ENGINE POWER

F1: Ο Lewis Hamilton προσβλέπει σε συμφωνία για την αγορά της Manchester United 

F1 Manchester United : Ο Lewis Hamilton παρακολουθεί απο κοντά ως «part-boss» τον Sir Jim Ratcliffe και προσβλέπει σε συμφωνία με τη Manchester United 
F1: Ο Lewis Hamilton προσβλέπει σε συμφωνία για την αγορά της Manchester United 

F1 Manchester United : Ο Lewis Hamilton δεν συμμετέχει επί του παρόντος στην προσφορά του Sir Jim Ratcliffe για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να συνεργαστεί με τον δισεκατομμυριούχο Ineos σε έργα εκτός F1.

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτός στο να ενώσει τις δυνάμεις του με τον «μερικό αφεντικό» του, τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, σε περισσότερα έργα εκτός της F1 , καθώς ο δισεκατομμυριούχος της Ineos προσβλέπει στην εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ .

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας δήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του να αναλάβει την ομάδα του Ολντ Τράφορντ από μη δημοφιλείς Αμερικανούς ιδιοκτήτες, την οικογένεια Γκλέιζερ. Ο 70χρονος οπαδός της Γιουνάιτεντ έχει περιουσία 12,5 δισεκατομμυρίων λιρών, χάρη στην επιτυχία της παγκόσμιας χημικής εταιρείας INEOS, η οποία είναι ο κύριος εταίρος και το ένα τρίτο μέτοχος της ομάδας της Mercedes του Χάμιλτον.

Προς το παρόν, ο Hamilton, ο οποίος πήρε πρόσφατα μερίδιο στο franchise του NFL Denver Broncos, δεν είναι μέρος της προσφοράς του Ratcliffe για τους Red Devils, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ωστόσο, ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 ενδιαφέρεται να αυξήσει το αθλητικό του χαρτοφυλάκιο και πέρυσι ήταν μέρος της αποτυχημένης προσφοράς του Sir Martin Broughton να αγοράσει την Chelsea.

Ο Ράτκλιφ επένδυσε στη Mercedes το 2020 και έχει πλησιάσει τον Χάμιλτον. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή εξαγορά της Γιουνάιτεντ από τον Ράτκλιφ πέρυσι, ο Χάμιλτον είπε: «Ο Τζιμ είναι εν μέρει αφεντικό και συνεργάτης. Θα έλεγα ότι είμαστε περισσότεροι συνεργάτες γιατί είμαστε μαζί σε αυτό.

«Ελπίζω στο μέλλον να κάνω κάτι με τον Jim και να χτίσω μαζί του. Δεν ξέρω πότε θα είναι ή τι θα είναι.

   F1-Lewis-Hamilton-Manchester-United-agora

«Αλλά θέλω να συμμετέχω όλο και περισσότερο στις ομάδες γιατί πραγματικά πιστεύω στην ιδιοκτησία των μαύρων και στην ισότητα των μαύρων, γιατί υπάρχει πραγματική έλλειψη αυτού στον αθλητισμό».

Η εξαγορά του Ράτκλιφ θα ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι έχουν διαμαρτυρηθεί τακτικά κατά των Γκλέιζερς τα τελευταία χρόνια.

Μένει να δούμε αν ο Lewis Hamilton θα εμπλακεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εάν ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ολοκληρώσει την εξαγορά του συλλόγου.

Η United ανακοίνωσε στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο «θα εξετάσει όλες τις στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένων νέων επενδύσεων στον σύλλογο, πώλησης ή άλλων συναλλαγών που αφορούν την εταιρεία».

Καθαρή θέση Λιούις Χάμιλτον: Αποκαλύφθηκε η

περιουσία του αστέρα της Mercedes F1 εν μέσω συνδέσμων εξαγοράς της Man Utd

F1 Manchester United : Ο Χάμιλτον παραδέχτηκε ότι θα ήταν ανοιχτός στην ιδέα να συμμετάσχει σε μια κοινοπραξία για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με επικεφαλής τον φίλο του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και ο σταρ της F1 έχει πολλά μετρητά να επενδύσει.

Ο θρύλος της Formula 1, Lewis Hamilton , φαίνεται σε θέση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε προσφορά του Sir Jim Ratcliffe για την αγορά της Manchester United .

Οι γίγαντες της Premier League είναι προς πώληση αφού οι σημερινοί ιδιοκτήτες της οικογένειας Glazer παραδέχθηκαν ότι «εξερευνούσαν στρατηγικές ευκαιρίες». Αυτή ήταν μουσική στα αυτιά ενός φωνητικού τμήματος των θαυμαστών των Red Devils που έχει απογοητευτεί από τους σημερινούς ιδιοκτήτες και θέλει μια αλλαγή.

F1 Manchester United : Ο κατάλογος των δισεκατομμυριούχων και των επιχειρήσεων που έχουν συνδεθεί με την υποβολή μιας προσφοράς είναι τόσο μεγάλος που ίσως είναι πιο γρήγορο να ονομάσουμε αυτούς που δεν συμμετέχουν σε αυτήν. Αλλά ένας από αυτούς που είναι πιο σοβαροί σχετικά με την προοπτική της ιδιοκτησίας του συλλόγου είναι ο Ράτκλιφ – ο διευθύνων σύμβουλος του INEOS και ένας δια βίου οπαδός της Γιουνάιτεντ.

