ENGINE POWER

Μίκαελ Σουμάχερ: Ο δικηγόρος του αποκαλύπτει γιατί δεν ενημερώνουν για την κατάσταση του θρύλου της F1

Με το ενδιαφέρον για την κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ να είναι ακόμα υψηλό μετά από δέκα χρόνια, ο δικηγόρος του εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου ενημερώσεις για την κατάσταση του Γερμανού
Μίκαελ Σουμάχερ: Ο δικηγόρος του αποκαλύπτει γιατί δεν ενημερώνουν για την κατάσταση του θρύλου της F1

Ο δικηγόρος του Μίκαελ Σουμάχερ είπε ότι η οικογένειά του κρατά την υγεία του ιδιωτική για να προστατεύσει την «εθελοντική αυτό-αποκάλυψή του».

Η τρέχουσα κατάσταση και η κατάσταση της υγείας του επτά φορές πρωταθλητή F1 παραμένει κεκλεισμένων των θυρών, από το φρικτό ατύχημα του στο σκι τον Δεκέμβριο του 2013. Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη αφού χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο ενώ έκανε σκι στις Άλπεις.

mikael-soymacher-michael-schumacher-accident-ski-10years-frikis-ferrari-thrylos-f1-formula-one-wife-family

O Μίκαελ Σουμάχερ με την Σύζυγο του πριν το τραγικό ατύχημα

Μίκαελ Σουμάχερ: Αφού τέθηκε αρχικά σε προκλητικό κώμα μέχρι τον Ιούνιο του 2014, ο πρώην άσος της Ferrari εγκατέλειψε το νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη στη Γκρενόμπλ και μεταφέρθηκε στο σπίτι του για περισσότερη θεραπεία και ιδιωτική αποκατάσταση. Καθώς όσοι βρίσκονται εκτός του οικογενειακού του κύκλου παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με την κατάστασή του, ο δικηγόρος του, Felix Damm, κατέστησε σαφές γιατί συνεχίζουν να κρατούν τα πράγματα ήσυχα.

«Πάντα αφορούσε την προστασία των ιδιωτικών πραγμάτων», είπε ο Νταμ στο γερμανικό πρακτορείο LTO. «Σκεφτήκαμε εάν μια τελική αναφορά για την υγεία του Michael θα μπορούσε να είναι ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό.

«Αλλά αυτό δεν θα ήταν το τέλος και θα έπρεπε να ενημερώνονται συνεχώς οι «αναφορές στάθμης του νερού» και δεν θα ήταν στο χέρι της οικογένειας όταν σταμάτησε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την ιστορία.

«Μπορούσαν να παρακολουθούν μια τέτοια αναφορά ξανά και ξανά και να ρωτούν: «Και πώς μοιάζει τώρα», έναν, δύο, τρεις μήνες ή χρόνια μετά το μήνυμα.

mikael-soymacher-michael-schumacher-accident-ski-10years-frikis-ferrari-thrylos-f1-formula-one-wife-family

29 Δεκεμβρίου 2013: Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Μίκαελ Σουμάχερ, 44 ετών, τραυματίστηκε στο κεφάλι σε ατύχημα με σκι σήμερα το πρωί στο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. MADONNA DI CAMPIGLIO, ΙΤΑΛΙΑ: Ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ ποζάρει με τη σύζυγό του Corinna, στο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio, στην περιοχή των Δολομιτών, Βόρεια Ιταλία, 11 Ιανουαρίου 2005. Ο Schumacher συμμετέχει στην παραδοσιακή χειμερινή συνάντηση της Ferrari με τους τύπος.

«Εάν στη συνέχεια θέλαμε να λάβουμε μέτρα κατά αυτής της αναφοράς, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το επιχείρημα της οικειοθελούς αυτο-αποκάλυψης».

mikael-soymacher-michael-schumacher-accident-ski-10years-frikis-ferrari-thrylos-f1-formula-one-wife-family

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Μίκαελ Σουμάχερ στο νοσοκομείο η πρώτη και τελευταία φόρα που τον είδαμε μετά το ατύχημα

Μίκαελ Σουμάχερ : Η εθελοντική αυτο-αποκάλυψη είναι το προηγούμενο που εμποδίζει τα άτομα να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, εάν οι αναφερόμενες πληροφορίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί δημόσια από τους ίδιους ή έναν εκπρόσωπο. Αν και δεν μπήκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, ο πρώην συμπαίκτης του Σουμάχερ, Τζόνι Χέρμπερτ, πρότεινε πρόσφατα ότι η κατάσταση του θρύλου της F1 δεν είναι ακόμα καλή.

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από το ατύχημα του στο σκι Είπε στο Grosvenor sport : «Δεν υπάρχουν ποτέ νέα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ποτέ δεν ακούμε θετικά νέα.

«Αυτή είναι η φρικτή σκέψη ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να είναι κοντά στον Μίκαελ Σουμάχερ που όλοι θυμόμαστε. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό».

Ενώ τα αποσπάσματα του Χέρμπερτ ήταν μια αξιοσημείωτη υπόδειξη για το πώς τα πήγαινε ο Σουμάχερ, ο Νταμ κατέστησε σαφές ότι το κοινό δεν θα έπρεπε να περιμένει καμία σταθερή ενημέρωση ή λεπτομέρειες για το πώς πηγαίνει η ανάκαμψη του Μίκαελ Σουμάχερ .

«Εάν δεν είναι το ίδιο το ενδιαφερόμενο άτομο αλλά φίλοι ή γνωστοί που αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες, δεν πρόκειται για «εθελοντική αυτο-αποκάλυψη» του απορρήτου», εξήγησε. «Ως εκ τούτου, το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά της αποκάλυψης ιδιωτικές περιστάσεις ακόμα κι αν οι πληροφορίες προέρχονται από έναν γνωστό».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!