ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Δεν πας με σανδάλια να ανέβεις το βουνό (Vid)

Φυσικά και κανείς δεν περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να νικήσει την Ρεάλ στην Μαδρίτη. Αλλά είναι ανεπίτρεπτη η εικόνα μιας ομάδας νωθρής απέναντι σε έναν αντίπαλο που σου δίνει κίνητρο από μόνος του.
Παναθηναϊκός: Δεν πας με σανδάλια να ανέβεις το βουνό (Vid)

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα βουνό ν’ ανέβει στην Μαδρίτη κι αντί να έχει τη θέληση να δαμάσει τις κακοτοπιές, τελικά εμφανίστηκε με… σανδάλια!

Επιμένω ότι ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από τη δυναμική και την ποιότητα του ρόστερ του πρέπει να κρίνεται αυστηρά. Και όχι σαν κακομοίρης. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα θυμώσουν μετά τα λάθη που έκαναν στη Βιτόρια. Προφανώς εκτίμησα λανθασμένα!

Κι αυτό δεν έχει να κάνει φυσικά με την ήττα. Αλλά με την προσέγγιση του αγώνα. Και το πρώτο που παραμένει ανεξήγητο είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκαν με το… μάτι να γυαλίζει;

Είχαν συμβιβαστεί από το… τζάμπολ με την ήττα; Είδαν τον αγώνα σαν αγγαρεία; Ποιος ακριβώς είναι ο λόγος ώστε σε μια αναμέτρηση με μηδέν πίεση δεν έβγαλαν ούτε το minimum της μαχητικότητας. Αυτό είναι το ανεπίτρεπτο.

Από το τέταρτο λεπτό ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω με 17-4… Το πρώτο φάουλ το έκανε ο Παπαπέτρου με το σκορ στο 10-3 και το δεύτερο πάλι ο ίδιος (14-3) μετά από 3’30” αγώνα. Το επόμενο φάουλ στην άμυνα το έκανε ο Μαντζούκας.

Τα 4/6 τρίποντα του πρώτου δεκαλέπτου χάρισαν στον Παναθηναϊκό μια καλή επιθετική παραγωγή (18 πόντοι) αλλά όχι κι ένα ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης. Τα 6/6 σουτ που είχε στα πρώτα τέσσερα λεπτά η… ανενόχλητη Ρεάλ δείχνουν πολλά.

Στην πρώτη περίοδο από τους 30 πόντους της Ρεάλ οι ήταν από λάθη του Παναθηναϊκού. Και ούτε ένας στον αιφνιδιασμό. Φανταστείτε ότι στο τρέλος του αγώνα η Ρεάλ είχε 88 πόντους με μόλις 4 (!!!) στο ανοιχτό γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μέγεθος στους γκαρντ κι αυτό είναι εμφανές στην άμυνα. Ακόμα και ένας που έχει μέγεθος (Σαντ Ρος) είδε τον Αμπάλντε (12π στο πρώτο δεκάλεπτο) να τον περνά σα… σταματημένο!

Τα γρήγορα φάουλ του Παπαπέτρου και (κυρίως) η ανετοιμότητα του Νέντοβιτς έκαναν ακόμα πιο φτωχό το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Τα εύστοχα τρίποντα (6/11 στο πρώτο μέρος και 8/13 στο τέλος της 3ης περιόδου) τον διατήρησαν σε μια αξιοπρεπή διαφορά.

Όμως μπάσκετ κανονικό δεν έπαιζε. Με εξαίρεση τον Μέικον που έβγαλε ενέργεια και πίστη (είναι φανερή η φιλοδοξία του) και τη συμμετοχή του Μαντζούκα που ήταν μαχητικός δε μπορείς να βρεις άλλα θετικά σημεία στον Παναθηναϊκό.

Παρεμπιπτόντως ο Μέικον με 14,3 πόντους, 76% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα, 92% στις βολές και 3,3 ασίστ, μια χαρά είναι για… ρούκι στην Euroleague.

Απ’ εκεί και πέρα όμως, η εικόνα του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν ακόμα πιο απογοητευτική… Έξι λάθη και συνολικά 3/15 σουτ. Σταμάτησαν να μπαίνουν και τα τρίποντα (1/7 ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό το διάστημα) οπότε η Ρεάλ πήρε πολύ εύκολα τη διαφορά που προσέγγισε και τους 30 πόντους.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να καλύπτει την έλλειψη ποιότητας (και ποσότητας) με ενέργεια. Θα πρέπει να έχει πάντα κίνητρο και να είναι έτοιμος για… μάχη!

Είδατε κάτι τέτοιο στη Μαδρίτη;

Θυμηθείτε ξανά μερικές στιγμές από τον αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Δεν πας με σανδάλια να ανέβεις το βουνό (Vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College