταλήξει στον Γιάννη Καστρίτη, τον Ιανουάριο του 2020, η Χάποελ Τελ Αβίβ δεν ήθελε, απλώς, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Τον «πίεζε» με κάθε τρόπο προκειμένου να αναλάβει την ομάδα.

Ο Μανωλόπουλος ήταν η βασική επιλογή της ομάδας. Κλειστό διετές συμβόλαιο του προσέφεραν και μάλιστα με πολύ καλά χρήματα. Περιπου τέσσερις φορές παραπάνω απ’ όσα έπαιρνε στην Λήμνο.

Ο 50χρονος προπονητής, είναι αλήθεια, ότι σκέφτηκε πάρα πολύ την πρόταση της Χάποελ. Ήταν μια πολύ σοβαρή προοπτική για την καριέρα του. Όμως για πολλές μέρες μέσα του… πάλευαν το ηθικό με το επαγγελματικό.

Είτε θα έπρεπε να συμπεριφερθεί ως απόλυτος επαγγελματίας. Να πάει στους ιδιοκτήτες και να πει ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή προοπτική και να του επιτρέψουν να αποχωρήσει. Και φυσικά να κάνει ένα άλμα στην καριέρα του.

Είτε θα έπρεπε να μείνει εκεί. Να στηρίξει την προσπάθεια. «Δεν θέλω να πουλήσω την ομάδα» έλεγε στο στενό του κύκλο.

Κι ας ήξερε ότι σπάνια εμφανίζονται τέτοιες ευκαιρίες. Πίστευε ότι με τον Ήφαιστο θα έκαναν πορεία που θα τους έβαζε στην τετράδα. Κι έτσι το πρότζεκτ θα είχε ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Η πανδημία που επέφερε οικονομικές συνέπειες… Η πρόθεση της οικογένειας Μπούμπουρα για αποχώρηση, έφερε (και) τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στην αβεβαιότητα. Και στο κενό.

Τελικά το ηθικό και το συναισθηματικό που υπερίσχυσαν του επαγγελματικού, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν λανθασμένη επιλογή για τον Μανωλόπουλο.

Όμως κανείς δεν μπορεί να κρίνει τον άλλο, με βάση προσωπικές επιλογές. Διότι τα στοιχεία στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου είναι μοναδικά και υποκειμενικά.