ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στελέχη της ΝΔ φεύγουν από το ΛΟΑΤΚΙ μόρφωμα του Μητσοτάκη: Επιστολή κόλαφος από τον Νίκο Αμοργιανό – Παραιτείται μετά από 30 χρόνια

Πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά και παλαιό στέλεχος της ΝΔ, ο Νίκος Αμοργιανός κατακεραύνωσε τον πρωθυπουργό: «Θα βιώσετε σύντομα τη μοναξιά της πολιτικής απομόνωσης»
Στελέχη της ΝΔ φεύγουν από το ΛΟΑΤΚΙ μόρφωμα του Μητσοτάκη: Επιστολή κόλαφος από τον Νίκο Αμοργιανό – Παραιτείται μετά από 30 χρόνια

Η βάση της λαϊκής δεξιάς εγκαταλείπει σαν «ζεματισμένη» το κόμμα Μητσοτάκη που δεν θυμίζει σε τίποτα πια την ιστορική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας. Με το νομοσχέδιο για τις γκέι «οικογένειες» να αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, τα ποσοστά της κυβέρνησης βρίσκονται πλέον σε ελεύθερη πτώση. Το πόσο μεγάλη είναι η κατρακύλα φαίνεται από το ότι η ΝΔ δεν εγκαταλείπεται μόνο από χιλιάδες ψηφοφόρους, αλλά ακόμα και από πολιτικά στελέχη της που την υπηρετούσαν για δεκαετίες.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Αμοργιανός, ένα πολύπειρο στέλεχος της ΝΔ σε τομείς Παιδείας – Πολιτισμού και σημαίνον πρόσωπο για τον Δήμο Πειραιά. Είναι τέως Αντιδήμαρχος Πειραιώς με πλούσια πολιτιστική δράση και μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να καταστρέψει τον ιερό θεσμό της οικογένειας με ένα άθλιο νομοσχέδιο, ο κ. Αμοργιανός αποφάσισε να παραιτηθεί από τις τάξεις της ΝΔ μετά από 30 χρόνια, και να στείλει μια επιστολή – καταπέλτη που απευθύνεται προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επιστολή ξεκινάει με τον κ. Αμοργιανό να γνωστοποιεί στον πρωθυπουργό την παραίτησή του:

«Έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια στην κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζοντας και υπηρετώντας το κόμμα από την θέση του Πολιτικού Στελέχους των Τομέων Παιδείας και Πολιτισμού και έχοντας Τομεάρχες τους κ.κ. Γκιουλέκα, Κεφαλογιάννη και Κεραμέως, βρίσκομαι στην θλιβερή θέση να παραιτηθώ. Ο λόγος γνωστός, αφού καταφέρατε να θυσιάσετε το 41% για χάρη δύο τριών συνεργατών σας, που η προσωπική τους σεξουαλική επιλογή έγινε Νόμος του Κράτους».

Και συνεχίζει o κ. Αμοργιανός:

«Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για να σας ρωτήσω, γιατί να το στερήσετε από τα παιδιά που περιμένουν εδώ και χρόνια να πουν την λέξη ΜΑΜΑ; Διότι είναι σίγουρο πως η πολιτική και οι πολιτικοί μας δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες των ανθρώπων της καθημερινότητας, του μόχθου και της διπλανής πόρτας. Τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας και λογικής.

Καταφέρατε το ακατόρθωτο! Να έρθετε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην Κοινωνία και την Εκκλησία! Κάτι που προφανώς δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, ή σας αφήνει παγερά αδιάφορο, όπως το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας για παράδειγμα. Και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα ήταν πλέον ο λόγος να ψηφίσει κάποιος την Νέα Δημοκρατία και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ;»

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαμαρτυρία του κ. Αμοργιανού αντιπροσωπεύει απόλυτα ένα μεγάλο ποσοστό της κομματικής βάσης της ΝΔ που αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τα όσα έγιναν. Μιλάμε για στελέχη που πρόσφεραν για δεκαετίες τις υπηρεσίες τους, πιστεύοντας ότι λειτουργούν σε ένα πλαίσιο κοινών αξιών, και σήμερα νοιώθουν προδομένοι. Γιατί είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική παρέα του να ασελγούν ασύστολα στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ.

Είδαν τον πρωθυπουργό να στρέφεται εναντίον της βάσης του και να ψάχνει σανίδα σωτηρίας στα κόμματα της κεντροαριστεράς. Και προκλητικά να εξορίζει από τον δημόσιο διάλογο τη φωνή της Εκκλησίας και να πηγαίνει κόντρα στην πλειοψηφία του λαού, μόνο και μόνο για να ακολουθήσει την προσωπική ατζέντα του, που ίσως του αποφέρει ένα καλό ευρωπαϊκό αξίωμα στο μέλλον.

Κάποτε ο πρωθυπουργός τόνιζε τις (δήθεν) ιδεολογικές του διαφορές με τα κόμματα της κεντροαριστεράς, για να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του. Τώρα δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να «συρθεί» πίσω από οποιαδήποτε ιδεολογία, αρκεί να πετύχει τους προσωπικούς στόχους του. Παίρνοντας στον «λαιμό» του μια ολόκληρη εκλογική βάση και προδίδοντας συνεργάτες δεκαετιών.

Μοιραίο λοιπόν να καταρρέει δημοσκοπικά ο πρωθυπουργός. Κάτι που σημειώνει στην επιστολή του και ο Νίκος Αμοργιανός, προβλέποντας σταδιακή διάλυση της ΝΔ:

«Την μοναξιά της πολιτικής απομόνωσης θα την βιώσετε σύντομα. Αλίμονο στους Βουλευτές που θα μείνουν πίσω μετά την πολιτική σας δραπέτευση. Παρήλθαν οι εποχές που ο λαός ακολουθούσε την ανοησία και την κοροϊδία. Πραγματικά, πιστεύετε κόντρα στους φυσικούς νόμους ότι, η διαστροφή που έγινε Νόμος του Κράτους αποτελεί πρότυπο για τους νέους μας; Πιστεύετε πως ό,τι είναι Νόμιμο είναι και Ηθικό;

Κύριε Πρόεδρε, η εικόνα που μου δώσατε όταν συν-υπηρετούσαμε μαζί το 1990 στην Πολεμική Αεροπορία στην Τρίπολη ήταν τελείως διαφορετική. Ίσως επειδή θεωρούσα σημαντικό και ευσεβή πολιτικό τον πατέρα σας. Τα φαινόμενα απατούν μάλλον.

Καταφέρατε να ντρεπόμαστε πλέον να λέμε πως είμαστε Έλληνες, αφού πανηγυρίζουν όλοι αυτοί που μισούν αυτήν την χώρα των ηρώων και των μαρτύρων, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα παγκοσμίως που αποδέχτηκε την ΑΝΩΜΑΛΙΑ!

Εύγε κύριε Πρωθυπουργέ!

Κλείνοντας, να σας θυμίσω τη σοφή ρήση ενός εκ των κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας και στοχαστών όλων των εποχών, του Λέοντος Τολστόι: «ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ»!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στελέχη της ΝΔ φεύγουν από το ΛΟΑΤΚΙ μόρφωμα του Μητσοτάκη: Επιστολή κόλαφος από τον Νίκο Αμοργιανό – Παραιτείται μετά από 30 χρόνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.