FORMULA 1

Πόλεμος, η Red Bull απαντά στον πατέρα του F1 Μαξ Φερστάπεν, αλήθειες και ψέματα

F1 Μαξ Φερστάπεν: Η Red Bull απαντά στον πατέρα του Μαξ Φερστάπεν που απαιτεί να παραιτηθεί ο Κρίστιαν Χόρνερ «Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί.
Πόλεμος, η Red Bull απαντά στον πατέρα του F1 Μαξ Φερστάπεν, αλήθειες και ψέματα

F1 Μαξ Φερστάπεν: Η χρονική στιγμή αυτών των γεγονότων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον Χόρνερ, ο οποίος πρόσφατα είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά προς μια γυναίκα υπάλληλο.

Η Red Bull Racing απάντησε επίσημα στα εντυπωσιακά σχόλια του Jos Verstappen, πατέρα του πρωταθλητή της Formula 1 Max Verstappen, ο οποίος ζήτησε εκπληκτικά την απομάκρυνση του αρχηγού της ομάδας Christian Horner.

Αυτή η δραματική εξέλιξη συνέβη λίγο μετά την κυρίαρχη νίκη του Max Verstappen στο Grand Prix του Μπαχρέιν, υπογραμμίζοντας την ένταση μέσα στην ομάδα.

Ο Jos Verstappen εξέφρασε τις ανησυχίες του στη Daily Mail, δηλώνοντας: «Υπάρχει ένταση εδώ όσο παραμένει στη θέση του.

«Η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως είναι. Θα εκραγεί.

«Παίζει το θύμα, όταν είναι αυτός που προκαλεί τα προβλήματα».

polemos-i-red-bull-apanta-ston-patera-tou-max-ferstapen

F1 Μαξ Φερστάπεν: Αυτά τα σχόλια ήρθαν μετά από μια υποτιθέμενη έντονη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Verstappen Sr. και του Horner στη μάντρα της F1, η οποία αρχικά είδε τον Verstappen να βγαίνει θύελλα μόνο για να επιστρέψει για μια απρόθυμη χειραψία.

Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, η Red Bull Racing προσπάθησε γρήγορα να καταπνίξει κάθε εικασία για εσωτερική διχόνοια.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας διαβεβαίωσε, «Δεν υπάρχουν προβλήματα εδώ.

«Η ομάδα είναι ενωμένη και είμαστε επικεντρωμένοι στους αγώνες», υποδεικνύοντας την πρόθεσή τους να ξεπεράσουν τη διαμάχη και να επικεντρωθούν στο άθλημα.

Η χρονική στιγμή αυτών των γεγονότων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον Χόρνερ, ο οποίος πρόσφατα είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά προς μια γυναίκα υπάλληλο.

Ωστόσο, η διαρροή υποτιθέμενων μηνυμάτων από αυτόν έχει κλιμακώσει τον έλεγχο. Μέσα σε αυτό, η σύζυγός του, Γκέρι, ενώθηκε μαζί του σε μια επίδειξη αλληλεγγύης στο Grand Prix.

Η κατάσταση έχει γίνει μια σημαντική απόσπαση της προσοχής από την απόδοση της Red Bull στην πίστα.

polemos-i-red-bull-apanta-ston-patera-tou-max-ferstapen

Ο Μαξ Φερστάπεν συνέχισε την κυρίαρχη φόρμα του από την προηγούμενη σεζόν κερδίζοντας πειστικά το Grand Prix του Μπαχρέιν, με τον συμπαίκτη του Sergio Perez να τερματίζει δεύτερος.

Αυτή θα έπρεπε να ήταν μια στιγμή γιορτής για τους πρωταθλητές κατασκευαστών, αλλά η συνεχιζόμενη διαμάχη έχει επισκιάσει τα επιτεύγματά τους.

Τα επικριτικά σχόλια του Jos Verstappen και η επακόλουθη αντίδραση από τη Red Bull Racing υπογραμμίζουν ένα πιθανό ρήγμα μέσα στην ομάδα.

Ενώ ο Horner έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τον ρόλο του στο επερχόμενο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, η στάση των βασικών προσώπων όπως ο Max Verstappen και ο Sergio Perez παραμένει άγνωστη, προσθέτοντας ένα στοιχείο αβεβαιότητας στην εσωτερική δυναμική της ομάδας καθώς προχωρά η σεζόν.

F1 Μαξ Φερστάπεν: Αλήθειες και ψέματα στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Red Bull και Verstappen

Η πίεση στον Χόρνερ ανοίγει τέσσερα σενάρια και μία λύση είναι η πιο πιθανή: να μην αλλάξει τίποτα. Η Mercedes φτερουγίζει για να δει αν μπορεί να πιάσει τον πρωταθλητή.

Η υπόθεση Χόρνερ όχι μόνο δεν έκλεισε με τη Red Bull να εγκαταλείπει την έρευνα, αλλά μόλις και μετά βίας είχε ξεκινήσει. Οι ανοιχτές δηλώσεις του Jos Verstappen που ζητούσε το κεφάλι του Christian Horner ξεκαθάρισαν επιτέλους στο ευρύ κοινό αυτό που στη μάντρα ήταν μια άμεση αντιπαράθεση, στη σκιά, για εβδομάδες. Προφανώς οι Verstappen συγκρούονται με το μπλοκ του Horner εδώ και αρκετό καιρό. Δεν υπήρξε ούτε μία δημόσια υπεράσπιση από τον Μαξ προς την ανώτερη ομάδα του κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ενδεχομένως κάτι να πήγε στραβά, αφού ο Άγγλος δεν τους εμπόδισε να απομακρύνουν τον Χέλμουτ Μάρκο, έναν από τους ανακαλυπτές του Mad Max και αρχιτέκτονα της υπέροχης καριέρας του πριν φτάσει στην F1.

