ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Ο μικρός Άγγελος από τους Αρκιούς είχε παρέα – Οι μοναχικές παρελάσεις της χώρας

Δείτε μερικές από τις περιοχές της χώρας όπου η 25η Μαρτίου εορτάζεται μοναχικά
25η Μαρτίου: Ο μικρός Άγγελος από τους Αρκιούς είχε παρέα – Οι μοναχικές παρελάσεις της χώρας

25η Μαρτίου: Με μία ελληνική σημαία και τον μοναδικό μαθητή δημοτικού, τον Σάββα, η ακριτική Τέλενδος έστειλε το δικό της μήνυμα.

Το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στην Κάλυμνο, σε απόσταση μόλις 0,5 μιλίου, πιο συγκεκριμένα στα δυτικά της.

Η Τέλενδος έχει μερικές δεκάδες κατοίκους, ενώ ως οικισμός είναι αναγνωρισμένος από το 1948, με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Την τελευταία της παρέλαση ως η μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου έκανε σήμερα η Εφραιμίνα στον Απόλλωνα της Νάξου.

Πρόκειται για παραλιακό χωριό στη βόρεια πλευρά του νησιού, στον ομώνυμο όρμο, με μερικές δεκάδες κατοίκους.

Διοικητικά υπάγεται στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (κατά το Σχέδιο Καλλικράτης).

Επίσης, στη Γαύδο δύο μικροί μαθητές κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο του νησιού.

Αντίθετα, ο μικρός Άγγελος, ο μοναδικός μαθητής στους ακριτικούς Αρκιούς, είχε παρέα φέτος.

Δεκατρείς μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας, μαζί με τους γονείς τους, πήραν πλοίο από τον Πειραιά για τους Λειψούς.

Από εκεί μετέβησαν με φουσκωτά στους Αρκιούς, προκειμένου να παρελάσουν πλάι στον Άγγελο που βρίσκεται στη Δ’ Δημοτικού.

Σκοπός των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ.Σ. της Βούλας είναι να δημιουργηθεί θεσμός με τίτλο «Όπου Υπάρχουν Άγγελοι», προκειμένου να μην παρελαύνει μόνο του κανένα παιδί.

Ο Άγγελος μαζί με τους ήρωες του 1821 γνώρισε σήμερα και τους δικούς του ήρωες, γιατί ο κόσμος, όπως λέει η δασκάλα του, μπορεί να αλλάξει κι από ένα μόνο παιδί.

Δείτε ποιοι μαθητές έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή τη φετινή 25η Μαρτίου:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου: Ο μικρός Άγγελος από τους Αρκιούς είχε παρέα – Οι μοναχικές παρελάσεις της χώρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.