ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς

Δε ξέρω πόσο «κομψό» το βρίσκετε το ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζει σαν αριθμούς τους ανθρώπους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς

«Είχαμε χειρότερη χρονιά ως προς τους νεκρούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 «παγώνοντας» τους πάντες!

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει αυτό το σκληρό, αδίστακτο και κατά την ταπεινή μου άποψη περιφρονητικό προς την κοινωνία, πρόσωπο.

Κατά τις πυρκαγιές του Αυγούστου είχε δηλώσει (προς την αξιωματική αντιπολίτευση):

«Εμείς μετρούσαμε στρέμματα κι εσείς φέρετρα»  αναφερόμενος στην τραγωδία που είχε συμβεί στο Μάτι.

Ακόμα και τότε (στο Μάτι) με απίστευτο κυνισμό απαιτούσε εκλογές, ενώ στη δική του θητεία τόσο με τις πυρκαγιές όσο και με την πανδημία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ανεπίτρεπτο να του ζητούν κάτι αντίστοιχο.

Όμως αυτή η τοποθέτηση στη διάρκεια της συνέντευξης στον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν απερίγραπτη. Διότι η συνέχεια την κάνει ακόμα χειρότερη:

«Όμως, ταυτόχρονα, κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή, δεν κάναμε lockdown, σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και μια ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή»!

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε συνέντευξή του είπε ότι βάζει στη ζυγαριά χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας με το άνοιγμα του τουρισμού και την οικονομία!

Δε ξέρω πόσο «κομψό» το βρίσκετε ή ακόμα και ρεαλιστικό αλλά για εμένα πρόκειται για μια ωμή παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζει σαν αριθμούς τους ανθρώπους.

Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπε ότι επειδή υπάρχουν αρκετοί συνταξιούχοι ανάμεσα στους νεκρούς, γλιτώσαμε και συντάξεις. Αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει δε θα μου φαινόταν και παράλογο να το πει!

Την ώρα λοιπόν που χιλιάδες συμπολιτών μας θρηνούν θύματα, ο πρωθυπουργός της χώρας τους λέει (και μας λέει) ότι τουλάχιστον έμεινε ανοικτός ο τουρισμός!

Είναι μια από τις χειρότερες τοποθετήσεις πρωθυπουργού της Ελλάδας τον τελευταίο μισό αιώνα, τουλάχιστον.

Και ταυτόχρονα κάνει ακόμα πιο έντονη την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνία, παρά μόνο για τα λογιστικά βιβλία.

Άλλωστε έτσι έχουν μάθει, να είμαστε αριθμοί και τίποτε άλλο!

Σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία, σε νεολαία χωρίς προοπτική, σε μεσήλικες που τρέμουν ότι γίνονται «γέρικα άλογα», σε συνταξιούχους που έχασαν κόπους ζωής (που είχαν πληρώσει) ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται ως λογιστής. Που περιλαμβάνει στα κιτάπια του ακόμα και ισοζύγιο «νεκρών- τουρισμού»! Ανατριχιαστικό.

Θα μπορούσα να σταθώ σε πολλά ακόμα. Για το «στρουθοκαμηλισμό» που έδειξε σε μεγάλα ζητήματα, ειδικά στο θέμα της ακρίβειας (αλλά τι να έλεγε, εδώ βγάζει σέλφι στα super market ο Άδωνις Γεωργιάδης).

Αλλά και στην απίστευτη ατάκα ότι «το ΕΣΥ δεν κατέρρευσε», όπως και στην προσπάθεια να μας πείσει ότι όλα είναι εντάξει με τα σχολεία. Και βέβαια το αμίμητο:

«Δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να συνταγογραφούνται τα PCR». Κάτι που συμβαίνει βεβαίως σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, εκτός αν η Γαλλία ή η Πολωνία- ας πούμε- συνορεύουν με το Θιβέτ ή την Αλγερία.

Ή και στην (ακόμα και) κυνική τοποθέτηση ότι «θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες οι αυξήσεις στο ρεύμα» κάτι που προφανώς θα πρέπει να μας ωθήσει στο να βγούμε στους δρόμους και να τον αποθεώνουμε σε κάθε πέρασμά του πρωθυπουργού την τέλεια Κυβέρνηση

Για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα εξακολούθησε να πέφτει σε αντιφάσεις ενώ θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε για το 2% (ολόκληρα 13 ευρώ) το μήνα στον κατώτατο μισθό!

Μοιράζοντας νέα καθρεφτάκια και χάντρες με άλλα 2% όταν οι τιμές των προϊόντων στα super market έχουν εκτιναχθεί πολύ πάνω και «ισοπεδώνουν» τα νοικοκυριά.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε κάποια άλλη χώρα, αλλά όχι την Ελλάδα.  Και ίσως θα έπρεπε να του πούμε αυτό που είχε απαντήσει στην Ολλανδή δημοσιογράφο: «You have not been to Greece»! Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς!

Και κάτι τελευταίο με όλο το σεβασμό στον Νίκο Χατζηνικολάου: Για το θέμα του Κώστα Βαξεβάνη δεν είχε ερωτήσεις ως δημοσιογράφος;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολογίζει τους ανθρώπους ως αριθμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College