×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ένοπλες Δυνάμεις: Αγοράζουμε γερμανικές φρεγάτες αντί αμερικανικές και γαλλικές;


Διονύσης Αντωνέλλος

Ένοπλες Δυνάμεις: Αγοράζουμε γερμανικές φρεγάτες αντί αμερικανικές και γαλλικές;


Ένοπλες Δυνάμεις: Αντί την αγορά των δύο γαλλικών FDI (Fregate de Defense et Intervention) ή αλλιώς Belharra ή των αμερικανικών φρεγατών η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αγοράσει τέσσερις γερμανικές MEKO 200.

Το καλοκαίρι του 2019 έγινε γνωστό ότι η Αθήνα και το Παρίσι διαπραγματεύονται την πιθανή παράδοση δύο φρεγατών κατηγορίας Belharra στο Ελληνικό Ναυτικό.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα μέρη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία λόγω μεγάλης απόστασης στην τιμή.

Τουρκία: Στο Καραμπάχ τα καμικάζι drone Kargu πριν έρθουν στην Ελλάδα

Τέσσερις γερμανικές φρεγάτες MEKO 200HN, που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1990, υπηρετούν στον ελληνικό στόλο με τις τρεις εξ αυτών να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Έτσι, σύμφωνα με τους Ρώσους, η παραγγελία τεσσάρων ακόμη πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία φαίνεται λογική καθώς αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επενδύσει στην ανάπτυξη της εθνικής βιομηχανίας.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά δημοσιεύματα, κυβερνητική πηγή είπε σε δημοσιογράφους ότι η ελληνική πλευρά «γέρνει» προς τις γερμανικές φρεγάτες.

Ερντογάν: Δημιουργεί παντουρκικό στρατό – Ξεκίνησε τις διεργασίες – Toν καθαρίζει ο Πούτιν

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει τις φρεγάτες LCS όμως για να εξοπλιστούν οι φρεγάτες αυτές στα στάνταρ που απαιτεί η Ελλάδα (σ.σ. οι Αμερικανοί τις δίνουν χωρίς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας SM-2MR/ER) χρειάζονται πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα να κάνουν την αγορά τους ασύμφορη.

Η Ελλάδα άσχετα με την πρόταση αγοράς φρεγατών στην οποία θα καταλήξει, υπάρχει η σκέψη να αναβαθμίσει τις φρεγάτες των υπολοίπων χωρών των οποίων πολεμικά πλοία έχει στις υπηρεσίες της της, αλλά δεν θα προτιμήσει για αγορά (π.χ. γερμανικές ή ολλανδικές αν αγοράσει τις γαλλικές) ώστε να μετριάσει την απογοήτευση των συμμάχων της.

Στα υπέρ της αμερικανικής πρότασης ότι οι ΗΠΑ είναι θετικές να μεταφέρουν το έργο σε οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο (σ.σ. Ελευσίνας και Σύρου είναι αμερικανικών συμφερόντων), κατασκευάζοντας και τα τέσσερα πλοία στην Ελλάδα.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras