ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ά. Γεωργιάδης για το «τελευταίο μίλι» του Κ. Μητσοτάκη: «Καλά έκανε και πούλαγε ασφάλεια, γιατί η χώρα έκανε τζίρο»!

Ο πρωθυπουργός «πούλησε» πλαστή ασφάλεια, μιλώντας για «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» για να προσελκύσει τουρίστες, παραδέχτηκε με απίστευτο κυνισμό ο Άδωνις Γεωργιάδης!
Ά. Γεωργιάδης για το «τελευταίο μίλι» του Κ. Μητσοτάκη: «Καλά έκανε και πούλαγε ασφάλεια, γιατί η χώρα έκανε τζίρο»!

Τρανή επιβεβαίωση πως ο πρωθυπουργός πουλάει… «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σε εσωτερικό και εξωτερικό όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, έδωσε άθελα του (;) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε σε τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΪ και η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου τον ρώτησε αν θα ξαναπεί η κυβέρνηση για «τελευταία μίλια», εννοώντας την έκφραση που είχε πει σε διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του καλοκαιριού που διαβεβαίωνε προς πάσα κατεύθυνση πως «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία».

Αυτή η ερώτηση εξόργισε τον υπουργό (που σίγουρα δεν έχει συνηθίσει να βρίσκεται σε τόσο άβολες στιγμές στον… ΣΚΑΪ) και απάντησε πως τα τελευταία μίλια τα είχε πει ο πρωθυπουργός πριν την μετάλλαξη Δέλτα.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπεί. Και γιατί; Όταν πουλάς τουρισμό και είσαι ο πρωθυπουργός μίας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω στους πιθανούς σου πελάτες ότι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Και πράγματι, η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά. Άρα αφήστε τις ειρωνείες με τον πρωθυπουργό».

Άρα τι μας είπε ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης; Παραδέχθηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ψέματα σε εσωτερικό και εξωτερικό ή τουλάχιστον χρησιμοποίησε έναν εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό, προκειμένου να… πουλήσει ψεύτικη ασφάλεια! Και αυτό, ο κ. Γεωργιάδης το βρίσκει θεμιτό!

Ενώ η πανδημία είχε πολύ δρόμο ακόμα και η ελευθερία παρέμενε στα αζήτητα (μέχρι και σήμερα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε «σήμα» για… κορωνοτουρισμό, δίνοντας προτεραιότητα στα έσοδα της χώρας και όχι στη δημόσια υγεία και ασφάλεια των τουριστών και κυρίως των Ελλήνων πολιτών! Πουλάμε ψεύτικη ελευθερία και ελπίδα για να κάνουμε τζίρο, μας είπε ο ο κ. Γεωργιάδης! Πόσο πιο ωμά να το πει;

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΪ» 

Όμως ο εξοργισμένος υπουργός δεν έμεινε εκεί, προχώρησε και παραπέρα γιατί μάλλον έπαθε… πολιτισμικό σοκ μην έχοντας συνηθίσει να ακούει… φυσιολογικές ερωτήσεις στον ΣΚΑΪ. Οπότε οδήγησε την επίθεση σε προσωπικό επίπεδο:

«Μια χαρά το είπε (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης). Η κυρία Αναστασοπούλου ειρωνεύτηκε τον κ. Μητσοτάκη και έκανε λάθος. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε διότι είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες, σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΪ για να κάνετε εκπομπή. Και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε τη χώρα».

Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο κ. Γεωργιάδης επέπληξε τη δημοσιογράφο που έκανε απλά τη δουλειά της, φέρνοντας ως «επιχείρημα» το ότι η χώρα «πάει καλά» επειδή λέει ανυπόστατα πράγματα ο πρωθυπουργός, κοροϊδεύει τον λαό για «ασφάλεια» και «ελευθερία» και έτσι υπάρχουν έσοδα και… πληρώνεται ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου!

Τι να πει κανείς για αυτή τη συλλογιστική; Ό, τι και να σχολιάσει θα είναι φτωχό. Το ότι η δουλειά του δημοσιογράφου μόλις ξεφεύγει λίγο από τα καλούπια που επιβάλλει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται ως… αναίδεια και ειρωνεία; Το ότι χρησιμοποιείται από έναν υπουργό ως επιχείρημα το ότι «πληρώνεστε από δικές μας ‘’σωστές’’ επιλογές» άρα μη μιλάτε»; Το ότι ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση του δεν λέει αλήθειες για την εξέλιξη της πανδημίας, προκειμένου να γίνει… τζίρος;

Απίστευτα πράγματα ακούμε σε αυτή τη χώρα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ά. Γεωργιάδης για το «τελευταίο μίλι» του Κ. Μητσοτάκη: «Καλά έκανε και πούλαγε ασφάλεια, γιατί η χώρα έκανε τζίρο»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.