ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Τι θα γίνει αν πάρει η Τουρκία τα Su-35 με τους S-400

Tι θα κερδίσει η Τουρκία αν πάρει από την Ρωσία τα Su 35 και πως μπορούν αυτά τα μαχητικά να αντιμετωπίσουν τα F-35 της Ελλάδας.

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Eλληνοτουρκικά: Επί του παρόντος η Ελλάδα ξεφεύγει από την Τουρκία με την αγορά των F-35, τι θα γίνει όμως αν πάρει η Άγκυρα τα Su-35;

Eν μέσω της αυξανόμενης πίεσης στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας των συνεχιζόμενων διαφορών της Τουρκίας με την Ελλάδα, η Άγκυρα ξεκίνησε συνομιλίες για την απόκτηση ρωσικών μαχητικών Su-35 ενώ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά των ακόμη πιο προηγμένων Su-57.

Ελληνικά F-35: Μπλόκο της Τουρκίας – Πιέζει τις ΗΠΑ να μη μας τα δώσουν

Οι Τούρκοι αν πάρουν τα Su-35 (σ.σ. αν τα πάρουν και δεν το κάνουν μόνο για να πιέσουν τους Αμερικάνους) τότε θα έχουν στην κατοχή τους ένα σχεδόν ισοδύναμο αεροπλάνο με το F-35.

Το Su-35 είναι αεροπλάνο 4 ++ γενιάς, χωρίς πολλές διαφορές με το αμερικανικό F-35, εκτός της τεχνολογίας στελθ που δεν διαθέτει.

Όμως συνεργαζόμενο το Su-35 με τους S-400 στο έδαφος, το ρωσικό αεροπλάνο μπορεί να δει τα στελθ F-35 αν χρειαστεί. Βέβαια η συγκεκριμένη εξέλιξη κάνει το S-35 πιο αργό στις αντιδράσεις σε σχέση με το F-35 αν συναντηθούν στον αέρα.

Οι Τούρκοι έχουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο έχουν πάρει από τους Ρώσους, οι οποίοι διαθέτουν και το S-500.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το S-500 προς το παρόν δεν έχει ανάλογο στον κόσμο. Γερμανοί δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν το S-500 το πλεονέκτημα που έχει σήμερα η Ρωσία, η οποία υποστηρίζεται πως είναι τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά από τους ανταγωνιστές της.

Και τα δύο συστήματα S-400 και S-500 μπορούν να ανιχνεύσουν τεχνολογία στελθ. Ωστόσο, το S-500 δεν μπορεί να ανιχνεύσει μόνο την τεχνολογία στελθ, αλλά μπορεί επίσης να ανιχνεύσει έναν υπερηχητικό πύραυλο και να τον καταστρέψει.

Ρώσοι: Η Τουρκία θα απαντήσει στα ελληνικά F-35 με ρώσικα Su-35

Όπως αναφέραμε το Su-35, σε συνεργασία με τους S-400 στο έδαφος μπορεί να δει τα στελθ F-35 αν χρειαστεί.

Eκεί βέβαια που το Su-35 δεν έχει καμία ελπίδα είναι απέναντι σε ένα Rafale, από το οποίο κοστίζει τα μισά λεφτά.

Δεν μιλάμε ακόμα για επίσημο ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα ρωσικά Su-35 καθώς η κίνηση της Άγκυρας αφορούσε σε ερώτηση και μόνο, πιθανώς για να… ακουστεί και στις ΗΠΑ.

Exit mobile version