Τέσσερις μεγάλοι πόλοι ισχύος παρεμβαίνουν στο Red Bull Racing : η ομάδα της Formula 1 που ο Horner διοικεί με επιτυχία από το 2005. η αυστριακή μητρική εταιρεία που άλλαξε διευθυντικά στελέχη μετά τον θάνατο του Mateschitz και την οποία εκπροσωπεί ο Helmut Marko· την περιουσία της Ταϊλάνδης, στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Chalerm Yoovidhya. και η φυλή Verstappen, με τον Max, τον πατέρα του Jos και τον manager Raymond Vermeulen.

polemos-i-red-bull-apanta-ston-patera-tou-max-ferstapen

F1 Μαξ Φερστάπεν: Ο Max Verstappen και ο Christian Horner (Red Bull), στη γιορτή μετά το GP της F1 του Μπαχρέιν 2024.

Στην τελική φάση της σεζόν του 2023, κάποιες φωνές που επικρίνουν τον Μάρκο (80 ετών) για τα συχνά ξεσπάσματα του στον Τύπο ενορχηστρώνουν την αντικατάστασή του ως σύμβουλος μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εταιρεία ενεργειακών ποτών. Ο Χόρνερ δεν το απέτρεψε, αλλά ο Βερστάπεν εξασφάλισε προσωπικά ότι ο Μάρκο θα παραμείνει στη θέση του. «Η πίστη είναι μια από τις αρχές μου», είπε τότε σε μια συνέντευξη στο De Telegraaf . Είναι πλέον γνωστό ότι ανάμεσα στις αμέτρητες ρήτρες που συνδέουν τον Max με τη Red Bull μέχρι το 2028, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με τη σχετική απόδοση του μονοθέσιου, υπάρχει μία που του επιτρέπει να φύγει σε άλλη ομάδα εάν ο Helmut Marko δεν είναι πλέον μέλος της ομάδας.

Οι ρομαντικές σχέσεις που διατηρούν τόσο ο Horner όσο και ο Jos Verstappen στην ιδιωτική τους ζωή είναι ακριβώς αυτό, ιδιωτικές. Όμως είναι προφανές ότι έχουν καταλήξει να ανακατεύονται στην επαγγελματική και προσωπική τους σχέση. Και ο πατέρας του Μαξ δεν είναι ένας απλός σύντροφος του γιου του στους αγώνες, αλλά μια αληθινή επεμβατική φιγούρα όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα καλεί δημόσια τον Χόρνερ να κάνει ένα βήμα πίσω από την ομάδα που βοήθησε ο Άγγλος να χτίσει για να κυριαρχήσει στην F1. Ένας από τους αρχιτέκτονες των επτά τίτλων οδηγών με τον Vettel (2010-2013) και τον Verstappen (2021-2023), έξι τίτλοι κατασκευαστών, μια τέλεια δομή με τους καλύτερους αεροδυναμικούς μηχανικούς, το καλύτερο σασί, τις καλύτερες αγωνιστικές λειτουργίες, με δύναμη στην F1 . Η ενδιαφέρουσα διαρροή των συνομιλιών του με τον υποτιθέμενο εργάτη της Red Bull (την οποία ερεύνησαν για κακή συμπεριφορά και απέλυσαν) γίνεται καλύτερα κατανοητή μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο.

polemos-i-red-bull-apanta-ston-patera-tou-max-ferstapen

F1 Μαξ Φερστάπεν: Η Mercedes κοιτάζει στραβά τον πρωταθλητή
Τι μπορεί να συμβεί τώρα; Υπάρχουν τέσσερις επιλογές: να φύγει ο Χόρνερ, ο Βερστάπεν να δώσει λιγότερη σημασία στον πατέρα του, να πατήσει ο πρωταθλητής με αλλαγή ομάδας ή… να μην γίνει απολύτως τίποτα. Το τελευταίο, υποδεικνύουν τις πηγές αυτού του μέσου που γνωρίζουν καλύτερα τον Max, είναι το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή, εφόσον η ένταση δεν κλιμακωθεί. Ο Jos Verstappen δεν θα είναι στην Αραβία επειδή αγωνίζεται σε αγώνα ράλι. Ο πατέρας εθεάθη με τον Toto Wolff για να συζητήσει με τη Mercedes και ο Αυστριακός ηγέτης δήλωσε ότι «τίποτα δεν αποκλείεται» τώρα που χρειάζεται έναν σπουδαίο οδηγό για να αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton. Αλλά θα εγκατέλειπε ο Verstappen πραγματικά το αυτοκίνητο που θα τον κάνει πέντε φορές πρωταθλητή το 2025 λόγω μιας προσωπικής διαμάχης μεταξύ του πατέρα του; Και δεν είναι λογικό ο Wolff να προσφέρεται για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην αποσταθεροποίηση της αντίπαλης ομάδας του;

Κάτι άλλο είναι ότι ο Ολλανδός δεν εμπιστεύεται ότι η Red Bull ξέρει πώς να κάνει έναν εξαιρετικό κινητήρα ενόψει της αλλαγής των κανονισμών το 2026, επειδή η ομάδα δεν έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Αλλά αυτό θα ήταν να μιλάμε για αυτοκίνητα και αγώνες. Και, δεδομένων των όσων έχουμε δει, είναι το μόνο πράγμα για το οποίο κανείς δεν μιλάει εν μέσω όλης αυτής της μάχης.

 

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόλεμος, η Red Bull απαντά στον πατέρα του F1 Μαξ Φερστάπεν, αλήθειες και ψέματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!