ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Να πάτε στη Ρουμανία αν νομίζετε ότι είναι καλύτερα – Τι κάθομαι και ασχολούμαι;»

O Άδωνις Γεωργιάδης απηύδησε με τον... αχάριστο ελληνικό λαό, που διαμαρτύρεται για την ακρίβεια και δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο έργο του.

O Άδωνις Γεωργιάδης απηύδησε με τον... αχάριστο ελληνικό λαό, που διαμαρτύρεται για την ακρίβεια και δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο έργο του.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Άδωνις Γεωργιάδης: Αλαζονεία, έπαρση και υπεροψία. Αυτά παραμένουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κυβέρνησης ακόμα και σε μια εποχή που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που θεριεύει με την ανοχή και τις «ευλογίες» του Μαξίμου.

Πρωτοστάτης αυτής της υπεροπτικής νοοτροπίας (μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη βέβαια) ήταν και παραμένει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με γραφικές δηλώσεις του, έχοντας συχνά την εμμονική ανάγκη να… αποθεώνει τον… εαυτό του, για το… ανεπανάληπτο πολιτικό έργο που προσφέρει.

Έτσι, μετά τις αλησμόνητες δηλώσεις του, όπως ότι ο… Μαρσέλο ήρθε στην Ελλάδα λόγω… Μητσοτάκη, ότι ζούμε στην «καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών» και η οικονομία τα πηγαίνει εξαιρετικά, ότι ο κόσμος δεν καταναλώνει γιατί έχει τα… ψυχολογικά του με το Ουκρανικό, και ότι δεν μειώνεται ο φόρος στα καύσιμα για να μην… ευνοηθούν όσοι έχουν Porsche, ήρθε η στιγμή που ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε πως κουράστηκε να… αδικείται και να μην αναγνωρίζεται η προσφορά του από τους αχάριστους πολίτες!

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης σε ραδιοφωνική εκπομπή μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε και κάποιος ακροατής του έστειλε μήνυμα που έλεγε πως «η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στα τάρταρα και θα την ξεπεράσει η Ρουμανία σε λίγο».

«Μπορείτε να πάτε να δείτε πως ζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Αν θέλει ο κύριος μπορεί να πάει στη Ρουμανία να ζήσει, που νομίζει ότι είναι καλύτερα. Καμία αντίρρηση. Ο καπιταλισμός επιτρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να πας στην Ρουμανία για να ζήσεις, αν νομίζεις ότι είναι καλύτερα», απάντησε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Και πρόσθεσε αμέσως μετά: «Αυτή η νοοτροπία μας κατέστρεψε. Αντί να πούμε ρε Γεωργιάδη, Μητσοτάκη – ό,τι θέλετε πείτε –  δεν είχαμε υπηρεσία για ελέγχους, τώρα έχουμε. Κάνετε κάτι. Αυτό δεν θα το πει κανένας στην Ελλάδα, ούτε ένας! Κάποτε θα πει κάποιος Γεωργιάδης ‘’τι κάθομαι και ασχολούμαι’’

Αγνώμονες οι Έλληνες λοιπόν, κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ενώ ο πληθωρισμός κατατρώει το εισόδημα των πολιτών και το υπουργείο Ανάπτυξης αφήνει ασύδοτη την κερδοσκοπία, οι Έλληνες «οφείλουν» να πουν και «ευχαριστώ» για την… τιμή να έχουν τέτοιον υπουργό Ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή οι καταναλωτές βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με φανερές αλλά και «κρυφές» ανατιμήσεις. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν πάρει «φωτιά» με διψήφιες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, ενώ συν τοις άλλοις δεκάδες προϊόντα πωλούνται στην ίδια περίπου τιμή, αλλά σε μικρότερη συσκευασία!

Ως τελευταίο μέτρο κοροϊδίας που υποτίθεται πως ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των πολιτών, έχουμε την εφαρμογή για το «καλάθι» της νοικοκυράς,  όπου με μια… προφορική συνεννόηση του υπουργείου Ανάπτυξης με τα σούπερ μάρκετ, θα γίνει… προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων σε 50 προϊόντα, χωρίς να προβλέπεται κανένα «πάγωμα» των τιμών.

Ούτε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ούτε καν μια χειροπιαστή δέσμευση των ομίλων πως θα συγκρατήσουν ικανοποιητικά τις τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης. Αυτά έχουμε προς το παρόν και αν δεν σας κάνουν, να πάτε στη Ρουμανία, μας λέει ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης…

Exit mobile version