Ερντογάν: Έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο, με τους διακινητές να έχουν εγκατασταθεί σε τέσσερα λιμάνια στα τουρκικά παράλια.

Έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο, με τους διακινητές να έχουν εγκατασταθεί σε τέσσερα λιμάνια στα τουρκικά παράλια.

Ερντογάν: Όπως διαβάσατε στο Sportime, η Τουρκία στέλνει «ορδές» μεταναστών στην Ελλάδα από το Αιγαίο, με τους διακινητές να αλλάζουν τον τρόπο δράσης τους και τα σημεία απ’ όπου ξεκινούν τα σκάφη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Realnews και ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης, έχουν δημιουργηθεί τέσσερα νέα σημεία αναχώρησης από τα παράλια της Μικράς Ασίας, με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

Ήδη, το Λιμενικό Σώμα, η ΕΥΠ, καθώς και το ελληνικό Πεντάγωνο έχουν ενημερωθεί πλήρως όχι μόνο για τα «κόκκινα λιμάνια», αλλά και για το νέο modus operandi.

Ποιες είναι λοιπόν οι τέσσερις νέες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μικράς Ασίας;

  • Νότια του Τσεσμέ, ο κόλπος Σίγιατζικ, απέναντι από τη Χίο.
  • Το Ντιντίμ, το παραθαλάσσιο λιμάνι νοτιανατολικά της Σάμου.
  • Η Αλικαρνασσός, η παραθαλάσσια πόλη απέναντι από τη Κω.
  • Η Μαρμαρίδα, που απέχει λίγα ναυτικά μίλια από τη Ρόδο.
  • Μάλιστα, οι κυβερνήτες των πλοίων αναχωρούν «διαβασμένοι», με συγκεκριμένες οδηγίες, που περιλαμβάνουν δύο «στάσεις». Η πρώτη είναι οι Κυκλάδες, ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να τους διασώσουν οι Έλληνες.

    Επόμενη είναι τα Κύθηρα ή η Νεάπολη Λακωνίας στη νότια Πελοπόννησο. Και μετά κατευθύνονται προς την Ιταλία.

    Όλα αυτά τη στιγμή που οι προκλήσεις δεν σταματούν με απειλές για νέα μικρασιατική καταστροφή, αλλά και την σύλληψη Έλληνα για αδιανόητο λόγο!