ΜακΚίσικ

Όταν ολοκληρώσει το νέο συμβόλαιο ο ΜακΚίσικ θα είναι με τον Μιλουτίνοφ και τον Λοτζέσκι οι μακροβιότεροι ξένοι στην ιστορία του Ολυμπιακού

Αν ανατρέξουμε στα διάφορα ιστορικά στοιχεία του Ολυμπιακού τότε θα αντιληφθούμε ότι η ανανέωση του Σακίελ ΜακΚίσικ είναι αρκετά… σοβαρή. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν το μήνυμα ότι προετοιμάζουν από νωρίς την επόμενη μέρα τους, κάτι που πρέπει να κάνουν αφού ουσιαστικά η σεζόν «τελειώνει».

Αλλά και με το ότι o ΜακΚίσικ πέτυχε κάτι που ελάχιστοι έχουν καταφέρει. Οι περισσότεροι ξένοι στην ιστορία του Ολυμπιακού συνήθως μένουν για δύο σεζόν. Υπάρει μια ομάδα με παίκτες που έμειναν για τρεις σεζόν και αυτοί είναι ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Ινιάκι Ντε Μιγκέλ και ο Γιοτάμ Χαλπερίν.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα πιο κλειστή ομάδα στην οποία θα έχει μπει ο Σακίελ ΜακΚίσικ το καλοκαίρι του 2023 κι αφού θα έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Εκεί ήδη βρίσκονται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, με πέντε σεζόν στον Ολυμπιακό και ο Ματ Λοτζέσκι με τέσσερις. Τότε ο ΜακΚίσικ θα έχει τέσσερις σεζόν στον Πειραιά έστω κι αν η πρώτη του (2019-2020) ήταν μικρή, με μόλις τρεις αγώνες, λόγω της πανδημίας.

Ο Αμερικανός ήταν προσωπική επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, όταν ο τελευταίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό πέρυσι αντικαθιστώντας τον Κεστούτις Κεμζούρα. Μάλιστα ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» είχε ζητήσει να του γίνει συμβόλαιο μέχρι το 2021 καθώς πίστευε πολύ στις δυνατότητές του. Και πιστεύει ακόμα άλλωστε όπως δείχνει και η πρόωρη επέκταση της συνεργασίας με τον παίκτη.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ΜακΚίσικ έχει βρει το… λιμάνι του στον Πειραιά. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα σε μια ομάδα. Μέχρι τώρα όλες του οι εμπειρίες ήταν μονοετείς ή ακόμα και… μισές-μισές σε μια χρονιά. Συγκεκριμένα την περίοδο 2015-2016 τη μοιράστηκε σε Πέζαρο και Σάνγκγουον (Κορέα). Την επόμενη χρονιά έπαιξε στην Τουρκία και την Ουσάκ, μετά στην Γκραν Κανάρια όπου τον Δεκέμβριο του 2017 βρέθηκε στη Ρωσία και την Σάρατοφ. Ακολούθως στην Γκαζιαντέπ, στην Μπεσίκτας και τελικά έριξε άγκυρα στον Ολυμπιακό