Σπανούλης

Αθλητές όπως ο Σπανούλης έχουν ΚΕΡΔΙΣΕΙ το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους για το πότε θα βάλουν τους τίτλους τέλους.

Ο λόγος που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τον φάκελο «Βασίλης Σπανούλης» αυτή την περίοδο, δεν ήταν στιγμιαία έμπνευση. Ηρθε κατόπιν μιας αλληλουχίας γεγονότων κι ενώ ο πανδαμάτωρ χρόνος, ως είθισται, σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Είναι νομοτελειακό φαινόμενο και ισχύει για όλους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ουσιαστικά μπαίνει στην διαδικασία της επόμενης μέρας. Βεβαίως και ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας ότι η καριέρα του οδεύει προς το φινάλε, δεν χρειάστηκε να το μάθει ή να το σκεφτεί με αυτόν τον σκληρό τρόπο του χειρουργείου.

Το DNA του

Αυτό που συνέβη, όμως, με τον τραυματισμό και την επέμβαση σίγουρα τον πληγώνει. Επειδή ανέκαθεν ήταν πεισματάρης, νικητής και εγωιστής (με την καλή έννοια) είναι σίγουρο ότι θέλει και τώρα να κυριαρχήσει. «Ακόμα κι ένας τοίχος να υψωθεί μπροστά του θα περάσει από μέσα για να πετύχει αυτό που θέλει» όπως έλεγε ο προπονητής που τον καθιέρωσε με το Μαρούσι στην μεγάλη κατηγορία, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Πλέον ο Σπανούλης, του οποιου το συμβόλαιο τελειώνει (δεν έχει μεγάλη σημασία) πρέπει να συνεκτιμήσει: Την ηλικία, το ταλαιπωρημένο κορμί, την κατάσταση του ιδίου αλλά και της ομάδας, το αν θέλει (που θα θέλει) αλλά και αν μπορεί.

Αυτό το έχει κερδίσει

Το βέβαιο είναι ότι αθλητές όπως ο Σπανούλης έχουν ΚΕΡΔΙΣΕΙ το δικαίωμα να αποφασίσουν μόνοι τους για το πότε θα βάλουν τους τίτλους τέλους. Κι αυτό δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει κανείς.

*Το σχόλιο του Νίκου Μπουρλάκη δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Sportime την Τετάρτη 3/4/2019 με αφορμή τον φάκελ0- Σπανούλης.