ENGINE POWER

FIA: Ο Ben Sulayem εξακολουθεί να πιέζει την ένταξη της Andretti στην F1

FIA: Ο Ben Sulayem εξακολουθεί να πιέζει πίσω από τον Andretti: «Το να πεις όχι σε έναν Αμερικανό κατασκευαστή είναι πολύ δύσκολο»
FIA: Ο Ben Sulayem εξακολουθεί να πιέζει την ένταξη της Andretti στην F1

FIA: Ο ένθερμος υπερασπιστής της υποψηφιότητας του Andretti, Mohammed Ben Sulayem πιστεύει ότι η FOM και η Liberty Media έχουν κάθε συμφέρον να ανοίξουν τις πόρτες της F1 στον αμερικανικό γίγαντα.

Το έπος του Felipe Massa και η διεκδίκησή του για τον τίτλο της σεζόν του 2008 δεν είναι το μόνο που γίνεται πολύ συζήτηση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει επίσης αυτό που αφορά τον Αντρέτι και την επιθυμία του να ενταχθεί στη Formula 1 έως το 2025 ή το 2026.

Υποβλήθηκε στην αρχή της χρονιάς, η αίτηση από τη μάρκα με έδρα την Ινδιανάπολη έτυχε πολύ καλής υποδοχής, όπως αποδεικνύεται από την επικύρωση του έργου από τη FIA στις 2 Οκτωβρίου . Ωστόσο, η ομοσπονδιακή έγκριση δεν αρκεί για να συμμετάσχετε σε έναν κύκλο τόσο κλειστό όσο αυτός των 10 ομάδων της F1, η πλειοψηφία των οποίων είναι απρόθυμη να υποδεχθεί μια 11η ομάδα . Είναι επίσης απαραίτητο να πειστεί η FOM, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων στη Formula 1, και να αποδειχθεί η ικανότητα να προσφέρει προστιθέμενη αξία στο άθλημα. Προς το παρόν, αυτό το πλαίσιο απέχει πολύ από το να είναι επιλεγμένο, καθώς η διοίκηση της Formula 1 έχει λάβει υπόψη την επικύρωση του Andretti από τη FIA, αλλά επιφυλάσσεται της κρίσης της.

Ben-Sulayem-proedros-fia-andretti-cadillac-f1-formula-one-president-american-team

Η FOM θα έκανε λάθος να μην αποδεχτεί τον Andretti σύμφωνα με τον Ben Sulayem

Στο περιθώριο του Grand Prix του Κατάρ στις αρχές Οκτωβρίου, ο Mohammed Ben Sulayem πραγματοποίησε ένα στρογγυλό τραπέζι κατά το οποίο συζήτησε διάφορα θέματα σχετικά με τα νέα της F1. Ανάμεσά τους, και χωρίς έκπληξη, η πιθανή άφιξη του Andretti στη F1 σε δύο ή τρία χρόνια.

Για τον πρόεδρο της FIA, ο οποίος έχει υποστηρίξει το εγχείρημα της φυλής Andretti από τη γένεσή του, η άφιξη της ομάδας της Ιντιάνα θα ήταν επωφελής μόνο για ολόκληρη τη F1, και ειδικότερα από οικονομική άποψη (ένα από τα ανασταλτικά στοιχεία και που δεν καθησυχάζει απαραίτητα το σημερινό οροπέδιο).

«  Καταρχάς, η Liberty Media είναι μια αμερικανική εταιρεία και διάβασα ότι εγκρίνουν και θα ήθελαν να έχουν μια άλλη ομάδα », λέει. Στη συνέχεια, αν δούμε την τιμή της μετοχής, ανέβηκε και δεν κατέβηκε όταν το ανακοινώσαμε (την επικύρωση του έργου Andretti από τη FIA). Είναι καλό για αυτούς. Τρίτον, το να πεις όχι σε έναν Αμερικανό κατασκευαστή είναι πολύ δύσκολο. Αντίθετα, είναι καλό για τις επιχειρήσεις . »

Ben-Sulayem-proedros-fia-andretti-cadillac-f1-formula-one-president-american-team

Η FIA δεν θα ασκήσει πίεση

Εδώ είναι η FIA και η FOM που ξεκινούν σε μια νέα «μάχη». Αυτό της υποδοχής ή μη του Andretti βραχυπρόθεσμα. Από τη μια η Ομοσπονδία βλέπει μόνο θετικά σημεία. Από την άλλη πλευρά, η Formula One Management δεν θέλει να αποσταθεροποιήσει το σημερινό της σύστημα, το οποίο λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι και το οποίο ικανοποιεί τις 10 ομάδες του grid, που είναι όλες χαρούμενες που λαμβάνουν τα μπόνους τους στο τέλος της χρονιάς.

Καθώς ο χρόνος δείχνει, θα μπορούσε ο Mohammed Ben Sulayem να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του ως πρόεδρος της FIA για να επιταχύνει τα πράγματα; «  Το FOM έχει άφθονο χρόνο », διακηρύσσει, ηρεμώντας την ατμόσφαιρα. Δεν είμαι σε θέση να επιμείνω ή να τους πω τι να κάνουν. Σέβομαι ό,τι κάνουν. Δεν ανακατεύομαι ποτέ στη δουλειά τους. Και ταυτόχρονα, δεν μου αρέσει όταν κάποιος παρεμβαίνει στα προνόμιά μας. Είναι λοιπόν μεταξύ Andretti και FOM . » Το μήνυμα πέρασε.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!