ENGINE POWER

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;

Υδροβολή πλοίων: H αμμοβολή, η υδροβολή και η βαφή στα πλοία επηρεάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον ποιος μπορεί να εγγυηθεί τις εργασίες αυτές χωρίς να μολύνει το περιβάλλον;
Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;
Η Υδροβολή πλοίων, η αμμοβολή και τέλος η βαφή είναι μια υποχρεωτική εργασία , για την σωστή συντήρηση και την αύξηση διάρκειας ζωής σε κάθε πλοίο, θαλάσσιο σκάφος. Αλλά οι Επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο περιβάλλον σε αυτές τις εργασίες είναι πολυ μεγάλες αν δεν υπάρξουν όλα τα μέτρα προληψης, ο σωστός και σύγχρονος εξοπλισμός που αποτρέπει την μόλυνση και τις  επιπτώσεις τόσο στο θαλάσσιο περιβάλλον αλλά και στον αέρα και πολύ πιο σημαντικό στον ίδιο τον άνθρωπο…
Η απόρριψη σκουριάς δεν θα πρέπει να γίνεται στο θαλάσσιο αποδέκτη και θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για την μη απόρριψη της σκουριάς στη θάλασσα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εφαρμογή σένα πλοίο χρησιμοποιώντας μεθόδους που προστατεύουν την ιδιοκτησία του πελάτη και το περιβάλλον; Υπάρχει τρόπος να συμβεί αυτό; Υπάρχει λύση;
Φυσικά και υπάρχει λύση και βρίσκεται στην εταιρεία A. Hilios LTD στην εταιρεία επισκευής πλοίων με την 35ετη εμπειρία και εγγύηση του Αναστάσιου Χίλιου ενός ταγμένου και αφοσιωμένου ανθρώπου στην υπηρεσία της Ναυτιλίας με τον πιο σύγχρονο ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, με μηχανήματα νέας τεχνολογίας αγορασμένα από χώρες της Ε.Ε. και μεθόδους εργασίας φιλικές προς το περιβάλλον σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές με την πιστοποίηση της TÜV HELLAS.
hilios-ship-repair-ydrovoli-plion-idrovoli-skafon-episkevi-ploion-idrovoli-thalassion-ochimaton-tanker-yachts-skafi.

H αμμοβολή, η υδροβολή πλοίων και η βαφή επηρεάζουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί τις εργασίες αυτές χωρίς να μολύνει το περιβάλλον;

Υδροβολή Πλοίων: Καταρχήν τι είναι υδροβολή

Η υδροβολή πλοίων είναι μια μέθοδος καθαρισμού που αφαιρεί αποτελεσματικά ανεπιθύμητες επικαθίσεις από μεταλλικές επιφάνειες χωρίς να προκαλεί βλάβη στο περιβάλλον ή στο ίδιο το υλικό. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί τη δύναμη του νερού, που προωθείται με μεγάλη ταχύτητα, για να καθαρίσει τις επιφάνειες από συσσωρευμένη βρωμιά και ρύπους. Η μη λειαντική της φύση την καθιστά ιδανική για ευαίσθητα μέταλλα, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της ακεραιότητας του υλικού.

Η υδροβολή είναι μια ευέλικτη τεχνική, προσαρμόσιμη σε διάφορες επιφάνειες και υλικά. Προσφέρει μια ευέλικτη λύση για διάφορες ανάγκες καθαρισμού, από την αφαίρεση παλαιών χρωμάτων και σκουριάς έως την προετοιμασία επιφανειών για νέες επιστρώσεις.

Σε αυτή δεν χρησιμοποιούνται τοξικά χημικά ή επιβλαβείς ουσίες, μειώνοντας το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος, που προσεγγίζει δυσπρόσιτες περιοχές με ταχύτητα και ευκολία.

Ευελιξία της υδροβολής

Υδροβολή Πλοίων: Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που παρατηρούμε στις υπηρεσίες υδροβολής είναι η αξιοσημείωτη ευελιξία αυτής της μεθόδου όσον αφορά την προσαρμογή σε μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών και υλικών. Η ισχύς της πίεσης του νερού μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις διάφορες εφαρμογές, καθιστώντας την ευέλικτη λύση, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιφάνειας που απαιτεί καθαρισμό.

Είτε πρόκειται για την απομάκρυνση βαριάς σκουριάς από μια χαλύβδινη επιφάνεια, είτε για τη λεπτή αφαίρεση χρώματος από ένα ξύλινο κατάστρωμα, είτε για την εξάλειψη της βρωμιάς από ένα δάπεδο από σκυρόδεμα, η υδροβολή μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα. Οι πίδακες νερού υψηλής πίεσης διεισδύουν ακόμη και στους πιο επίμονους ρύπους, εξασφαλίζοντας έναν ενδελεχή και βαθύ καθαρισμό.

