ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Πετά ξανά το μπαλάκι στον Δένδια για το φιάσκο του «Turkaegean» που φιγουράρει και στη Le Monde

Αλωνίζει η τουρκική προπαγάνδα του «Turkagean» στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ρίχνει την ευθύνη στο ΥΠΕΞ
Άδωνις Γεωργιάδης: Πετά ξανά το μπαλάκι στον Δένδια για το φιάσκο του «Turkaegean» που φιγουράρει και στη Le Monde

Να ξεφορτωθεί την τεράστια ευθύνη του επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το εθνικό στραπάτσο της διεθνούς αποδοχής του όρου «Turkaegean», επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να δείξει ως υπεύθυνο τον Νίκο Δένδια. Ο υπουργός Ανάπτυξης στην προσπάθειά του να προστατέψει το προεκλογικό προφίλ του, υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση των τουρκικών διαφημίσεων είναι θέμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Μια ολοσέλιδη διαφήμιση του «Τουρκοαιγαίου» – Τurkaegean, στη – διεθνούς κύρους – γαλλική εφημερίδα Le Monde στο σημερινό της φύλλο, αποκάλυψε για ακόμη μια φορά το τεράστιο φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που για πολλούς μήνες είχε αφήσει ανεξέλεγκτη την τουρκική καμπάνια να αλωνίζει διεθνώς και να παρουσιάζεται ακόμα και σε ελληνικά κανάλια και ιστοσελίδες. Ενώ μόλις είχε γίνει ντόρος για το θέμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει πως δεν… γνώριζε τίποτα για την καμπάνια και πως έφταιγε ένας… υπάλληλος του υπουργείου Εμπορίου που δεν τον ενημέρωσε για το σήμα (που ήδη είχε γίνει βούκινο σε όλον τον κόσμο).

Όπως ήταν λογικό, η διαφήμιση του Turkaegean που φιλοξένησε η Le Monde, προκάλεσε κραδασμούς στην κυβέρνηση, και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, έσπευσε να πετάξει το «μπαλάκι», όχι σε κάποιον καημένο υπάλληλο αυτή τη φορά, άλλα στον ίδιο τον Νίκο Δένδια.

Στην ανάρτηση του, ο υπουργός Ανάπτυξης αφού πρώτα ρίχνει βέλη προς την εφημερίδα «Δημοκρατία» που είχε το… θράσος να αναδείξει στο πρωτοσέλιδο της το φιάσκο της ελληνικής κυβέρνησης και τη μεγαλοπρεπή διαφήμιση στη Le Monde που φιγουράρει φαρδύς – πλατύς ο όρος των Τούρκων που «γκριζάρει» το Αιγαίο, στη συνέχεια επιτίθεται εμμέσως και στον υπουργό Εξωτερικών, για να αποποιηθεί την προσωπική αποτυχία του και την ανεπάρκεια του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, «εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς αναλάβαμε, καθ´υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».

Το μόνο που καταφέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με το να παίζει «τένις» με τις ευθύνες, είναι να εκτίθεται όλο και περισσότερο ο ίδιος, άλλα και συνολικά η κυβέρνηση που «περί άλλων τύρβαζε» τόσα χρόνια, όπως αποδεικνύεται από τη σωρεία σκανδάλων που βγαίνουν στην επιφάνεια, και πάντως όχι για την προστασία των εθνικών συμφερόντων μας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Πετά ξανά το μπαλάκι στον Δένδια για το φιάσκο του «Turkaegean» που φιγουράρει και στη Le Monde», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.