Τουρκία σε παράκρουση: Λένε τους Γερμανούς απαράδεκτους που στηρίζουν την Ελλάδα - Μόκο το Βερολίνο

Μόκο μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές απο το Βερολίνο.

Τουρκία σε παράκρουση: Λένε τους Γερμανούς απαράδεκτους που στηρίζουν την Ελλάδα την ώρα που το Βερολίνο φαίνεται πως… κάνει μόκο.

Από το ιταλικό moco ( =τίποτα) βγαίνει σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη η λέξη μόκο, που χρησιμοποιούμε και στην Ελλάδα.

Γιατί το λέμε αυτό;

Βασικά να πούμε πριν ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε πως η Τουρκία βρίσκεται σε… παράκρουση.

Ο Τανζού Μπιλτζίκ ανέφερε σε δήλωσή του ότι η Άγκυρα καταδικάζει και απορρίπτει σθεναρά τις «αβάσιμες δηλώσεις» κατά της Τουρκίας «από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

«Είναι απαράδεκτο η Γερμανία να πέφτει στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει σε συκοφαντική εκστρατεία κατά της χώρας μας», είπε.

«Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα της πρόκλησης και να συμμετέχει σε συκοφαντική εκστρατεία κατά της χώρας μας», ανέφερε mot a mot στη δήλωσή του ο Τανζού Μπιλτζίκ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, παρενοχλώντας τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας, αγνοώντας τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Τώρα πάμε και στο μόκο.

Μόκο μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές απο το Βερολίνο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Παραδοχή της Τουρκίας πως έχει χάσει στον αέρα απο την Ελλάδα;

Αναβαθμισμένα MLRS στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα; Αστακός

Τουρκία σε παράκρουση: Λένε τους Γερμανούς απαράδεκτους που στηρίζουν την Ελλάδα – Μόκο το Βερολίνο