Επιπλέον, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές που άλλες μέθοδοι καθαρισμού μπορεί να παραλείψουν. Αυτό περιλαμβάνει ρωγμές, γωνίες και άλλους περίπλοκους χώρους που είναι συχνά δύσκολο να καθαριστούν.

Η προσαρμοστικότητα της επεκτείνεται πέρα από τους τύπους επιφανειών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες βιομηχανίες, από ναυπηγεία και εργοστάσια παραγωγής μέχρι κατασκευές και υπηρεσίες συντήρησης. Αυτή η καθολική δυνατότητα εφαρμογής υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της υδροβολής, καθιστώντας την απαραίτητο εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για τον καθαρισμό.

Χίλιος Αναστάσιος : Αυτή τη στιγμή η εταιρεία A. Hilios Ship Repairs έχει εντάξει στις δραστηριότητές της Ελασματουργικές και Σωλ νουργικές εργασίες τόσο σε πλοία, όσο και Χερσαίες εγκαταστάσεις.

Ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία, όμως η πορεία αυτή προς την επιτυχία, οφείλεται στην εργατικότητα και την επιμονή, διότι τα αγαθά κόποι κτώνται. Κάθε ένας από εμάς έχει τις δικές του δυνάμεις και στόχος όλων είναι να εξερευνούμε πάντα με γνώμονα την τιμιότητα και την καινοτόμο μια αλλά και εστιάζοντας στο όφελος και στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πελατών μας, σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Δεν είναι θεωρώ τύχη πως η εταιρεία A. Hilios Ship Repairs έχει κερδίσει άξια την φήμη για την ποιότητα των εργασιών της χρησιμοποιώντας συνεχώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, με μηχανήματα νέας τεχνολογίας αγορασμένα από χώρες της Ε.Ε. και μεθόδους εργασίας φιλικές προς το περιβάλλον σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές με την πιστοποίηση της TÜV HELLAS. Η A.HILIOS LTD, απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις επισκευές πλοίων. Αναλαμβάνει εργασίες παγκοσμίως για τους πελάτες της, παρέχοντας 24ωρη εξυπηρέτηση.

Αποδοτικότητα της υδροβολής Πλοίων- Ship Repairs

Υδροβολή Πλοίων:  Η υδροβολή είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική που παρέχει λεπτομερή και γρήγορο καθαρισμό των επιφανειών. Αφαιρεί επίμονους ρύπους, όπως σκουριά, παλιά βαφή και άλλες επίμονες εναποθέσεις, αφήνοντας μια επιφάνεια καθαρή και έτοιμη για περαιτέρω επεξεργασία.

Η αποτελεσματικότητα της υδροβολής στα πλοία οφείλεται εν μέρει στην προσαρμοστικότητά της. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές επιφάνειες και υλικά, επιτρέποντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση καθαρισμού που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα. Αυτή η ευελιξία εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο δυσπρόσιτες περιοχές μπορούν να καθαριστούν επαρκώς, βελτιώνοντας περαιτέρω τη συνολική αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Επιπλέον, είναι ταχύτερη από τις παραδοσιακές μεθόδους. Απαιτεί λιγότερο χρόνο προετοιμασίας και καθαρισμού, μειώνοντας τις συνολικές ώρες λειτουργίας. Επιπλέον, ελαχιστοποιεί την ανάγκη για χειροκίνητο τρίψιμο και χρήση χημικών, με αποτέλεσμα μια πιο εκσυγχρονισμένη και αποδοτική διαδικασία καθαρισμού.

Στην ουσία, η αποτελεσματικότητα της υδροβολής πλοίων δεν αφορά μόνο την ταχύτητα, αλλά και την επίτευξη ολοκληρωμένων και ανώτερων αποτελεσμάτων καθαρισμού.

ydrovoli-plion-idrovoli-skafon-episkevi-ploion-idrovoli-thalassion-ochimaton-tanker-yachts-skafi-hilios-ship-repair

Καθαρισμός και συντήρηση πλοίων: Αμμοβολή, Υδροβολή και βαφή πλοίων και θαλάσσιων σκαφών στην A. Hilios LTD

Η υδροβολή πλοίων  στην A. Hilios

Η διαδικασία υδροβολής πλοίων στην A. Hilios χρησιμοποιεί λεπτομερείς διαδικασίες και προηγμένο εξοπλισμό για να εξασφαλίσει βέλτιστα αποτελέσματα καθαρισμού. Η διαδικασία μας ξεκινά με μια ολοκληρωμένη επιθεώρηση της επιφάνειας για τον προσδιορισμό του τύπου και του βαθμού της ρύπανσης. Η αξιολόγηση αυτή μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε την κατάλληλη πίεση νερού και τον κατάλληλο τύπο ακροφυσίου που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και την ελάχιστη ζημιά στην επιφάνεια.

