ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: ΣΟΚ από το νέο φορολογικό – Κίνδυνος για πρόστιμα μαμούθ για τις περισσότερες επιχειρήσεις

«Όλες οι επιχειρήσεις θα είναι εκτεθειμένες σε δυσθεώρητα πρόστιμα».
Ανδρέας Βορύλλας: ΣΟΚ από το νέο φορολογικό – Κίνδυνος για πρόστιμα μαμούθ για τις περισσότερες επιχειρήσεις

Στους σημαντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τις περισσότερες επιχειρήσεις, λόγω του νέου φορολογικού, αναφέρθηκε στη Βουλή ο βουλευτής Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Βορύλλας τόνισε αρχικά πως η ταύτιση των ατομικών επιχειρήσεων και των μισθωτών, όπως και η θεώρηση του βασικού μισθού ενός μισθωτού ως βάση υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος των επαγγελματιών, είναι αντίθετη με το σκεπτικό σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία «τα εισοδήματα των μισθωτών και μη μισθωτών δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη, δεδομένου οι κατηγορίες των μισθωτών και των μη μισθωτών βιώνουν ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος, οπότε αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας, από της απόψεως της ενιαίας μεταχειρίσεως προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, αν η διάταξη ψηφιστεί ως έχει, «όλες οι επιχειρήσεις θα είναι εκτεθειμένες σε δυσθεώρητα πρόστιμα» ενώ όπως είπε θα «υπάρχουν εκατοντάδες καθημερινές περιπτώσεις ακούσιων λαθών που θα μετασχηματιστούν αυτομάτως σε χρηματικές ποινές».

Ανδρέας Βορύλλας: ΣΟΚ από το νέο φορολογικό – Κίνδυνος για πρόστιμα μαμούθ για τις περισσότερες επιχειρήσεις

Σχετικά με την λαθρεμπορία καυσίμων ο Ανδρέας Βορύλλας ζήτησε να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα Εισροών – Εκροών στο σύνολο της αγοράς καυσίμων, δηλαδή και στα Διυλιστήρια, τις Εταιρίες Εμπορίας Καυσίμων και τα Πρατήρια και να διαβιβάζει σε πραγματικούς χρόνους τα δεδομένα του.

Επίσης έκανε λόγο για ανάγκη συσχέτισης των ημερήσιων εισπράξεων των πρατηρίων με τις εκροές καυσίμων, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών πλέον πληρώνει με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες στα πρατήρια.

«Προφανώς και δεν είναι δυνατόν ένα πρατήριο να έχει ημερήσιες εισπράξεις από κάρτες για παράδειγμα 50.000 ευρώ και οι εκροές να είναι 1.000 λίτρα καυσίμων!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρέας Βορύλλας ζήτησε να μην γίνεται διάκριση μεταξύ των φορολογούμενων πολιτών και των μεταναστών που διαβιούν στην χώρα μας, με την προσθήκη άρθρου «που να θεσμοθετεί την Φορολόγηση των εμβασμάτων των μεταναστών προς τις χώρες τους στην πηγή με συντελεστή 20%, για ποσά που δεν δικαιολογούνται με βάση την φορολογική τους δήλωση».

«Πιστεύουμε ότι το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, είναι μεροληπτικό και άδικο, δεν θα περιορίσει την φοροδιαφυγή, κατανέμει τα φορολογικά βάρη με άνισο τρόπο, θα προκαλέσει δυσβάστακτα βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, ενώ παρουσιάζει και νομικά ελαττώματα κατά την γνώμη μας. Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις προτάσεις μας και να βελτιώσει εκτεταμένα το παρόν νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση δεν προβεί σε σοβαρές τροποποιήσεις και βελτιώσεις, η ΝΙΚΗ θα καταψηφίσει επί της αρχής το παρόν νομοσχέδιο», κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ανδρέας Βορύλλας: ΣΟΚ από το νέο φορολογικό – Κίνδυνος για πρόστιμα μαμούθ για τις περισσότερες επιχειρήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.