Ελληνοτουρκικά: Δεν βάζει «φρένο» στις προκλήσεις της η Τουρκία που αγόρασε και 4ο γεωτρύπανο, με τον Ερντογάν να απειλεί εκ νέου την Ελλάδα!

Ελληνοτουρκικά: Συνεχίζει τις προκλήσεις της η Τουρκία που αγόρασε και 4ο γεωτρύπανο, με τον Ερντογάν να απειλεί εκ νέου την Ελλάδα!

Ελληνοτουρκικά: Το τέταρτο γεωτρύπανο ενέταξε στη «συλλογή» της η Τουρκία, με τον Ερντογάν να παρουσιάζεται πιο προκλητικός από ποτέ!

Για το νέο γεωτρύπανο για εξορύξεις σε θαλάσσιες περιοχές που πήραν οι Τούρκοι η «Yeni Safak» το παρουσιάζει ως το «Το καλύτερο του κόσμου!».

Μάλιστα τονίζει οτι πρώτος «στόχος» του γεωτρύπανου θα είναι η Μαύρη Θάλασσα, καθώς έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο όπως ισχυρίζεται.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «προαναγγέλλει» όμως και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο όπου επίσης έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο.

Αυτό θα γίνει στην περίπτωση που «… κλιμακωθούν περαιτέρω οι παρενοχλήσεις από Ελλάδα και Ελληνοκυπρίους».

«Η  Τουρκία σύναψε συμφωνία με την νοτιοκορεατική Daewoo.για την αγορά τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου Πρόκειται για το 7ης γενιάς «West Cobalt» που θα δραστηριοποιηθεί αφού του δοθεί νέο όνομα», προσθέτει.

Επίσης οι Τούρκοι προσθέτουν:

«Εστιάζοντας σε δραστηριότητες γεωτρήσεων βαθέων υδάτων για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θάλασσα, η Τουρκία προσθέτει ένα τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων στον στόλο της.

Έγινε γνωστό ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίων TPAO, η οποία βρισκόταν σε αναζήτηση τέταρτου πλοίου γεώτρησης βαθέων υδάτων για περισσότερο από ένα χρόνο, σύναψε συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Daewoo.

Με την αγορά του West Cobalt η Τουρκία, της οποίας τα τρία υπάρχοντα πλοία είναι 6ης γενιάς, θα προσθέσει ένα τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο 7ης γενιάς.Το πλοίο αυτό έχει πιο προηγμένη τεχνολογία από τα πλοία 6ης γενιάς τα οποία διαθέτουν ικανότητα θαλάσσιων γεωτρήσεων υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12 χιλιάδων -12.500 μέτρων.

Τα 7ης γενιάς θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος.

Η Γενί Σαφάκ ισχυρίζεται ότι το Cobalt Explorer αναμένεται να σταλεί πρώτα σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα».

Ελληνοτουρκικά: Το επιβεβαίωσε ο Ερντογάν

Το παραπάνω ρεπορτάζ επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας  σε εγκαίνια εργοστασίων παραγωγής ενέργειας ο Ερντογάν έδωσε «ρεσιτάλ» προκλητικότητας.

«Και να θέλουν και να μην θέλουν θα αυξήσουμε τον αριθμό των σεισμογραφικών και των γεωτρύπανων», είπε και πρόσθεσε:

«Ετσι, οτιδήποτε υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα τα εντοπίσουμε και θα τα εξορύξουμε.

Τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας θα φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο των ερευνών, εξορύξεων και παραγωγής στις βαθιές θάλασσες.

Ετσι θα λειτουργούν εκεί με τη μέθοδο της ενοικίασης τους», κατέληξε ο Ερντογάν που έσερνε τα πόδια του πρόσφατα.

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από το Open