Αυτη η υπηρεσία εκτελείται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε ίχνος ρύπου, σκουριάς ή παλιάς βαφής εξαλείφεται αποτελεσματικά, αφήνοντας την επιφάνεια άψογα καθαρή και έτοιμη για τις επόμενες εργασίες.

Μετά την ολοκλήρωση της υδροβολής, διενεργείται τελική επιθεώρηση. Αυτό το βήμα εγγυάται την ποιότητα της εργασίας μας, διασφαλίζοντας ότι δεν έχει παραβλεφθεί καμία περιοχή και ότι η επιφάνεια είναι τέλεια προετοιμασμένη για το επόμενο στάδιο επεξεργασίας ή βαφής.

idrovoli-amovoli-pliou-plia-episkevi-plion-Hilios-episkeyes-plia-ploia-service-ship-repair-ship-boat-yacht-a.hilios-ydrovoli-karavion

Υδροβολή Πλοίων: Με μηχανήματα νέας τεχνολογίας αγορασμένα από χώρες της Ε.Ε. και μεθόδους εργασίας φιλικές προς το περιβάλλον σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές με την πιστοποίηση της TÜV HELLAS.

 

Περιοχές εφαρμογής της υδροβολής

Αυτή η τεχνική καθαρισμού είναι ιδανική για την αφαίρεση παλαιών χρωμάτων, σκουριάς και άλλων ανεπιθύμητων επικαθίσεων από το κύτος του πλοίου. Προετοιμάζει την επιφάνεια για τη νέα βαφή, εξασφαλίζοντας μια καθαρή, λεία βάση που ενισχύει την πρόσφυση και τη μακροζωία του νέου στρώματος.

Ένας άλλος τομέας εφαρμογής της υδροβολής είναι η απομάκρυνση οργανικών επικαθίσεων από την πλώρη. Η πίεση του νερού εξαλείφει αποτελεσματικά τα φύκια και άλλες θαλάσσιες αναπτύξεις, αποκαθιστώντας την απόδοση του πλοίου και την αποδοτικότητα των καυσίμων.

Η υδροβολή χρησιμοποιείται επίσης στον γενικό καθαρισμό και τη συντήρηση των πλοίων. Η ευελιξία της επιτρέπει τη χρήση της σε διάφορες επιφάνειες και υλικά, όπως μέταλλο, σκυρόδεμα και ξύλο. Αυτό καθιστά την υδροβολή ένα ευέλικτο εργαλείο για τη διατήρηση της καθαριότητας και της μακροζωίας της δομής, των μηχανημάτων και του εξοπλισμού του πλοίου.

idrovoli-amovoli-pliou-plia-episkevi-plion-Hilios-episkeyes-plia-ploia-service-ship-repair-ship-boat-yacht-a.hilios-ydrovoli-karavion

A. Hilios Ship Repairs : Υδροβολή πλοίων

Καθαρισμός και συντήρηση πλοίων με την εγγύηση της A. Hilios LTD

Πώς συμβάλλει η υδροβολή στον συνολικό καθαρισμό και τη συντήρηση των πλοίων;

Η υδροβολή αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της συντήρησης των θαλάσσιων σκαφών. Το σύστημα νερού υψηλής πίεσης απομακρύνει αποτελεσματικά τους ρύπους, τη σκουριά και την παλιά βαφή από τις μεταλλικές επιφάνειες, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας του πλοίου. Η μέθοδος αυτή δεν είναι μόνο αποτελεσματική αλλά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη.

Υδροβολή πλοίων : Όσον αφορά την ευελιξία, η υδροβολή μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες επιφάνειες και υλικά. Αυτό την καθιστά ένα ευέλικτο εργαλείο για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων περιοχών, τη διευκόλυνση της αφαίρεσης χρώματος και την προετοιμασία των επιφανειών για νέα βαφή.

Η διαδικασία στο ναυπηγείο μας αρχίζει με μια επιθεώρηση για να εκτιμηθεί ο τύπος και ο βαθμός των ρύπων που υπάρχουν. Στη συνέχεια επιλέγουμε την κατάλληλη πίεση και το κατάλληλο ακροφύσιο για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μετά την υδροβολή, μια τελική επιθεώρηση διασφαλίζει την ποιότητα του καθαρισμού.

Συμπερασματικά η υδροβολή είναι μια καινοτόμος, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον λύση στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Καθαρίζει αποτελεσματικά διάφορες επιφάνειες, διατηρώντας την ακεραιότητά τους, ενώ ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ενισχύει την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!