ENGINE POWER

Formula 1: Στα δέκα κορυφαία αθλήματα με τους περισσότερους Followers στα Social Media παγκοσμίως

Formula 1 Followers: Η Formula 1 κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια λίστα των αθλημάτων με τη μεγαλύτερη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μελέτη, στην κορυφή το UEFA Champions League της Ευρώπης, ακολουθούμενο από το NBA της Αμερικής.
Formula 1: Στα δέκα κορυφαία αθλήματα με τους περισσότερους Followers στα Social Media παγκοσμίως

Formula 1 Followers: Η Formula 1 ως όγδοος στη λίστα, με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό μέχρι να σκεφτείτε ότι η αφήγηση της F1 περιστρέφεται γύρω από μόλις δέκα ομάδες και 20 οδηγούς.

Το UEFA Champions League διαγωνίζεται από 36 ομάδες από διάφορα κράτη και περιοχές  που αποτελούνται από περίπου 900 παίκτες, όλοι ενεργοί σε μεγάλο βαθμό στις αντίστοιχες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Twitter και TikTok.

Αντίστοιχα το  NBA με τις 30 ομάδες και τους 580 παίκτες. Η ίδια ιστορία με την αγγλική Premier League, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το NFL και ακόμη και σόλο αθλήματα όπως το UFC με πάνω από 1.000 εγγεγραμμένους μαχητές MMA σε όλο τον κόσμο.

Επομένως, οι 20 οδηγοί της F1 , οι 10 ομάδες, η Liberty Media και η FIA κάνουν εντυπωσιακή δουλειά λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του «προϊόντος» σε σχέση με τα άλλα μεγάλα αθλήματα. Από τα εξαιρετικά κλιπ και στιγμιότυπα για την ταξιαρχία εφήβων της οποίας η αφομοίωση των ειδήσεων και του αθλητισμού είναι πολύ διαφορετική από τους boomers

Ενώ οι νεότεροι οπαδοί της F1 ίσως να μην παρακολουθούν αγώνες από σημαία σε σημαία ζωντανά, τους χαλάει η επιλογή από την υψηλής ποιότητας, και πολλές φορές πρωτοποριακή, κάλυψη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο.

f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.   f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.

Οι οπαδοί και οι Followers της Formula 1 δεν είχαν ποτέ καλύτερη ενημέρωση με πληροφορίες

Formula 1 Followers: Η κάλυψη της F1, πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι κορυφαίας κάλυψης από την παγκόσμια τηλεοπτική ροή, την απαραίτητη εφαρμογή F1TV με τη ζωντανή κάλυψη και το πλούσιο αρχείο πλήρων αγώνων Grand Prix που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70. Ο Murray Walker και ο James Hunt, μεταξύ πολλών σπουδαίων οδηγών της F1 που απαθανατίστηκαν.

Προσθέστε σε αυτό ένα ζωντανό κανάλι της F1 στο YouTube, καθώς και κάθε ομάδα και μια πληθώρα αδιάκοπων πληροφοριών που αντλούνται από το paddock της F1 και όλοι οι συνδεδεμένοι, και εμείς οι οπαδοί και τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούμε να επιλέξουμε.

Έτσι, η όγδοη θέση σε μια λίστα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – μεταξύ των μεγαλύτερων αθλημάτων του κόσμου, υπό τις συνθήκες και τις συνθήκες – είναι άξια χειροκροτήματος για όλους στη F1 που τροφοδοτούν το θηρίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η Sportingpedia εξήγησε τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την εξακρίβωση των αριθμών: «Για να προσδιορίσουμε τα αθλήματα με τους περισσότερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιήσαμε μια ανάλυση που επικεντρώθηκε σε μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα και οργανισμούς.

f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.

Formula 1 Followers: «Ο στόχος ήταν να εντοπιστούν οι αθλητικές οντότητες με τους περισσότερους ακόλουθους στο Facebook, το Instagram, το Twitter και το TikTok. Καταγράψαμε τον αριθμό των ακολούθων για τον επίσημο λογαριασμό κάθε αθλητικής οντότητας και η κατάταξη καθορίστηκε με βάση τους αθροιστικούς ακολούθους και στις τέσσερις πλατφόρμες.”

