Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Νταρίλ Μέικον γνώρισε την ήττα με 83-55 από τον Ερυθρός Αστέρα στο Μόναχο

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε 51 πόντους, τέσσερις λιγότερους από όσους σκόραρε σε ολόκληρη την αναμέτρηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο πιστοποίησε ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα είναι πολύ πίσω από την κατάσταση πού θα ήθελε ο προπονητής του.

Ασφαλώς δεν είναι μία σούπερ ποιοτική ομάδα, ομολογουμένως του λείπουν ακόμα κομμάτια άρα είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παίζει στο όριο σε κάθε αγώνα.

Η απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς το πλέον ποιοτικού παίκτη της ομάδας και αναμφισβήτητα εκείνο με το περισσότερο επιθετικό ταλέντο επηρεάζει την ομάδα στο μπροστινό μέρος του γηπέδου. Αν συνυπολογίσουμε και την απουσία του Μέικον τότε καταλαβαίνουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα πιο περιορισμένες λύσεις.

Ασφαλώς και είναι δικαιολογία αλλά δεν κρύβει ούτε το έλλειμμα στην ποιότητα ούτε ασφαλώς- το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε- το ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν playmaker επιπέδου.

Τα υπόλοιπα θα πρέπει να διορθωθούν στην πορεία. Και κυρίως όσοι άκουσαν τα λόγια του Πρίφτη στο τάιμ άουτ κατάλαβαν ακόμα περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός πέρα από το αγωνιστικό του προφίλ, θα πρέπει να χτίσει χαρακτήρα, προσωπικότητα και νοοτροπία. Όπως προαναφέραμε είναι μονόδρομος το να παίζει στα κόκκινα σε κάθε αγώνα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακαλύψει η ομάδα τα όριά της.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, συμπερασματικά, θέλει δουλειά και ενίσχυση.

Τα Δεκάλεπτα: 19-14, 35-32, 43-64, 55-83.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 8 (2), Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης 5 (1), Καββαδάς 8, Παπαπέτρου 5 (1), Κασελάκης 13 (2), Ο. Ουάιτ, Φλόιντ 4, Αβδάλας, Έβανς 2, Μαντζούκας 4, Σαντ Ρος 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Λαζάρεβιτς 7, Ουόλτερς 7, Ουσκόκοβιτς, Νταβίντοβατς 2, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 6, Κάλινιτς 13 (1), Χόλινς 8, Ιβάνοβιτς 12 (2), Α. Ουάιτ 9, Κούζμιτς 6, Τσίρμπες 2.