ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

5 σενάρια φωτιά για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Αυτά είναι τα σενάρια και οι τρόποι αντίδρασης που έχει καταρτίσει η Αθήνα στην περίπτωση ξεσπάσματος μιας ελληνοτουρκικής κρίσης.

Θερμό επεισόδιο: Αυτά είναι τα σενάρια και οι τρόποι αντίδρασης που έχει καταρτίσει η Αθήνα στην περίπτωση μιας ελληνοτουρκικής κρίσης.
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Θερμό επεισόδιο: Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει τους Τούρκους για σύρραξη με την Ελλάδα και με Τούρκο αναλυτή να δηλώνει σίγουρος για πρόκληση θερμού επεισοδίου, το Πεντάγωνο εκπονεί σχέδια και επεξεργάζεται την ελληνική απάντηση.

Κύκλοι από του υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσομοιάζουν την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΑ Μεσόγειο «με την ηρεμία πριν την καταιγίδα» αφού παρά την κλιμάκωση της ρητορικής έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, η κινητικότητα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδει με την επιθετικότητα των δηλώσεων από πλευράς Τουρκίας.

Έτσι, η ηρεμία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο ενδεχομένως να αποτελεί μια περίοδο προπαρασκευής για την εκδήλωση μιας τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δίνει έμφαση σε πέντε βασικά σενάρια μιας ελληνοτουρκικής κρίσης, τα οποία είναι κλιμακούμενης έντασης.

Τα σενάρια για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

 

Exit mobile version