ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Ζήτω η Ελλάς»

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μετά το τέλος της ομιλίας του με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση.
Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Ζήτω η Ελλάς»

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ, προκαλώντας φόβο και τρόμο στους Τούρκους.

Ο Μενέντεζ μετά το πέρας της ομιλίας του, το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση, αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάς» ενώ αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως και ο ίδιος είναι παιδί μεταναστών.

«Αισθάνομαι πολύ ταπεινός. Μπείτε στη θέση μου. Είμαι γιος Κουβανών μεταναστών. Μεγάλωσα στη φτώχεια, σε ένα προάστιο του Νιου Τζέρσεϊ» τόνισε.

Ίσως δεν είναι τυχαίο που λίγο νωρίτερα, ο φιλέλληνας γερουσιαστής είχε μιλήσει για ένα άλλο φτωχόπαιδο που έφτασε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου. «Στο μπάσκετ, οι Αμερικανοί παντού θαυμάζουν την κυριαρχία ενός παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος και τον αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Γιάννης».

Σκληρή κριτική στην Τουρκία άσκησε ο Αμερικανός γερουσιαστής κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που διατυπώνει απειλή πολέμου εναντίον γείτονά της υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, πέρασε και την πύλη του Πενταγώνου, όπου είχε συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ λίγο νωρίτερα τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, για τη σθεναρή υποστήριξή του στις ελληνικές θέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τζέφρι Πάιατ – Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έπεσε δέντρο σε εστιατόριο της Αθήνας την ώρα που έτρωγαν

Ελληνοτουρκικά: Έρχονται και νέες κυρώσεις στην Τουρκία λέει ο Μενέντεζ

Παναθηναϊκός σε Βιγιαφάνιες: «Βρες ομάδα…»

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Ελληνοτουρκικά: Παιχνίδια της Τουρκίας στην πίσω αυλή της Ελλάδας με την Αλβανία

Η Άγκυρα επενδύει συστηματικά στις σχέσεις της με τα Τίρανα, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Ελλάδα: Το σχέδιο απόκτησης πυραύλων LORA και Air LORA για στρατηγική αποτροπή

Η Ελλάδα αποφάσισε την απόκτησή του το 2025, με παραδόσεις από το 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Μόνο ο Νετανιάχου μιλά για τους Χριστιανούς της Συρίας;

Κι όμως, παρά τη βαρύτητα των δηλώσεων, ελάχιστα -αν όχι κανένα- μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν έδωσαν σημασία στο συγκεκριμένο σκέλος των τοποθετήσεών του.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι επειδή δεν κατατέθηκε καμία προσφορά για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου

Χωρίς καμία προσφορά ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου - Πλήγμα στους στόχους της Ελλάδας να παρακάμψει την Τουρκία, λένε οι Τούρκοι.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Αίσθηση στην Τουρκία από τη δήλωση Δένδια: Στόχος παραγωγής 1.000 drones τον μήνα στην Ξάνθη

Η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 1.000 drones τον μήνα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

F 35 και Τουρκία: Το πραγματικό άγχος του Ισραήλ

Γιατί το Ισραήλ πιέζει για την Τουρκία αλλά δείχνει πιο ήπιο στη Σαουδική Αραβία. Κλειδί ο έλεγχος λογισμικού και η επιχειρησιακή αυτονομία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Νέο γαλλικό αεροπλανοφόρο: Ο Μακρόν ανοίγει την εποχή του PANG έως το 2038

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την κατασκευή του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου PANG που θα αντικαταστήσει το Charles de Gaulle με ορίζοντα το 2038 και κόστος άνω των 10 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Ελληνοτουρκικά: Το είπε ξεκάθαρα ο Νετανιάχου στους Τούρκους – Μην δοκιμάσετε την συμμαχία Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου

Το μήνυμα ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, αλλά απολύτως σαφές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Η Τουρκία υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από τη Δύση;

Ο Ντογού Περιντσέκ μιλά για επανάσταση στην Τουρκία, ρήξη με το Ατλαντικό σύστημα και στροφή προς Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Ελληνοτουρκικά