«Στην εποχή της ψηφιακής συνδεσιμότητας, ο αθλητισμός έχει ξεπεράσει τα όρια των σταδίων και των τηλεοπτικών οθονών, βρίσκοντας μια νέα αρένα για ανταγωνισμό – τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δύναμη μιας ομάδας ή ενός αθλητή δεν μετριέται πλέον μόνο με τις νίκες στο γήπεδο αλλά και από το μέγεθος των διαδικτυακών τους followers», προσθέτει η έκθεση.

Προσέγγιση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Τα δέκα κορυφαία αθλήματα με τους περισσότερους Followers στα Social Media παγκοσμίως

f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.

Τα δέκα κορυφαία αθλήματα με τους περισσότερους Followers στα Social Media παγκοσμίως

1. Ποδόσφαιρο: Champions League της UEFA 
Το UEFA Champions League, η κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μαγεύει τους φιλάθλους από το 1992, κληρονομώντας την κληρονομιά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης που ιδρύθηκε το 1955.

2. Μπάσκετ: NBA 
Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της ιστορίας του μπάσκετ, μαγεύοντας το κοινό από την ίδρυσή της. Το σχήμα του NBA περιλαμβάνει 30 ομάδες.

3. Ποδόσφαιρο: Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ
Η Premier League, συνώνυμη με την αριστεία του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει μια ιστορική ιστορία που χρονολογείται από την ίδρυσή της.

f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.

4. Ποδόσφαιρο: Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA ξεκίνησε το 1930 και είναι σαν το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό πάρτι. Ομάδες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται κάθε τέσσερα χρόνια για να παίξουν και να δουν ποιος είναι ο καλύτερος.

5. MMA: UFC
Το απόλυτο πρωτάθλημα μάχης έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (MMA) από την έναρξή του. Με δυναμικό σχήμα που περιλαμβάνει σόλο μαχητές σε διάφορες κατηγορίες βάρους.

6. Αμερικάνικο ποδόσφαιρο: NFL
Το National Football League έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται δεκαετίες πίσω, διαμορφώνοντας το τοπίο του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Η μορφή του NFL περιλαμβάνει μια ανταγωνιστική κανονική περίοδο στην οποία κορυφώνεται το Super Bowl.

7. Κρίκετ: Το ICC 
Cricket, με τις διαχρονικές παραδόσεις του, εποπτεύεται από το Διεθνές Συμβούλιο Κρίκετ. Παρόλο που το ICC δεν είναι πρωτάθλημα ή τουρνουά, είναι ο λογαριασμός που ακολουθεί περισσότερο το κρίκετ με μεγάλη διαφορά.

8. Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Η Formula 1
Formula 1, που ιδρύθηκε το 1950, αποτελεί την επιτομή της αριστείας στους αγώνες υψηλής ταχύτητας. Κάθε χρόνο, κορυφαίοι οδηγοί διαγωνίζονται σε μια σειρά αγώνων για να καθορίσουν τον ταχύτερο στην πίστα.

9. Μπέιζμπολ: MLB
Καθιερωμένο στην ιστορική ταπετσαρία του 1869, η Major League Baseball στέκεται περήφανα ως ένας από τους σεβαστούς πυλώνες του επαγγελματικού αθλητισμού.

10. Χόκεϊ: NHL
Αποκαλύπτοντας τα πατίνια του το 1917, η Εθνική Λίγκα Χόκεϋ έχει διασχίσει με χάρη έναν αιώνα, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως τον τομέα του επαγγελματικού χόκεϊ επί πάγου.

Formula 1 Follower: Τα δέκα κορυφαία αθλήματα με τους περισσότερους Followers στα Social Media παγκοσμίως. Οι παρακάτω αριθμοί σε εκατομμύρια:

f1-top-social-media-followers-instagram-facebook-tik-tok-x-formula-one-uefa-nba-football-nascar-chamions-leaugue.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!