ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΕΛ: Ανοικτό ενδεχόμενο να μην κατέβουν στις εκλογές

Οι ΑΝΕΛ αναζητούν συμμαχίες με νέα κόμματα, αλλιώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου
ΑΝΕΛ: Ανοικτό ενδεχόμενο να μην κατέβουν στις εκλογές

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν αυτό που επιζητούσαν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να απέχουν από τις Εθνικές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν τα πήγαν καλά στις Ευρωεκλογές. Για την ακρίβεια δεν τα πήγαν καθόλου καλά και δεν είναι τυχαίο ότι πήραν μόλις 0,8%!

Το συγκεκριμένο ποσοστό αντιστοιχεί σε 45.046 ψήφους και δεν έχει προφανώς καμία σχέση με το 3,46% που πήραν στις προηγούμενες Ευρωεκλογές το 2014.

Εννοείται ότι δεν πλησίασαν το 4,75% που πήραν στις Εθνικές τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και με το 3,69% που πήραν στις Εθνικές τον Σεπτέμβριο του 2015.

Είναι εμφανές ότι επικρατεί αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος και το κλίμα είναι πολύ βαρύ.

Μάλιστα υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το αν πρέπει οι ΑΝΕΛ να κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για κάτι τέτοιο, αλλά ίσως για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους, η συγκεκριμένη επιλογή εξετάζεται πιο πολύ από ποτέ.

Αυτό που προκρίνεται ως λύση είναι να αναζητηθούν συνεργασίες με άλλα κόμματα, ώστε να δώσουν νέα πνοή και να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα σε μία προσπάθεια να μπουν στη Βουλή.

Την επομένη εβδομάδα αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις και το ενδεχόμενο να μην κατέβουν είναι ορατό.

Πρέπει πάντως να τονίσουμε ότι ήδη μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί απώλειες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Το Ποτάμι έκανε γνωστό ότι δεν θα κατέβει στις Εθνικές Εκλογές στις 7 Ιουλίου, ενώ και ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχώρησε από την ηγεσία του.

Μένει να φανεί αν το παράδειγμά του θα ακολουθήσουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΝΕΛ: Ανοικτό ενδεχόμενο να μην κατέβουν στις εκλογές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.