Ο 70χρονος, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας, έχει πάει και πίσω για το θέμα. Αλλά είναι ξεκάθαρα πρόθυμος να αγοράσει έναν μεγάλο σύλλογο στην Αγγλία αν μπορεί, όπως αποδεικνύεται από την προσπάθειά του να αγοράσει την Τσέλσι πέρυσι, και έτσι η ιδιοκτησία της Γιουνάιτεντ θα είναι μια ελκυστική προοπτική για αυτόν.

Ο Χάμιλτον ήταν ένας από αυτούς που εντάχθηκαν στην κοινοπραξία του Ράτκλιφ όταν υπέβαλαν προσφορά για τους Μπλε , η οποία τελικά απορρίφθηκε υπέρ της προσφοράς του Τοντ Μπόχλι. Και όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για την προοπτική να κάνει το ίδιο για τη Γιουνάιτεντ, ο σταρ της F1 ξεκαθάρισε ότι ήταν ανοιχτός στην ιδέα .

Η Βρετανίδα γνωρίζει προσωπικά τον Ράτκλιφ, αφού στο παρελθόν αναφέρθηκε στον δισεκατομμυριούχο και ως φίλο και ως επιχειρηματικό συνεργάτη. Ο Χάμιλτον αγωνίζεται επίσης για την ομάδα F1 της Mercedes , η οποία ανήκει στον επικεφαλής του INEOS, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff και το Daimler Group.

F1-Lewis-Hamilton-Manchester-United-agora

F1 Manchester United : Ο 38χρονος δρομέας επιθυμεί να επεκτείνει την καριέρα του στη F1, αλλά χτίζει επίσης μια επιχειρηματική αυτοκρατορία έτοιμη για όταν δεν οδηγεί πλέον ανταγωνιστικά. Ασχολείται ήδη με τον αθλητικό επιχειρηματικό κόσμο, έχοντας επενδύσει στο franchise του NFL Denver Broncos πέρυσι.

Άλλα εγχειρήματα του Χάμιλτον περιλαμβάνουν τη δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών, την επωνυμία ρούχων του +44 και αρκετές επενδύσεις, όπως σε εταιρείες vegan και σε διαδικτυακή εφαρμογή παντοπωλείου Zapp. Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες Forbes εκτιμούν ότι είχε περίπου 6,5 εκατομμύρια £ σε “κέρδη εκτός γηπέδου” το 2022, σε σύγκριση με τον μισθό του σε αγώνες 46,8 εκατομμυρίων λιρών.

Αυτά τα στοιχεία είναι ωχρά σε σύγκριση με την καθαρή του αξία. Ο Χάμιλτον είναι ο κορυφαίος κερδισμένος στη F1 εδώ και πολλά χρόνια και έχει τα εφόδια για να το αποδείξει. Τα στοιχεία των Sunday Times εκτιμούν ότι η περιουσία του ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια λίρες, ενώ είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους φιλάνθρωπους που έχουν κάνει 20 εκατομμύρια λίρες σε πρόσφατες δωρεές.

F1-Lewis-Hamilton-Manchester-United-agora

F1 Manchester United : Φυσικά, ενώ η περιουσία του Lewis Hamilton είναι εντυπωσιακή, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με αυτό που θα χρειαζόταν για να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Γκλέιζερς πιθανότατα θα ήθελαν μια αμοιβή παγκοσμίου ρεκόρ για να μπουν στον πειρασμό να πουλήσουν τον σύλλογο, ακόμα κι αν πολλοί οπαδοί τους θέλουν να φύγουν.

Έχει αναφερθεί ότι θα απαιτούσαν έως και 8 δισεκατομμύρια λίρες – διπλασιάζοντας το τρέχον ρεκόρ για την πώληση οποιουδήποτε αθλητικού franchise, που έθεσαν οι Broncos, των οποίων ο Χάμιλτον είναι πλέον συνιδιοκτήτης. Συγκριτικά, η Boehly πλήρωσε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια £ για να αγοράσει την Τσέλσι, αν και η τιμή ήταν πιθανότατα χαμηλότερη από το συνηθισμένο λόγω των ειδικών συνθηκών γύρω από αυτήν την πώληση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Γκλέιζερς πλήρωσαν 790 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσουν τη Γιουνάιτεντ το 2005, ένα τέτοιο ποσοστό πώλησης θα τους έδινε τεράστιο κέρδος. Μένει να δούμε ποιος από τους φημολογούμενους υποψήφιους αγοραστές θα κάνει μια επίσημη προσφορά, αν και η αίσθηση είναι μια πιο ρεαλιστική – επομένως πολύ χαμηλότερη – τιμή θα χρειαζόταν για να δελεάσουν τυχόν προσφορές.

Θα θέλατε να δείτε τον Λιούις Χάμιλτον να ασχολείται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1: Ο Lewis Hamilton προσβλέπει σε συμφωνία για την αγορά της Manchester United », όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!